זינוק של 111% במספר "מיליונרי הביטקוין" בשנה האחרונה
מספר מיליונרי הקריפטו מזנק
הביטקוין אמנם מדשדש בשבועות ובחודשים האחרונים, אך מתחילת השנה הוא בפלוס של כ-40%. מטבעות אחרים כמו הבייננס קוין (72%) או הטונקוין (141%) עלו אף יותר. ברשימת מאה המטבעות הגדולים יש שניים עם תשואה 4 ספרתית ו-9 עם תשואה תלת ספרתית (רובם מטבעות "ממ" בעלי ערך מפוקפק). ישנם גם מטבעות שהתרסקו ב-40% או 50% ואף יותר. מכל מקום הזינוקים מתחילת השנה, במיוחד בביטקוין, יצרה כמות אדירה של מיליונרים חדשים.
Henley & Partners, חברת ייעוץ בתחומי הגירה ואזרחות, פרסמה את דו"ח עושר הקריפטו השנתי לפיו עולה כי מספר מיליונרי הביטקוין (כלומר, שמחזיקים מטבעות ביטקוין בשווי של מעל מיליון דולר) זינק ב-111% מאז הדו"ח של השנה שעברה ומספרם מסתכם ב-85,400 איש. מספר מיליונרי הקריפטו הכולל טיפס ב-95% והסתכם ב-172,300 איש.
מספר הסנטימיליונרים – אנשים המחזיקים מעל 100 מיליון דולר בנכסים דיגיטלים הגיע ל-325 איש, עליה של 79%, ואלו המחזיקים בביטקוין בשווי כזה עלה ב-100% והסתכם ב-156. כשעולים רמה נוספת ומסתכלים על מספר הביליונרים בקריפטו רואים עליה מתונה יותר של 27% ל-28 איש ואלו של הביטקוין עם עליה של 83% ל-11 איש. בין השמות הבולטים ניתן למצוא בין השאר את צ'נגפנג זאהו מייסד והמנכ"ל לשעבר של בורסת בייננס, שדווקא הפסיד לא מעט כסף השנה, אך הונו עדיין מסתכם ב-33 מיליארד דולר, ובריאן אמסטרונג, מנכ"ל קוינבייס עם שווי מוערך של 11 מיליארד דולר.
ייתכן שאחרי הבחירות הכל ישתנה, אך בינתיים ה-SEC ממשיך במלחמתו הנחושה בעולם הקריפטו. בורסת אופנסי למסחר בטוקני NFT קיבלה השבוע אזהרה שהרשות מתכוונת לתבוע אותה על רקע המסחר בטוקנים, שמוגדרים, לדעת ה-SEC כניירות ערך. התביעה הזו מעוררת שוב כעס בתעשייה. היא בעצם מכניסה קטגוריה חדשה לגמרי של נכסים תחת ההגדרות המחמירות של "נייר ערך", מה שבמידה ויקבל תוקף, עלול לחסל לחלוטין את עולם ה-NFT שגם כך מתקשה להתרומם בחודשים האחרונים. רבים בתעשייה זועמים על מה שהם רואים כהכרזת מלחמה נוספת על התעשייה. הנה דוגמה אחת:
News of @Opensea receiving a Wells Notice shows plain and simple that the current SEC’s crusade against the crypto industry continues unabated. This is in contrast to what Vice President Harris said two weeks ago announcing her economic agenda: pic.twitter.com/cafsHJ6DhU
— Brian Quintenz (@BrianQuintenz) August 28, 2024
דגומה נוספת:
<The @SECGov is now trying to claim that NFTs are securities. What's next? Baseball cards? Comic books? @GaryGensler's bad faith and un-American war on crypto is expanding. Digital web3 creators and artists are now in the crosshairs. https://t.co/boCbFI0O3p
— Tyler Winklevoss (@tyler) August 28, 2024
בנוסף, שופט בבית המשפט בקליפורניה קבע כי תביעת ה-SEC נגד קראקן תתקדם למשפט, שכן הרשות הציגה סיבות מספיקות להניח שכמה מהפעולות שקראקן מאפשרת יכולות ליפול תחת ההגדרה של חוזי השקעה שמחייבים ציות לחוקי ניירות הערך.
תעודות הסל
המגמה בתעודות הסל על האת'ר ממשיכה – גרייסקיל ממשיכה לאבד כספים במיליארדי דולרים, בלקרוק ושאר המתחרות ממשיכות לגייס. יחד עם זאת הפידיונות מגרייסקייל גבוהים יותר מהיצירות של תעודות הסל האחרות. בחשבון הסופי משקיעי האת'ר הוציאו כחצי מיליארד דולר נטו מהשקעה במטבע דרך תעודות הסל.תעודת הסל של בלקרוק עקפה כבר את רף המיליארד דולר, וההשקה של התעודה על האת'ר ממוקמת במקום השביעי בהשקות המוצלחות ביותר של תעודות סל השנה, וזאת לאחר חודש בלבד מאז השקתה. התעודות של פידלטי וביטוויז גם מאד מצליחות עם גיוסים של 390 ו-312 מיליון דולר בהתאמה. מתוך מיליארדי הדולרים שגרייסקייל הפסידה, 2 מיליארד הופקדו בתעודות הסל האחרות.
בתעודות על הביטקוין שהונפקו בתחילת השנה נרשמת תופעה דומה בעצימות גבוהה יותר. התעודה של גרייסקייל איבדה 17 מיליארד דולר, זו של בלקרוק גייסה מעל 20 מיליארד דולר. השמדת הערך של גרייסקייל בגלל ההתעקשות על דמי ניהול גבוהים במיוחד עוד תיזכר כאחת הגדולות (והמוזרות) בהיסטוריה.
גם בעולם של מחוץ לארצות הברית תעודות הסל מעוררות עניין, אם כי בהיקפים נמוכים יותר. תעודות הסל על הביטקוין הנסחרת בהונג קונג צברו כבר נכסים של מעל 2 מיליארד דולר הונג קונג – כ-256 מילון דולר אמריקאי. בהונג קונג ישנן שלוש תעודות סל על הביטקוין שגייסו עד כה נכסים לקניית כ-4450 מטבעות ביטקוין. לא רק בהונג קונג. בלקרוק הודיעה על השקה של שלוחה של תעודת סל שלה על האת'ריום בברזיל. בקרוב בישראל?
הצעד הבא הוא הנגזרים. בורסת נאסד"ק הגישה בקשה ל-SEC להשיק אופציות על אינדקס הביטקוין. בעבר כבר הוגשו בקשות להנפקת אופציות על תעודות סל, ביניהן של בלרקוק. הבקשות טרם אושרו.
מעצר מייסד טלגרם מעורר עניין גם בעולם הקריפטו
מעצרו המתוקשר של מייסד רשת פאבל דורוב בצרפת בסוף השבוע האחרון ממשיך לעורר גלים, בין השאר גם בעולם הקריפטו, עקב הכניסה של החברה לתחום באמצעות המטבע המצליח טונקוין ושלל יישומי הרשת הקשורים אליו. המעצר הביא לצניחה במטבע שמאז החל להתאושש מעט. בינתיים דורוב, בעל האזרחות הכפולה, רוסית וצרפתית, שוחרר ממאסר בערבות של כ-5.5 מיליון דולר, אך נאסר עליו לצאת מצרפת ועליו להתייצב בתחנת המשטרה פעמיים בשבוע עד למשפטו. הוא מואשם שהוא איפשר והקל על ביצוע פשעים חמורים כמו סחר בבני אדם, פורנו ילדים, סחר בסמים, הונאות מאורגנות ועוד. התובע בצרפת אמר לאתר Decrypt כי החקירה עלולה לקחת חודשים שלמים ושדורוב לא משתף פעולה כראוי.חדשות נוספות מהשבוע האחרון
החברות פושטות הרגל שגרמו לקריסת הקריפטו בשנת 2022 ממשיכות להחזיר חובות במיליארדי דולרים. חברת צלזיוס חילקה נכסים בשווי 2.53 מיליארד דולר לכ-251 אלף מנושיה, כך לפי דיווח שנמסר לבית המשפט. החברה חילקה נכסי קריפטו נזילים, מזומן ומניות חברת MiningCo, החברה שהוקמה על חורבות צלזיוס. הנכסים חולקו לכשני שליש מהנושים והסתכמו בעד 93% מהחוב. נשארו עוד כ-121 אלף שטרם קיבלו את כספם. על פי הדיווח לבית המשפט 64 אלף מתוכם עם חוב של פחות ממאה דולר, ו-41 אלף עם חוב של 100 עד 1000 דולר. ייתכן שבגלל הסכום הקטן אותם נושים לא ביצעו עדיין את הצעדים ההכרחיים לדרוש את החוב, וייתכן שגם לא יעשו כן.בשקט בשקט פייפל מצליחה להרחיב את השימוש במטבע היציב ה-PYUSD. כעת שווי השוק הכולל של המטבע הצמוד לדולר עבר את רף המיליארד דולר. המטבע משולב במערכת התשלומים של חברת הפינטק. הוא פועל באמצעות חברת פקסוס ועובד על גבי כמה רשתות בלוקצ'יין, ביניהם את'ריום וסולנה, והחברה מנסה להרחיב את השימוש בו בעולם הקריפטו ולא רק במערכת של פייפל.
טראמפ ממשיך לייצר מזומן מ-NFT. בעבר הנפיקה אשתו, וגם הוא עצמו בנפרד, סדרות של טוקנים NFT שנמכרו בשוק החופשי. כעת הוא מנפיק את האוסף הרביעי של טוקנים. ההנפקה הניבה עד כה 2 מיליון דולר לאחר מכירת כ-5% מהסדרה. ההנפקה הקודמת של 100 אלף טוקנים מכרה כ-50% מהאספקה.
השבוע התפרסם כי בורסת בייננס הקפיאה חשבונות קריפטו הקשורים לטרוריסטים פלסטינאים. בסגרת מלחמת הדיסאינפורמציה מצד ארגוני הרוצחים התפרסם כאילו החברה הקפיאה את כל החשבונות של פלסטינאים כמענה לדרישה ישראלית. מנכ"ל החברה ריצ'ארד טאנג הכחיש את הידיעות ואמר כי החשבונות שהוקפאו הם כאלו החשודים בקשר לארגוני טרור.
FUD. Only a limited number of user accounts, linked to illicit funds, were blocked from transacting. There have been some incorrect statements about this.
As a global crypto exchange, we comply with internationally accepted anti-money laundering legislation, just like any other…
— Richard Teng (@_RichardTeng) August 28, 2024
מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
הביטקוין חזר להיסחר מתחת ל-60 אלף דולר ובאופן כללי רוב המטבעות המרכזיים רשמו שבוע שלילי.
ביטקוין (BTC): ירידה נוספת של 2% מציבה את מחיר המטבע על 59.1 אלף דולר.
את'ריום (ETH): עם ירידה מעט חדה יותר של 3.5% ומחיר של 2523 דולר למטבע.
ביייננס קוין (BNB): המטבע איבד מערכו 5% השבוע ונסחר כעת תמורת 540 דולר.
סולנה (SOL): המטבע דווקא רשם עליה קלה השבוע. הוא נסחר כעת תמורת 144 דולר, כאחוז יותר מהשעה המקבילה לפני שבוע.
ריפל (XRP): המטבע איבד השבוע 4.5% ונסחר כעת תמורת 0.571 דולר למטבע.
דוג'קוין (DOGE): בתחרות המתמשכת עם הטונקוין הדוג'קוין מוביל השבוע עם שווי שוק של 14.66 מיליארד דולר לאחר ירידה של 4.5% למחיר של 0.1006. הסיבה לכך שהוא עבר את הטונקוין הוא המעצר המתוקשר של מייסד רשת טלגרם שהפילה את המטבע המתחרה ב-15% לשווי שוק של 14.15 מיליארד דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.גרייסקייל לא טעתהביטביט 29/08/2024 13:59הגב לתגובה זו1 0במקום להתיישר עם דמי ניהול 0.15% היא המשיגה לגבות פי עשר, וזה פיצה אותה בגדול על אובדן הנכסים. מדובר במוצר גנריסגור