FBI: האקרים צפון קוריאנים מאיימים על תעודות הסל

נותק הקשר בין המחזוריות הארבע שנתית סביב אירוע החציה למחיר הביטקוין; מדוע מייסד האת'ר מוכר את המטבעות שלו? מטבע ה-TON של רשת טלגרם ממשיך לצנוח; ה-FBI חושש מהתחכום הרב של ההאקרים הצפון קוריאנים
 | 
telegram
(2)

המחזוריות ה-4 שנתית סביב אירוע החציה נעלמה

שנת 2024 נפתחה בנימה אופטימית עבור הביטקוין – אישור תעודות הסל היה הטריגר הראשון לכך, ולאחר מכן אירוע החציה שהתרחש באפריל – כל אלו היו אמורים להקפיץ את מחיר הביטקוין לשיאים חדשים, מה שאכן קרה בשלב מסוים, אבל מאז משהו השתבש, והסיפור לא ממשיך כמו שרבים ציפו. המשקיעים הסתמכו על תבניות היסטוריות, לפיהן הביטקוין תמיד עלה בצורה ניכרת לאחר אירוע החציה (עקב ירידה בהיצע), מה שפשוט לא מתרחש כעת.

פטר ברנדט הוא סוחר ביטקוין בעל עוקבים רבים ברשת החברתית איקס, והוא מנתח את התנהגות הביטקוין לאחר החציה האחרונה בהשוואה לאירועים קודמים. הוא מצביע על כך שמחיר המטבע מתעכב יותר מתמיד בשבירת שיא כל הזמנים, שנקבע מעט לפני אירוע החציה. הדבר בולט במיוחד אם מסתכלים על השיא "מתואם אינפלציה". לדבריו, המטבע סובל מ"חוסר אנרגיה" במומנטום שלו. "בשום תקופה אחרת "פוסט חציה" בהיסטוריה של הביטקוין, לא לקח כל כך הרבה זמן להגיע לשיא כל הזמנים חדש".

גם ג'ספר דה מאהרה, פעיל בתחום הווב-3 פרסם מאמר שבו הוא טוען שהקשר בין מחזוריות ארבע השנים סביב אירוע החציה לבין התנהגות מחיר המטבע "מת", לאור התבגרותו והתגוונותו של עולם הקריפטו: "לאירוע החציה אין עוד השפעה בסיסית על מחיר הביטקוין ונכסים דיגיטליים אחרים... הגיע הזמן שיזמים ומשקיעים יתקדמו מהרעיון של מחזוריות בת ארבע שנים, ככל ששוק הנכסים הדיגיטליים מתבגר".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

כעת מחיר המטבע נסחר בכ-8% פחות ממחירו בזמן החצייה, בעוד בעבר בתקופת זמן זהה לאחר החצייה הוא הציג עליה של 739%, 10% ו-22%.
 

טלגרם תחת מתקפה ומטבע ה-TON צונח

המתקפה הבנלאומית המשפטית על טלגרם מתרחבת לדרום קוריאה. לאחר שצרפת עצרה את המייסד והמנכ"ל פאבל דורוב, כעת גם דרום קוריאה פתחה בחקירה נגד הפלטפורמה בחשד לפשעים הקשורים לתוכן שמועבר ברשת המסרים המידיים, הקשורים ל"פשעי דיפ-פייק מיניים". דיפ-פיייק הוא זיוף של וידאו באמצעים טכנולוגיים, כך ניתן ליצור מצג שווא של ביצוע אקטים מיניים של אנשים שלא עשו זאת מעולם. סרטונים כאלה מופצים ברשת המסרים, כך לטענת הדרום קוריאנים. משטרת דרום קוריאה מתכננת לשתף פעולה עם משטרת צרפת בחקירה. מדינות נוספות כבר פתחו בחקירה נגד החברה ביניהן הודו (בעלת בסיס המשתמשים הגדול ביותר בטלגרם), אינדונזיה (הרביעית מבחינת מספר משתמשים), והאיחוד האירופי.

על רקע המעצר והתרחבות החקירות ממשיך מטבע ה-TON, מטבע הבית של האפליקציה, בצניחה חופשית, עם ירידה שבועית נוספת של 15%. למרות הירידה בערכו, הפעילות במטבע דווקא ממשיכה לצמוח, ולאחרונה נרשמו למעלה מ-1.1 מיליון משתמשים יומיים. המטבעות משמשים למגוון יישומים כגון משחקי רשת, טוקנים נוספים ועוד.

עוד מטלגרם: אף על פי שלא מדובר בחברה ציבורית, היא פרסמה את דוחותיה הכספיים לשנת 2023, עם הכנסות של 342 מיליון דולר והפסד תפעולי של 108 מיליון דולר. על פי הערכות כ-40% מהכנסות החברה נובעות מפעילות הקשורה לנכסים דיגיטליים, כגון השימוש בארנק הדיגיטלי מתוצרתה, ומכירה של "נכסים דיגיטלים" כגון מספרי טלפון וירטואלים ושמות משתמש ייחודיים תמורת עמלות. עוד עולה מהדו"ח שלחברה אחזקות קריפטו בשווי 400 מיליון דולר.
 

מדוע מייסד האת'ר מוכר את המטבעות שלו?

ויאטאליק בוטרין, מיסד מטבע האת'ריום ואושיית קריפטו משפיעה, העביר מטבעות את'ריום בשווי 10 מיליון דולר לארנקים הקשורים לבורסות מסחר, ועורר ספקולציות בנוגע למטרת העברות. בוטרין ידוע כמיליארדר שלא כל כך אכפת לו מכסף. לעיתים קרובות מנפיקים של מטבעות חדשים שולחים לארנקים שלו, ללא הסכמתו, כמויות גדולות של מטבעות מהנפקות ראשוניות, בידיעה שעל פי רוב הוא לא ישתמש בהם, בוטרין אכן לא נוגע במטבעות הללו בדרך כלל אם כי קרה בעבר שהוא העביר את המטבעות למטרות צדקה.

מכל מקום ממעקב אחר פעולותיו מתברר שמאז 2015 הוא העביר מטבעות בשווי של יותר ממיליארד דולר, חלק גדול מהם בשנתיים האחרונות, לארנקים הקשורים לבורסות מסחר בקריפטו, וכך הוא בעצם מממש את אחזקותיו ברווח גדול. זה מה שעורר את הספקולציות לפיהן הוא רוצה להיפטר מכל אחזקותיו במטבע שייסד. בוטרין עצמו טוען שכל המימושים הללו נועדו לתמוך בפרויקטים אחרים בהם הוא מעורב, בתוך האקו-סיסטם של האת'ריום וגם בפרויקטים למטרות צדקה.
 

אימוץ הביקטוין באל סלבדור "לא לפי הציפיות"

נשיא אל סלבדור, נאייב בוקלה, מאוכזב מקצב אימוץ הביטקוין, שלא התקדם "כפי שציפינו". כך אמר בראיון למגזין טיים. בוקלה תומך ומקדם במטבע במדינתו, שהייתה הראשונה שאימצה אותו כהילך חוקי, אך מדובר במדינה עניה עם ציבור רחב ללא אוריינות טכנולוגית וללא גישה לתשתיות מתאימות לשימוש נרחב במטבע, שגם ככה מתקשה להתקבל בעולם כאמצעי שימושי. "הביטקוין לא אומץ באופן נרחב כפי שציפינו" אמר בראיון.

המדינה הלטינית מחזיקה ב-5857 מטבעות בשווי של כ-350 מיליון דולר. למרות האכזבה בוקלה ממשיך לתמוך במטבע: "אם (אזרחי המדינה) ישתמשו בו עכשיו, הם קרוב לוודאי ירוויחו בעתיד. אם הם לא רוצים להשתמש בו – זו מדינה חופשית. אני מצפה שיהיה אימוץ רחב יותר, בסופו של דבר, אבל תמיד התגאנו בהיותנו מדינה חופשית. חופשית בכל המובנים". עוד הוסיף בוקלה, שאף על פי שהמטבע לא ענה הציפיות האחזקה בו גם לא גרמה לשום סוג נזק.
 

FBI: האקרים צפון קוריאנים מאיימים על תעודות הסל

סוכנות הביון האמריקאית ה-FBI מזהירה שההאקרים הצפון קוריאנים, שמטילים את חיתתם על התעשייה מזה שנים ארוכות, מאיימים כעת על תחום תעודות הסל – "פעילי סייבר זדוניים צפון קוראנים ערכו במהלך החודשים האחרונים מחקר על מגוון מטרות הקשורות לתעודות סל מתחום הקריפטו... הם עלולים לנסות לבצע פעילות סייבר זדונית נגד חברות הקשורות לתעודות סל על מטבעות קריפטו או מוצרים פיננסים אחרים הקשורים לקריפטו". ב-FBI מזהירים מפני התחכום הרב שבניסיונות ההונאה הללו, שגם אנשים בעלי מודעות גבוהה וידע נרחב עלולים ליפול בהן.
 

האקר שגנב 230 מיליון דולר מתחיל להעביר את המטבעות

ביולי נגנבו מטבעות קריפטו, בעיקר את'ר, בשווי 230 מיליון דולר מבורסת WazirX באחת הפריצות הגדולות בהיסטוריה. מאז נעשים מאמצים לשחזר את הנכסים הגנובים ללא הצלחה. כעת נראה שההאקר המאושר מבצע את הצעד הבא, והוא התחיל להעביר מטבעות, בשלב ראשון מטבעות את'ר בשווי 4 מיליון דולר, באמצעות מערב המטבעות "טורנדו קש" שמאפשר הסוואה של העברות דיגיטליות.

מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון?

שבוע נוסף של ירידות בשוק הקריפטו. מלבד הביטקוין והטון שבעקבות הירידות השבוע יצא מרשימת המובילים) שהתייחסנו אליהם מקודם, גם שאר המטבעות המרכזיים רשמו ירידות. 

ביטקוין (BTC): השבוע איבד המטבע 2% ומחירו כעת 57.9 אלף דולר, לאחר התאוששות קלה בימים האחרונים. 

את'ריום (ETH): מטבע האת'ריום איבד 3% השבוע והוא נסחר תמורת 2450 דולר. 

בייננס קוין (BNB): גם המטבע השלישי הצטרף למגמה עם ירידה שבועית של כ-5% למחיר 510 דולר למטבע.

סולנה (SOL): הסולנה רשם את הרידה המשמעותית ביותר השבוע מבין המטבעות הגדולים - כ-8% למחיר 133 דולר למטבע.

ריפל (XRP): על רקע התמשכות העניניים המשפטיים של החברה ירד המטבע ב2.6% השבוע ומחירו כעת 56 סנט. 

דוג'קוין (DOGE): המטבע שירד הכי מעט השבוע - 1.5%, נסחר כעת תמורת קרוב לעשר סנט למטבע.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    השקעתי ב-BBקוין, מופסד 99% (ל"ת)
    משקיע מבוהל 30/09/2024 05:56
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    מי הפירמידה של הפירמידות ? יכול להיות מטבעות הקריפטו ? (ל"ת)
    דש 05/09/2024 14:05
    הגב לתגובה זו
    1 2
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות