שלוש הדרכים בהן חברות מרוויחות כסף מקריפטו

מהן שלוש הדרכים בהן חברות ציבוריות ופרטיות שונות מנסות להרוויח כסף מהקריפטו? איזו מדינה מפתיעה מחזיקה בכמעט מיליארד דולר של ביטקוין? איזה מטבע הוא "המיקרוסופט של הקריפטו"?
 | 
telegram

איך עושים כסף בקריפטו?

ישנן כמה דרכים להרוויח כסף בתעשיית הקריפטו. אפשר פשוט לקנות מטבעות ולחכות לעליה בערכם. הדרך הזו פתוחה בפני כל אדם. חברות העוסקות בתחום יכולות גם להרוויח עמלות ותגמולים בתוך האקו-סיסטם של הבלוקצ'יין. הדוגמה הטובה ביותר היא חברות הכרייה, אבל גם חברות המפתחות שירותים פיננסים באמצעות חוזים חכמים גוזרים בדרך את הקופון שלהם. הדרך השלישית (או אולי סוג מסויים של הדרך השניה) היא חברות המנפיקות מטבעות יציבים, שמרוויחות בשיטה המזכירה את המודל העסקי של הבנקים  - הן מוכרות מטבעות יציבים, ומשתמשות בכסף שמתקבל כגיבוי שמעניק את הערך למטבעות הדיגיטלים. בינתיים הררי המזומן שמצטברים מושקעים בנירות ערך קצרי טווח ברובם ומייצרים הכנסות שוטפות. 

להרוויח כסף מהשקעה ישירה בביטקוין
חברות כרייה רבות נוקטות גם בשיטה הראשונה, מלבד העמלות שהן מקבלות על הכרייה. המטבעות שהן מקבלות כתגמול נשמרים והחברה מקווה לעלייה בערכם. האסטטרטגיה הזו קצת נפגעה לאחרונה לאור הצורך הדחוף של חלק מהחברות הללו במזומנים, אבל רבות מהן חזרו לשיטה ה"החזק לתמיד" שאיפיינה אותן בעבר.

אבל נושאת הדגל של ההשקעה הישירה של חברות במטבעות, ובאופן ספציפי בביטקוין, היא דווקא חברות תוכנה, חברת מיקרוסטרטגי שרוכשת מטבעות ללא הפסקה, ואפילו מגייסת חוב לשם כך. ביום השני השבוע הודיעה החברה על הנפקת אג"ח להמרה ב-700 מיליון דולר, ואמש כבר הודיעה כי היא מתכננת להגדיל את הגיוס ב-175 מיליון דולר נוספים. הריבית על החוב נמוכה במיוחד - 0.625%. שער ההמרה הוא 5.4589 מניות לכל 1000 דולר, מחיר שמשקף פרמיום של 40% על המחיר הנוכחי של המניה. ההמרה תתאפשר במרץ עד ספטמבר של שנת 2028.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עד כה צברה החברה שמהמרת בכל כספה על הביטקוין 244,800 מטבעות בשווי נוכחי של כ-14 מיליארד דולר, והיא מחזיקת הקריפטו הגדולה בעולם. הרכישה האחרונה, עליה דיווחה החברה ביום שישי האחרון, הסתכמה ב-18300 מטבעות בשווי של מעל מיליארד דולר, והתבצעה בין 6 באוגוסט ל-12 בספטמבר השנה.

המחיר הנוכחי משקף לחברה רווח של כ-50% על האחזקות הקיימות. מדובר בהנפקת החוב השלישית של החברה בשנת 2024. במרץ גייסה החברה 700 מיליון דולר, וביוני אג"ח להמרה בשווי 500 מיליון דולר. מלבד קניית מטבעות נוספים, החברה תשתמש ב-500 מיליון דולר מתוך הגיוס הנוכחי לצורך תשלום חוב קודם שהגיע לפרעון. 

לאחרונה חברת הכריה מרת'ון הצטרפה לאסטרטגיית קניית המטבעות בשוק החופשי בתקווה להפיק רווח מאחזקתם, כולל גיוס כספים לצורך השקעה נוספת בביטקוין, מלבד המטבעות שהיא מקבלת כתגמול על הכרייה. 

כעת חברת כרייה נוספת מאמצת את השיטה במסגרת שינוי כולל בשיטת פעילותה. Cathedra Bitcoin היא חברה כרייה, שהחליטה לעזוב את התחום, ולנצל את כוח החישוב שלה להקמת למרכזי נתונים - תחום שמתפתח בקרב חברות הכרייה שמחזיקות כוח חישוב עצום. אך החברה לא תעזוב לחלוטין את הקריפטו, ותשתמש בהכנסות לקניית ביטקוין בשוק הפתוח לצורך יצירות רווחים. החברה טוענת ששולי הרווח בתחום הכרייה הפכו לבלתי צפויים מדי, "שלוש השנים האחרונות הראו לנו שכריית ביטקוין היא לא דרך אמינה להצמיח את מספר הביטקונים למניה של מחזיקי המניות" מסרה החברה, ובכך היא בעצם אומרת שמטרתה העיקרית היא ליצור אחזקת ביטקוין עבור בעלי המניות.

"אכן, 9 מתוך 10 חברות הכרייה הציבוריות הגדולות מחזיקות כעת פחות ביטקוין למניה מאשר לפני שלוש שנים. ככורת ביטקוין, קת'דרה לא מציגה ביצועים טובים יותר במדד הזה. בינתיים, חברות ציבוריות אחרות אימצו מדיניות מפורשת של הגדלת מספר הביטקוינים למניה, הבולטת שבהן היא מיקרוסטרטגי, וחברות אלו תוגמלו על ידי שוק המניות" נכתב בהודעה של קת'דרה. החברה עכשיו תעבור לפיתוח ואחזקת מרכזי נתונים, שמיצרים זרם הכנסה יציב יותר, ואז תשתמש בכסף שיווצר לצורך קניית ביטקוינים בשוק הפתוח.

לא רק חברות ציבוריות מנסות לצבור נכסי קריפטו, ישנן גם מדינות שעושות זאת. המפורסמת ביותר היא כמובן אל סלבדור, וכעת מתברר שיש לה חברה נוספת מאסיה, שאפילו מתעלה עליה. רישומי הביטקוין מראים שממלכת בהוטן השוכנת על הרי ההימאליה צברה אחזקות ביטקוין של כ-13 אלף מטבעות בשווי נוכחי של כ-750 מיליון דולר, מה שהופך אותה למדינה ששוי אחזקות הביטקוין שלה הוא הרביעי בגדולו בעולם, יותר מפי שתיים מהאחזקה המתוקשרת של אל סלבדור.

ייתכן שמדובר במדינה בעלת האחזקה הגדולה ביותר שבוחרת מרצונה להחזיק בנכסים הללו. המדינות בעלות האחזקות הגדולות יותר כמו ארצות הברית מחזיקות במטבע לאחר שהוא הוחרם מפעילים פליליים ולא כהשקעה מכוונת. המטבעות שבהוטן מחזיקה, לעומת זאת, נוצרו מכרייה ומוחזקים כנכס. המדינה נכנסה לעסקי הכרייה בשנת 2019, כשהיא מנצלת את יכולת ייצור החשמל ההידרואלקטרי הזול שלה. באוצר המדינה גם מטבעות את'ריום, בייננס קוין, פוליגון, טית'ר ועוד. 


מטבעות יציבים - התחום הרווחי מושך יותר ויותר מתחרים

דרך אחרת, עליה הצבענו כאן כמה פעמים היא בתחום המטבעות היציבים - עסק שעובד כמו מכונה, או שמא נאמר באופן שמזכיר קצת את המודל העסקי של בנק - רווח מהפרשי ריביות בין התחיבויות לנכסים. התחום הזה לוהט לאחרונה, ויותר ויותר חברות לוטשות אליו עיניים, ואל הרווחים הקלים שהוא עשוי ליצור להן. חברות מתחומים שלא קשורים ישירות לקריפטו כמו פייפל, מרקדו ליברה ועוד כבר מנסות להיכנס לתחום הרווחי, וזאת בנוסף לחברות אחרות המתמקדות בעיקר בקריפטו, כמו ריפל שהודיע לאחרונה על פרויקט כזה.

כעת מצטרפת למתעניינות ענקית הפינטק Revolut, האוחזת מזה מספר חודשים ברישיון בנקאות בריטי, וקיבלה יותר מוקדם השנה הערכת שווי של כ-45 מיליארד דולר. דובר החברה מסר כי היא מתעתדת להרחיב את מוצרי הקריפטו שלה כך שתוכל להציע ללקוחות שירות כולל. "לקריפטו חלק גדול באמונה שלנו בבנקאות ללא גבולות, ויש לנו משימה ברורה להפוך לספק הבטוח והנגיש ביותר של שירותי נכסי קריפטו" מסר הדובר. 

חברת BitGo גם הודיעה על פרויקט להשקת מטבע יציב בתחילת השנה הבאה. המטבע יקרא USDC והחברה מנסה לבדל אותו מהתחום שמתחיל להיות צפוף על ידי כך שתתגמל מוסדות שיספקו נזילות למטבע - "בסוף כל חודש ננתב חלק מהתשואה שתיווצר מהמזומן שיוחזק בקרן, ונעביר אותו בחזרה למשתתפים על בסיס תעריף שמבוסס על המשמרנות של הנכס" נמסר מטעם החברה. הגישה הזו נתקלה בעבר בקשיים רגולטוריים, שכן היא דומה מדי לחלוקת דיבידנד ופעילות כנייר ערך. החברה טוענת שהיוזמה אינה כלולה בהגדרה הזו, כיון שהתגמול ינתן רק למוסדיים שיספקו נזילות. 

חדשות נוספות מהשבוע האחרון

דו"ח מטעם חברת Bitwise קובע שהמטבע השני בגודלו, האת'ריום, מהווה הזדמנות קנייה לאור בצועי החסר שהציג המטבע לאחרונה, והפוטנציאל הטמון בו. הדו"ח מציין שהפרויקט מחזיק את מספר המפתחים הפעילים הגדול ביותר, מספר הפעילים האקטיבים הגדול ביותר ויש לו שווי שוק הגדול פי חמש מהמתחרה הקרוב ביותר (סולנה). בביטוויז מציינים שרוב המטבעות היציבים פועלים על האת'ריום, ושכ-60% מנכסי אפליקציות הפיננסים המבוזרים (DeFi) פועלים על גבי הרשת. המסקנה היא ש"האת'ריום היא כמו המיקרוסופט של הקריפטו. כולם רוצים לדבר על חברות חדשות יותר וכאלה שמשנות את כללי המשחק כמו גוגל, סלייק או זום, אבל מיקרוסופט עדיין גדולה יותר מכולן ביחד". החברה מציינת שבעוד הביטקוין עלה השנה בכ-38% והסולנה ב-31%, מחיר האת'ריום כמעט לא השתנה מתחילת השנה, ולכן מהווה הדמנות.

האיומים שבכל זאת קיימים על המטבע לפי ביטוויז הם הבחירות המתקרבות שעלולים להעלות ממשל לא כל כך אוהד לקריפטו, התחרות הגוברת מצד הסולנה ורשתות בלוקצ'יין אחרות, והתגובה המעורבת להשקת תעודות הסל.

בשימוע שנערך בבית הנבחרים האמריקאי בתת וועדה האחראית על פיקוח על נכסים דיגיטלים, תקף פרנץ' היל הרפובליקני את יו"ר ה-SEC  גארי גנסלר על כך הוא "מכניס פוליטיקה" לתוך פעולות האכיפה של הרשות, ושהגישה שלו גורמת ל"בלבול וחוסר וודאות" בשווקים. לדבריו המדיניות שמוביל גנסלר "מקשה על פעילים לגיטימיים לעקוב אחר החוקים". לפחות דמוקרט אחד תמך בעמדת הרפובליקנים ובביקורת על הרשות. המאבק הרגולטורי והפוליטי נמשך, אם כן, על רקע הבחירות המתקרבות שתהיינה גורליות לעתיד הקריפטו.

מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון

רוב השבוע המשיך את הדשדוש המאפיין את הקריפטו לאחרונה, אך ייתכן שבשעות האחרונות, לאחר הורדת הריבית האגרסיבית של הפד', מסתמן שנוי מגמה, והמטבעות עברו לעליות, שעדיין מתונות למדי ברוב המטבעות. 

ביטקוין (BTC): המטבע מטפס בשעות האחרונות ומפלרטט עם רף ה-62 אלף דולר לאחר עליה שבועית שמסתכמת בקרוב ל-7%. מחירו כעת 61982 דולר. 

את'ריום (ETH): עליה צנועה יותר של 2% בלבד למחיר 2411 דולר.

בייננס קוין (BNB): עליה של 3.5% בשבוע למטבע של בורסת בייננס. מחירו עומד על 561 דולר למטבע. 

סולנה (SOL); עליה של כ-3% לסולנה בשבוע האחרון מה שמביא את מחירה ל-138 דולר. 

ריפל (XRP): הריפל מוביל את העליות עם כ-10% בשבוע האחרון. מחירו עומד על 0.5867 דולר למטבע. 

דוג'קוין (DOGE): המטבע טיפס ב-1.6% ל-0.104 דולר למטבע. 


 

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות