הסרט מעורר המחלוקת: האם נפתרה תעלומת זהותו של ממציא הביטקוין?

סרט של HBO מתיימר לענות על השאלה מיהו סאטושי נאקומוטו מפתח הקריפטו, בתעשייה מפקפקים; ההיפר אינפלציה בארגנטינה דוחפת את הציבור למטבעות היציבים; סאגת FTX עושה צעד נוסף לקראת סיומה
 | 
telegram

האם התגלתה התעלומה שהסעירה את עולם הקריפטו מאז היווסדו?

רשת HBO פרסמה סרט תיעודי בשם Money Electric: The Bitcoin Mystery שמעורר עניין רב בתעשיית הקריפטו. הסרט המתמקד בתחילת הופעת הביטקוין מתיימר לשפוך אור על התעלומה הבלתי פתירה שמרחפת בעולם הקריפטו שנים רבות - מיהו סאטושי נאקמוטו, מפתח הביטקוין המסתורי, שבארנקו הדיגיטלי שוכבים מזה שנים ארוכות ללא תזוזה מטבעות ביקטוין בכמות שהופכת אותו תיאורטית לאיש העשיר בעולם. מר נאקומוטו עצמו (במידה והוא אדם) לא פרסם אות חיים מאז שנת 2011, מה שכמובן מעורר אינסוף ספקולציות, כולל מעורבות של ה-FBI.

בעקבות הטריילר של הסרט, עוד לפני פרסומו, עלתה ספקולציה לפיה ממציא הביטקוין המסתורי הוא גאון מתמטי בשם לאונרד "לן" סאסאמאן שהתאבד בשנת 2011, חודשיים לאחר התקשורת האחרונה עם נאקומוטו. סאסאמן היה, כאמור, גאון מתמטי, עם התמחות באבטחה והצפנה, שבשנות העשרים לחייו כבר תרם לפרויקטים הקשורים להצפנה ועוד. 

בסופו של דבר הסרט דווקא הצביע על מועמד אחר, שעודנו מהלך בין החיים פטר טוד. טוד הוא לא שם חדש בבורסת ההימורים סביב המייסד המסתורי. הוא מפתח קנדי מוכשר בעל ידע נרחב, שקשור מזה שנים ארוכות לתעשיית הקריפטו ומזוהה עם לא מעט מהדעות שהציג נאקומוטו בנייר העמדה שפרסם בשנת 2008 עם החזון העתידי שהיווה הבסיס לפיתוח הביטקוין. הוא גם בין התורמים הראשונים לקוד של הביטקוין, ומציע היום לשפר אותו ולתקן את כל הבאגים שהתגלו במשך השנים. טוד עצמו הכחיש את הספקולציה, גם לפני פרסום הסרט וגם לאחריו.
 

 
יוצר הסרט קולן הובק מציג מה שלדעתו מהווה ראיה חדשה משיחה בפורום ביטקוין ישן בין טוד לנאקומוטו עצמו, בו לדברי הובק טוד חשף את עצמו בטעות. בקהילת הקריפטו לא ממש השתכנעו ורבים מפקפקים בזיהוי החדש ישן, ויש כאלה המכנים את ההוכחה הזו כ"מגוחכת". 
 

מטבעות יציבים: ארגנטינה, מקרה מבחן

המטבעות היציבים (בעיקר אלו הצמודים לדולר, המהווים את רוב שוק המטבעות היציבים) מוכיחים את עצמם כאחד מהפיתוחים היותר יישומיים של עולם הקריפטו. למעשה נפח המסחר במטבעות היציבים העיקריים, טית'ר ו-USDC גבוה בהרבה מזה של הביטקוין שגדול מהם כמעט פי עשר מבחינת נפח שוק.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הסיבה לכך היא שהם פשוט יעילים. מלבד תפקידם כ"מתווכים" בין עולם הפיננסי המסורתי לעולם הקריפטו, הם ממלאים גם מגוון יישומים מעשיים נוספים, לעיתים קרובות שימושיים הרבה יותר מפיתוחי קריפטו אחרים. תומכי הקריפטו מדברים על מטבעות קריפטו שונים, בעיקר הביטקוין, כשומרי ערך שישמשו כגידור מפני שחיקת ערך המטבעות המסורתיים, כלומר מפני אינפלציה, אך בפועל קשה לראות במטבעות קריפטו תחליף יעיל למטבעות מסורתיים לאור התנודתיות הבלתי נסבלת שלהם. מטבעות יציבים לא סובלים מהתנודתיות הזו, ובמדינות מוכות אינפלציה המטבעות הללו מהווים לא פעם מפלט לאנשים שנואשים לשמור על ערך כספם.

דוגמה לכך היא ארגנטינה. למרות מאמצי הנשיא חאבייר מיליי, ההיפר-אינפלציה רבת השנים בארגנטינה טרם מוגרה, אף כי היא התמתנה לא מעט בחודשים האחרונים. הבעיות המובנות בכלכלה הארגנטינאית דורשות פתרונות קשים וארוכי טווח, ואפילו כלכלן מוכשר כמו הנשיא מיליי לא יפתור אותן בין לילה.

בינתיים, האזרחים שנאבקים עם קשיי היום יום מוצאים לא פעם סיוע במטבעות היציבים. מחקר שפורסם בנוגע לאימוץ מטבעות קריפטו בכלל ומטבעות יציבים בכלל בדרום אמריקה מגלה כי השימוש במטבעות יציבים במדינה הוא בין הגבוהים באזור. בדו"ח שפרסמה חברת צ'יינאלסיס נכתב כי "העניין (של הארגנטינאים) במטבעות יציבים מדגיש את התפקיד של הקריפטו בשווקים לא יציבים, ומדגים איך תושבים יכולים להשיג שליטה רבה יותר על עתידם הפיננסי על ידי אימוץ מטבעות קריפטו, ללא קשר למדיניות המוניטרית הרשמית". מדינה נוספת מהאזור הסובלת מהיפר-אינפלציה היא וונצואלה, וגם שם השימוש במטבעות קריפטו מכל הסוגים צומח במהירות. 

חדשות נוספות מהשבוע האחרון

כורות הביטקוין המתקשות ממשיכות לנהור לעבר תחום מרכזי הנתונים. הפעם חברת TeraWulf מכרה 25% מחלקה ביוזמת הקריפטו Nautilus תמורת 92 מיליון דולר, וזאת על מנת לממן את התרחבותה לתחום מרכזי הנתונים לבינה מלאכותית. בכך מצטרפת החברה לטרנד בתחום. קדמו לה חברות כרייה נוספות כמו IREN ו-Core Scientific שמנצלות את כוח החישוב שצברו כדי לגוון את פעילותן לתחום מרכזי הנתונים לבינה מלאכותית. טרהוולף היא כיום כורת הביטקוין השישית בגודלה עם שווי שוק של כ-1.8 מיליארד דולר. שווי החברה טיפס ב-61% מתחילת השנה.

סאגת FTX מתקדמת צעד נוסף לפתרונה, וכעת נפתחה הדרך לתשלום של מיליארדי דולרים ללקוחות לשעבר ולנושים של בורסת הקריפטו פושטת הרגל, לאחר שהתקבל אישור בית המשפט למתווה. מנהלי פשיטת הרגל ישלמו ל-98% מהנושים שיקבלו 118% מהערך של חשבונם בנובמבר 2022 בזמן פשיטת הרגל, סכומים שיסתכמו לעד 16.5מיליארד דולר. מדובר בהצלחה גדולה למנהלים בשחזור הנכסים. בזמן פשיטת הרגל היו ברשות FTX רק 0.1% ממטבעות הביטקוין שהלקוחות האמינו שיש לה. 

מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון?

שבוע ללא תנודות משמעותיות בשוק הקריפטו. רוב המטבעות מדשדשים באותו טווח פחות או יותר כבר תקופה ארוכה.

ביטקוין (BTC): מחיר המטבע ירד קלות לעומת שבוע שעבר ונסחר כעת תמורת 60.9 אלף דולר למטבע. 

את'ריום (ETH): המטבע נסחר ללא שינוי ברמה של 2394 דולר למטבע. 

בייננס קוין (BNB): המטבע היחידי שרשם תנועה משמעותית יחסית של 4% כלפי מעלה ונסחר כעת מחיר של 570 דולר. 

סולנה (SOL): הסולנה ירדה כ-2% ל-140 דולר. 

ריפל (XRP): הריפל גם ירד בכ-2% ל-0.528 דולר. 

דוג'קוין (DOGE): הדוג'קוין עלה בכ1% השבוע ומחירו כעת עומד על 0.108 דולר. 

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות