למרות העליה בסקרים - כישלון (זמני?) להנפקת הקריפטו של טראמפ
הסקרים מתחילים להאיר פנים למועמד הרפובליקני החדש-ישן לנשיאות, דונלד טראמפ, ובפלטפורמת ההימורים מבוססת קריפטו פולימרקט סיכוייו לנצח כבר נוסקים ל-60%. כל זה לא עזר לו בהנפקת פרויקט הקריפטו שהתרחש השבוע.
הפרויקט של משפחת טראמפ שנקרא World Liberty Financial הוא פרויקט שאמור ליצור אקו-סיסטם של בעלות משותפת באמצעות טוקן הבית (WLFI) לצורך פעילות DeFi. בעלי הטוקנים יוכלו לקחת חלק במגוון פעילות על הפלטפורמה כמו להלוות וללוות, ליצור בריכות נזילות ועוד, בדומה לשאר פלטפורמות הDeFi. בעלי הטוקן יהיו גם בעלי זכות הצבעה בהחלטות שעולות על הפרק מדי פעם בפעם בפלטפורמות הללו.
טראמפ הטיל את כובד משקלו להצלחת הפרויקט עם עידוד פומבי ברשת החברתית X, אבל בינתיים ההנפקה הראשונית לציבור לא עונה על הציפיות. סך הכל נרשם נפח מסחר של 9 מיליון דולר ביום הראשון, כשרק 3% מהטוקנים שיועדו לציבור נרכשו. יש המייחסים את הכישלון לעבדה שביום ההנפקה נרשמו תקלות טכניות באתר שהשביתו אותו למרבית היום, אך גם יום אחרי המספרים לא ממש מתרוממים. 11 מיליון דולר גויסו מתוך יעד של 300 מיליון לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר עד כה. ייתכן שחלק מהכישלון מיוחס לאופי הטוקן – כזה שלא ניתן למכירה במחיר גבוה יותר, כך שאינו יכול לייצר רווחים. היתרון שהוא נותן הוא היכולת להשתמש בפלטפורמה ולהשתתף בהחלטות.
למרות הכישלון המסתמן של ההנפקה, הצעד הזה כנראה מחזק עוד יותר את העמדה של טראמפ בעולם הקריפטו, לקראת הבחירות. לא מדובר אולי בכל כך הרבה מצביעים, אבל בכאלה עם הרבה כסף. רבים מהיזמים בעולם הקריפטו שייכים לתחום הטכנולוגיה שמסורתית תומך בדמוקרטים, אך אתרי הקריפטו מתקשים להתעלם מההבדלים הברורים בין המועמדים בהקשר של הקריפטו, וגם לא מעט יזמים "חצו את הקווים" ועברו לתמוך גלויות במועמדתו של טראמפ.
לפחות שניים מאתרי הקריפטו המובילים פרסמו השבוע טור ראשי בהקשר של הבחירות, בעוד הביקורת על קאמלה האריס עדינה ומרומזת, האתרים לא יכולים להתעלם מעמדותיו של טראמפ. הכותרת במאמר המערכת של אתר קוינדסק הייתה: אנו משבחים את מאמצי הקריפטו של טראמפ למרות הרקורד שלו, הרטוריקה מעלה דגלים אדומים". ובכותרת המשנה ביחס להאריס: "היינו רוצים שהמתחרה שלו, סגנית הנשיא קאמלה האריס, תתבטא יותר בנושא". במאמר עצמו נכתב: "למרות שאנחנו לא תומכים במועמדים, אנחנו תומכים בפלטפורמת הקריפטו (כלומר במדיניות המוצעת) של טראמפ כפי שהיא". באתר קריפטוניוס הכותרת הראשית היא "קאמלה האריס מעורפלת בנאום שמבטיח מסגרת רגולטורית חדשה לקריפטו".
תחום הDeFi צובר תאוצה
ייתכן שכישלון ההנפקה של משפחת טראמפ נובעת גם מהעובדה שתחום ה-DeFi (כלכלה מבוזרת) נהנה (או סובל) מתחרותיות גבוהה. כלכלה מבוזרת נועדה להתחרות בתחום הפיננסים המסורתי עם סוג של "דמוקרטיזציה" של שירותים כמו הלואות, חסכונות, ביטוח וכו' בצורה שקופה ומבוזרת ללא גורם מרכזי ששולט בתחום. בתחום שמהווה את אחד ממקרי השימוש הבודדים של הקריפטו שאכן מצליח להציג צמיחה ושימושיות ישנן הרבה מאד פלטפורמות עם שחקנים חזקים מאד, ומכאן התחרות הגבוהה, ואולי הכישלון של טראמפ.אחד השחקנים הצומחים יותר בשוק הפיננסים המבוזר היא חברת קוינבייס שהשיקה את רשת בייס על גבי רשת האת'ריום. למרות התחלה מעט חלשה, הרשת צומחת בהדרגה וכבר עקפה רשתות וותיקות ומבוססות כמו ארביטרום. גודל הפעילות נמדד ב-TVL – סך הנכסים הנעולים בפלטפורמה בעסקאות שונות. השבוע הגיע בייס ל-TLV של 2.49 מיליארד דולר והיא כעת רשת לייר 2 (רשת הפועלת על גבי רשת אחרת) הגדולה ביותר על גבי האת'ריום. היא גם בין חמשת הרשתות הגדולות ביותר באופן כללי יחד עם את'ריום עצמה, סולנה, טרון ו-BNB צ'יין של בורסת בייננס.
רשת הסולנה הגיעה השבוע לסך נכסים נעולים של 6 מיליארד דולר – הגבוה ביותר מזה שלוש שנים, אז הגיעה פעילות הכלכלה המבוזרת לשיא, אך התרסקה עם התרסקות מחירי מטבעות הקריפטו בסוף שנת 2021.
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
סגן שר האוצר האיטלקי אמר שהמדינה צפויה להעלות את המס על רווחי קריפטו מ-26% ל-42%, כך לפי רויטרס ובלומברג. לדבריו "התופעה (של הקריפטו) מתרחבת". הממשלה מנסה להגדיל את הכנסותיה ממיסים בשנת 2025 בין השאר משירותים דיגיטליים.
למרות הסתייגות המנכ"ל, בנק ג'יי. פי מורגן עוקב באדיקות אחר עולם הקריפטו, ובעיקר תחום הכרייה ומניות הכרייה שמושכות את תשומת ליבם של האנליסטים ריינדל סמית' וצ'ארלס פירס. על פי הדו"ח שפירסמו חלקם של חברות הכרייה הציבוריות הנסחרות בארצות הברית בסך הכרייה העולמית טיפס ב-4% החודש ומגיע לכ-28.9%. הרווחיות עלתה במהלך החודש בכ-1%. מאז אירוע החציה תפח חלקן של האמריקאיות בכ-8% מסך כל הכרייה. לדברי האנליסטים שווי השוק של החברות טיפס ב-7% עד כה באוקטובר ובכל זאת האנליסטים חושבים שהשווי אטרקטיבי: "נקודת כניסה אטרקטיבית כשאנו נכנסים לתוך הבחירות".
חברת טסלה מעוררת מיני סערה בעולם הקריפטו לאחר שדווח כי העבירה את כל מטבעות הביטקוין שברשותה בשווי 770 מיליון דולר לכתובת דיגיטלית חדשה. זו הפעם הראשונה מאז שנת 2022 שטסלה מבצעת פעולה כלשהי באחזקות הביטקוין שלה, אז מכרה החברה את רוב אחזקותיה במטבע. הסיבה להעברה אינה ידועה והחברה לא פרסמה שום דיווח בעניין.
חברת גרייסקייל, המפעילה כמה מכשירי השקעה במטבעות קריפטו לציבור הרחב הגישה בקשה ראשונית להמרת קרן הנאמנות שלה Digital Large Cap Fund לתעודת סל (ETF). להבדיל מקרנות אחרות, הקרן הזו עוקבת אחר מגוון מטבעות קריפטו גדולים – ביטקוין, את'ריום, סולנה, ריפל ואבלנש. פתרון כזה עם חשיפה יותר מפוזרת למטבעות שונים יכול לעניין משקיעים שרוצים להיכנס לעולם הקריפטו עם חשיפה רחבה. הקרן מנהלת כעת כחצי מיליארד דולר עם משקל יתר לביטקוין ואת'ריום. כ-75% מהקרן מושקע בביטקוין ו-19% באת'ריום. מאז השקת תעודות הסל על הביטקוין והאת'ר סבלו תעודות הסל של החברה מיציאה מאסיבית של כספים עקב דמי הניהול הגבוהים שהיא גבוה.
מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון?
הביטקוין נצמד לרמת ההתנגדות ב-68 אלף דולר עם שבוע חיובי, המיוחס לעליה של טראמפ בסקרים לקראת הבחירות, כמו גם לשינוי מגמה נוסף בתעודות הסל עם זרימה חיובית גבוהה. ההתנגדות הזו החזיקה מעמד כבר כמה פעמים עם ניסיונות הזינוק של הביטקוין שנבלמו פעם אחר פעם. שוק החוזים העתידיים אופטימי לקראת הבחירות, ומצביע על כך שייתכן שהפעם המחסום יישבר.ביטקוין (BTC): סך הכל טיפס המטבע בכ-10% השבוע והוא נסחר תמורת 68 אלף דולר כעת.
את'ריום (ETH): עליה של כ-8% מביאה את מחיר המטבע ל-2622 דולר.
בייננס קוין (BNB): המטבע טיפס ב-3% ומחירו כעת 595 דולר.
סולנה (SOL): עליה של 10% למחיר 155 דולר למטבע.
ריפל (XRP): עליה צנועה יחסית של 3% למטבע הפיננסים ומחירו כעת 0.55 דולר.
דוג'קוין (DOGE): אלון מאסק צפוי לקבל תפקיד בממשל של טראמפ במידה וזה יבחר בתחום ייעול הממשלה. יש המיחסים את הזינוק בדוג'קוין להתפתחות הזו. המחיר כעת הוא 0.128 דולר, 16% יותר מלפני שבוע.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.טראמפ הוא נוכל ורבים מאלה שהשקיעו במיזמים שלו הפסידו. (ל"ת)אלכס 27/10/2024 13:07הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.עסקיו של טראמפ לא שקופים והצלחתם מוטלת בספק לכאורהיוסי לוי 17/10/2024 18:41הגב לתגובה זו1 0לא ממש ידוע כמה האיש חייב למוסדות כספים בינלאומים או אחרים לא ממש מובן אם הוא בכלל מרוויח כסף או חי על הלוואות רב הנסתר על הגלוי ושוק הון לא אוהב גיוס הון בידי אנשי עסקים שרב הנסתר על הידוע איתם אני אישית מתרחק מהחברות בהן טראמפ הוא הבעליםסגור
-
2.כל מה שטרמפ נוגע בו הופך לזבל. למה שזה היה שונה ? (ל"ת)טרמפף 17/10/2024 14:40הגב לתגובה זו2 0סגור
-
1.לא ממליץלרון 17/10/2024 11:52הגב לתגובה זו2 0אך אני משקיע ב HOOD שם קריפטו חלקיסגור