למרות סימנים שוריים הביטקוין ממשיך לדשדש; האם הוא בדרך לעלות?
למרות כמה סיגנלים שוריים למדי, הביטקוין לא מצליח לצאת מהדשדוש של החודשים האחרונים. אולי יש המתנה לבחירות, כשנזכיר שדונלד טראמפ מאמין גדול בביטקוין והצהיר על הצורך של הממשל האמריקאי לתמוך במטבע ולהפוך אותו לאחד מהכלים של הממשל, במקביל לרכישת כמות גדולה של המטבע. טראמפ, מעריכים המומחים, על רקע דבריו, טוב למטבע, ועדיין - הביטקוין מדשדש.
מאז תחילת חודש אוקטובר נרשמת שוב זרימה חיובית גדולה למדי של כספים לתעודות הסל, מה שמעיד על המשך העניין מצד המשקיעים המוסדיים. בנוסף, בחודש זה נרשמה גם עלייה של 13% בפעילות משקיעים פרטיים (ריטייל) במטבע הביטקוין. עלייה דומה נרשמה לאחרונה לפני הגעת הביטקוין לשיא במרץ השנה.
סיגנל שורי נוסף הוא הקושי החישובי לכריית ביטקוין שהגיע לשיא כל הזמנים. ככל שיותר גורמים מנסים לכרות עולה כוח החישוב הנצרך, וכעת הוא הגיע לשיא של 95.67 terahashes (T). מדובר בעליה שנתית של כ-27% בנתון הזה שעמד על 72T בתחילת השנה. קושי הכרייה נקבע באופן אוטומטי מדי 2016 בלוקים, בערך כל שבועיים, כדי לוודא שכריית בלוק נמשכת כ-10 דקות בממוצע.
העלייה בקושי מקשה עוד יותר על חברות הכרייה שרווחיותם נפגעה לאחר אירוע החציה. חברות כריה פרטיות קטנות מוכרות לאחרונה נכסים ומטבעות לאור הירידה ברווחיות. השוק מתנקה מהחברות החלשות יותר, וכעת נרשמת התייצבות במספר הביטקוינים המוחזקים על ידי הכורות. כפי שכתבנו בשבוע שעבר, נתח השוק של החברות הציבוריות הגדולות ממשיך לעלות, והרווח המופק מכרייה חזר לטפס. לאחר שהגיע לשפל של 10 מיליון דולר בספטמבר הוא מגיע ל-35 מיליון באוקטובר. בתוך כך כוח החישוב הכולל שמושקע בכרייה הגיע אף הוא לשיא כל הזמנים של 700 EH/s. כל זה מהווה סימן שורי נוסף.
עידוד נוסף לביטקוין הגיע מהמיליארדר פול טיודור ג'ונס. ג'ונס הוא אחד ממנהלי קרנות הגידור המוערכים בעולם שמנהל את קרן הגידור שלו כבר 4 עשורים (ואחד הבודדים שחזה את התרסקות השוק בשנת 1987). בראיון שערך השבוע עם רשת CNBC אמר המיליארדר שהוא מכין את התיק שלו לקראת בחירתו הצפויה (לדעתו) של דונלד טראמפ לנשיאות בארצות הברית. במסגרת ההכנות הללו ג'ונס מצפה להתפרצות אינפלציונית: "אני חושב שכל הדרכים מובילות לאינפלציה" אמר. לדבריו אם הממשל לא יתחיל לשלוט בהוצאות ההתפרצות קרובה "לא משנה מי יזכה בבחירות". במסגרת זאת הוא לא מחזיק כלל אג"ח. לדעתו הסחורות נסחרות בזול בצורה "מגוחכת" והוא מושקע בהן באופן מאסיבי. בנוסף חשף ג'ונס כי במסגרת ההכנה שלו לאינפלציה הוא גם מגדיל את אחזקות הביטקוין שלו. המיליארדר החל לתמוך באופן פומבי בביקטוין עוד בשנת 2020 ועד כה אחזקתו במטבע מוערכת בכ-2% מתיק הנכסים שלו, אחוז שכעת יעלה ככל הנראה.
לבסוף, אנליסט מחברת ברנסטיין, השוריים תמיד על הקריפטו, נקב בתג מחיר של 200 אלף למטבע בסוף שנת 2025, והגדיר את התחזית הזו כ"שמרנית". הוא מצביע על העלייה בחוב הממשלתי בארצות הברית לעומת האספקה המוגבלת של הביטקוין כמנוע לעלייה הצפויה במחיר. זו לא התחזית המופרכת הראשונה וגם כנראה לא האחרונה ביחס למחיר הביטקוין, אבל היא גם משדרת סנטימנט חיובי ביחס למטבע.
ובכל זאת, למרות הכל, בינתיים הסימנים החיוביים האלו לא מצליחים לשנות את מגמת הדשדוש הנמשכת, בסמוך לרמות השיא, אך מתחת למחיר של 70 אלף דולר למטבע. השבוע נרשם ניסיון פריצה נוסף שהביא את מחיר המטבע קרוב מאד לרף הסימבולי, אך גם הניסיון הזה נכשל והמטבע חזר לטווח הדשדוש. האם תוצאות הבחירות ישנו סוף סוף את המגמה הזו? נדע בעוד כשבועיים.
חדשות נוספות מהשבוע האחרון מארצות הברית ומרחבי העולם
קוינבייס מעלה הילוך במאמציה לקדם רגולציה שקופה יותר בנושא הקריפטו. החברה מילאה כמה בקשות לחשיפת מסמכים של הסוכנות לביטוח פקדונות לפי חוק חופש המידע. בין השאר ביקשה החברה לקבל מידע בנוגע לכל הגבלה שמטילה הסוכנות (FDIC) על אחזקות נכסי קריפטו על ידי הבנקים המבוטחים. פול גרוגל, מנהל בחברה, הסביר את הבקשה בכך שהחבה רוצה להפעיל לחץ על הגופים הרגלוטריים להבהיר את המדיניות שלהם ולפעול בשקיפות. החברה כבר מנהלת משפט כנגד ה-SEC בנוגע לכללי הקריפטו שלטענתה אינם ברורים.
רובינהוד, אפליקציית המסחר שכבשה את לב הצעירים, בין השאר באמצעות האפשרות למסחר במטבעות קריפטו, מרחיבה את היצע מוצרי הקריפטו שלה, עם מסחר בחוזים עתידיים על הביטקוין והאת'ריום. החברה הודיעה על תוכניותיה לקראת השקת אפליקציית הדסקטופ החדשה שלה, רובינהוד לג'נד.
על פי דו"ח של חברת צ'יינאלסיס ארצות דרום ומרכז אסיה ואוקיאנה (CSAO) מובילות את העולם באימוץ טכנולוגיית הקריפטו. על פי הדו"ח 7 מתוך 20 הארצות המובילות בעולם מגיעות מהאזור הזה עם זרימה של כ-750 מיליארד דולר לנכסי קריפטו בין יולי 23 ליולי 24.
לא מדובר בהכרח בחדשות טובות. עליה מדאיגה בחדלות פרעון של הלוואות שנטלו משקיעי קריפטו צעירים בדרום קוריאה, בעיקר בהלואות שנלקחו מבנקים אונליין. על פי נתונים שהתפרסמו במדינה האסיאתית שיעור חדלות הפרעון זינק ב-484% בקרב לווים מתחת לגיל 30 בדצמבר האחרון, כשההלוואות הללו מסתכמות ב-288 מיליון דולר, ולא מעט מהן מיוחסות למשקיעי קריפטו. הבנק עם הנתונים הגרועים ביותר הוא בנק K Bank הפועל בשיתוף פעולה עם בורסת הקריפטו Upbit ש-4.05% מכלל הלווים שלו מתחת לגיל 30 הגיעו לחדלות פרעון לעומת כ-2% בבנקים מקבילים.
צ'יראג תומאר, אדם ממוצא הודי, נשפט בארצות הברית לחמש שנות מאסר לאחר שהורשע בביצוע הונאת קריפטו בגובה 20 מיליון דולר. תומאר ושותפיו בנו אתר הדומה לקוינבייס, ופיתו משתמשים להכניס את פרטי הכניסה שלהם לאתר המזויף. בנוסף הם התחזו לאנשי שירות הלקוחות של קוינבייס כדי להוציא פרטים נוספים מהמשתמשים. לאחר מכן הם נכנסו לחשבונות המשתמשים והעבירו את נכסי הקריפטו לארנקים דיגיטלים שתחת שליטתם. תומאר נעצר בדצמבר 2023 בשדה התעופה באטלנטה כשניכנס לארצות הברית.
הסאגה שנמשכה בחודשים האחרונים בניגריה עם מעצרו של טיגראן גמבאריאן, בכיר בבורסת הקריפטו בייננס, הגיעה לסיומה לאחר שהאישומים נגדו בוטלו והוא הורשה לצאת מהמדינה.
מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון?
מגמה מעורבת בקרב המטבעות הגדולים, חלקם ירדו אך ישנם גם שניים שרשמו עליות יפות.
ביטקוין (BTC): לאחר שניסיון הפריצה כשל חזר המטבע להיסחר בטווח המוכר מהשבועות האחרונים, וכעת מחירו עומד על 66.4 אלף דולר, ירידה של קרוב ל-2% מהשבוע שעבר.
את'ריום (ETH): האת'ריום ירד בקרוב ל-5% למחיר 2501 דולר למטבע, כשגם ניסיון פריצה שלו נכשל.
בייננס קוין (BNB): ירידה שבועית של 3% ל-582 דולר.
סולנה (SOL): המטבע בעל הביצועים הטובים ביותר השבוע עם זינוק של 12% ל-173 דולר למטבע.
ריפל (XRP): הריפל איבד 5.6% ונסחר כעת תמורת 0.5213 דולר.
דוג'קוין (DOGE): המטבע השניה שעלה השבוע נסחר כעת תמורת 0.1385 דולר, 8% יותר ממחירו לפני שבוע.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
6.וואי, איך פספסתי!בומר 26/10/2024 01:57הגב לתגובה זו1 0אז מסתבר שגם הנאד שהכתב תקע יכול היה להוציא אותי לפנסיה מוקדמת כמו שהביטקון איפשר לי? חבל שלא ידעתי את זה קודם... בקיצור ידידי הראל, תמשיך ליהנות להישאר עני, עם או בלי נאדים בדרך לבחירתךסגור
-
5.שחררו אותנו כבר מההונאה העלובה הזאתאראל 25/10/2024 02:37הגב לתגובה זו2 1כסף המונופול שנקרא ביטקוין שכל מטרתו לשימוש עולם תחתון שמריצים את השיט הזה. הנאד שהכתב תקע שווה יותר מהשיטקוין הזה.סגור
-
מה לך סנדלר,שתבין בפיזיקה גרעינית (ל"ת)מתי מבני ברק 26/10/2024 20:03הגב לתגובה זו1 0סגור
-
4.טובBaboon 24/10/2024 16:58הגב לתגובה זו1 1לא הוא ירד אתמול יצא מחשב קוונטי עכשיו אפשר לפרוץ את החשבונותסגור
-
3.הביטקוין הורס כלכלותהביטקוין הורס כלכלות ואין סיכוי שהמחירים יישארו ככ 24/10/2024 09:16הגב לתגובה זו2 1הביטקוין הורס כלכלות ואין סיכוי שהמחירים יישארו ככה , זה כסף שלא רואים למי יש למי הועובר זה מתכון לבעיות ויש בעיות, אז תבינו ענין של זמו הביטקוין 100$סגור
- טען עוד
-
2.הביטקוין הורס כלכלותהביטקוין הורס כלכלות ואין סיכוי שהמחירים יישארו ככ 24/10/2024 09:16הגב לתגובה זו1 1הביטקוין הורס כלכלות ואין סיכוי שהמחירים יישארו ככה , זה כסף שלא רואים למי יש למי הועובר זה מתכון לבעיות ויש בעיות, אז תבינו ענין של זמו הביטקוין 100$סגור
-
הפוך גוטה, הפוךבומר 24/10/2024 16:10הגב לתגובה זו3 0הביטקוין עולה בערכו בהתמדה מאז 2008, מהווה גידור מצוין לדולר שאיבד מעל 90% מערכו ב 50 השנה האחרונות, זוכה תמיכה מוסדית מטורפת מאז אישור קרנות הסל בתחילת השנה (בקרוב ייכנס לחסכון הפנסיוני שלך) והוא כלי לשמירת ערך בטוח ונוח בהרבה מזהב - בהתאמה מושלמת לתקופה של כאוס עולמי. אז תבין, זה רק עניין של שנים ספורות עד שיגיע למליון דולר. תעמיק קצת בנושא בלי להפריח סיסמאות חסרות בסיס ובטוח תבין.סגור
-
עזוב את מהירקנים מהבסטה, תן לאסוף בשקט (ל"ת)מתי מבני ברק 26/10/2024 20:04הגב לתגובה זו1 0סגור
-
1.stock to flowבלוק 24/10/2024 09:01הגב לתגובה זו1 0לפי התיאוריה עד פברואר ביטקוין יחצה את 100k. סוף 2026 1m.סגור