לקראת הבחירות הביטקוין פרץ כלפי מעלה אך נעצר קרוב לשיא כל הזמנים
לאחר תקופה ארוכה של דשדוש ייתכן שהגיעה סוף סוף הפריצה לה מחכים משקיעי הקריפטו, כשהמטבע סוף סוף מתייצב מעל רף ה-70 אלף דולר למטבע, ונצמד בשעות האחרונות לשיא כל הזמנים, אם כי עדיין לא הגיע אליו. נראה שכולם מחכים לבחירות בארצות הברית שתתקיימנה בשבוע הבא. תוצאות הבחירות יכולות יכולות להעניק אישור סופי לראלי עם פריצה לשיא חדש, או לחלופין להחזיר את המטבע לטווח הדשדוש מתחת ל-65 אלף למטבע או אף מטה ממנו.
למרות שהסקרים הרשמיים יותר מנבאים תוצאה צמודה צמודה, בשווקי ההימורים מהמרים על נצחון של טראמפ, תרחיש כזה ככל הנראה יביא את המטבע לשיא חדש בטווח הזמן הקרוב. נצחון דמוקרטי עלול להחזיר את המטבע לרמות נמוכות יותר, אם כי מאמצי תעשיית הקריפטו לקדם מועמדים תומכי קריפטו גם בקרב המפלגה הדמוקרטית עשויה להמתיק את האכזבה האפשרית בקרב המשקיעים מתוצאה כזו. כך יותר ויותר משקיעים מהמרים על שבירת השיא בכל מקרה, כשהאופציות שיפקעו ב-8 בנובמבר, לאחר הבחירות, מסמנות את ה-75 אלף דולר כמחיר בו ייסחר המטבע בזמן הפקיעה.
שבירת רף ה-70 אלף דולר הגיעה עם מחזור מסחר גבוה במיוחד של קרוב ל-50 מיליארד דולר ביום, כמעט כפול מהמחזור הרגיל, בתוספת "הנזלה" של פוזיציות שורט (שורט סקוויז) בשווי מאות מיליוני דולרים נוספים - שני סימנים חיוביים למשקיעי המטבע. אל הסימנים החיוביים ניתן להוסיף זרימה מוגברת של כספים לתעודות הסל, שרכשו במהלך שני השבועות האחרונים כ-47 אלף מטבעות. לדברי חברת המחקר קריפטוקוואנט התנועה כלפי מעלה נתמכה גם בפעילות של "לוויתני ביטקוין" בבורסת הקריפטו בייננס.
בשלב זה המטבע נעצר כשהגיע למחיר של כ-73.5 אלף דולר, מעט מתחת לשיא כל הזמנים. יש המייחסים את ה"עצירה" למימוש רווחים. אחרים מצביעים על צעד של ממשלת בוטאן שהעבירה כמעט אלף מטבעות שברשותה בשווי של כ-65 מיליון דולר לארנק על גבי בורסת בייננס, מהלך שמעיד על כוונות למכירה. כפי שפרסמנו בעבר, המדינה הקטנטונת היא אחת ממחזיקות הקריפטו הגדולות, כתוצאה מפעילות הכרייה הגדולה שבבעלותה. היא מחזיקה מטבעות בשווי של כ-900 מיליון דולר (כשליש מהתמ"ג), כך שאם תחליט לממש רווחים צפוי להיווצר לחץ מכירות מסוים.
מי שעוד נהנה מהבחירות ומסיכוייו הגוברים של טראמפ הוא מטבע הדוג'קוין, המטבע המועדף על אלון מאסק שזינק השבוע אף יותר מהביטקוין. מלבד הזינוק במחיר המטבע, נרשם גם זינוק בנפח האופציות על הדוג'קוין מ-850 מיליון דולר ל-1.3 מיליארד (קרוב לשיא מאפריל האחרון), מה שמעיד על העלייה בעניין שמעורר המטבע.
אל העליות מתלווה אירוע ביזארי למדי. טראמפ הצהיר כי ימנה את מאסק לראש "המשרד ליעילות ממשלתית" שאמור להיאבק בבזבזנות היתר בממשל שהביאה לנסיקת החוב הממשלתי. במקרה או שלא ראשי התיבות של המשרד תואמים את שם המטבע האהוב על מאסק - Department of Government Efficiency (D.O.G.E). אלון מאסק פרסם ציוץ ברשת החברתית X שבבעלותו עם אוואטר של המטבע והמשקיעים הבינו שהוא איכשהו יקשר את המטבע לפעילות הזו, מה שנראה מאד מאד לא סביר, אבל הספיק כדי להזניק את מחיר המטבע.
דוחות חברות הקריפטו - מיקרוסטרטגי תגייס 42 מיליארד דולר לרכישת ביטקוין
החברה הציבורית מיקרוסטרטגי בשליטת מיקל סיילור ידועה כחברה הציבורית בעלת אחזקות הקריפטו הגדולות ביותר עם אחזקות שהיא מגדירה כאסטרטגיות של 252,220 מטבעות ביטקוין בשווי של קרוב ל-10 מיליארד דולר. עם פרסום הדוחות הודיעה החברה כי היא לא מסתפקת באחזקה הנוכחית ומתכננת להנפיק מניות ואגרות חוב בשווי עשרות מיליארדי דולרים כדי להשקיע בביטקוין. החברה אמנם לא הוסיפה לאחזקותיה מאז אמצע חודש ספטמבר, אך היא הודיעה על תוכנית אותה היא מכנה 2121 במסגרתה תנפיק מניות בשווי 21 מיליארד דולר במהלך 3 השנים הבאות בנוסף לגיוס חוב בשווי דומה, וזאת כדי להגדיל את אחזקותיה במטבע.
החברה מסרה את הודעתה במסגרת פרסום דוחות הרבעון השלישי. במסגרת פרסום הדוחות הצהירה החברה כי היא מצפה ש"תשואת הביטקוין" תהיה בין 6% ל-10% בין השנים 2025 ל-2027.
במסגרת עסקיה הרגילים של החברה כחברת תוכנה היא הכניסה 116.1 מיליון דולר, ירידה של 10.3% לעומת הרבעון המקביל. הרווח הגולמי היה 81.7%, שולי רווח גולמי של 70.4% לעומת 79.4% ברבעון המקביל. בשורה התחתונה החברה הפסידה 340.2 מיליון דולר לעומת הפסד נקי של 143.4 מיליון דולר ברבעון המקביל. לאחר פרסום הדוחות החברה ירדה בכ-10% אולם לאחר מכן הירידות התמתנו.
למרות ההפסדים של החברה והעובדה ששווי אחזקותיה בביטקוין עומד על כ-10 מיליארד דולר, השוק מעניק לה שווי של כ-52 מיליארד דולר גם לאחר הדוחות, וזאת לאחר עליה שנתית של קרוב ל-300%. בעבר אחזקה במיקרוסטרטגי הייתה אחת הדרכים היחידות למשקיעי המיין סטרים להיחשף למחיר הביטקוין, אך עם השקת תעודות הסל נפתחו דרכים ישירות להשקעה במטבע ולא נראה שהפרמיה בה נסחרת מיקרוסטרטגי הגיונית. אכן, דו"ח של חברת סטנו רסרצ' טוען שהפרמיה הזו אינה בת קיימא, במיוחד לאחר שתיפתח בקרוב האפשרות לסחור באופציות על תעודות הסל. בדוח נכתב כי שווי החברה "סוטה באופן משמעותי מחישוב ישיר של הנכסים והיסודות העסקיים של החברה".
חברה נוספת מתעשיית הקריפטו שמנייתה נפלה לאחר הדוחות היא בורסת הקריפטו קוינבייס שגם לאחר הירידה האחרונות עדיין נסחרת בעליה של 21% לעומת מחירה בתחילת השנה ובעליה של כ-200% ממחירה לפני 12 חודשים.
החברה פספסה את תחזיות האנליסטים גם בשורת הרווח וגם בשורת ההכנסות. ההכנסות הגיעו ל-1.2 מיליארד דולר לעומת צפי ל-1.26 מיליארד, הרווח למניה היה 0.28 דולר, הרחק מתחת לתחזיות ל-0.45 דולר למניה. גם ה-EBITDA של 449 מיליון דולר הייתה מתחת לצפי ל-469.2 מיליון דולר. למרות הירידה עדיין מדובר בזינוק בנפח המסחר ל-185 מיליארד דולר לעומת 76 מיליארד ברבעון המקביל, ומעבר לרווח לעומת הפסד של סנט למניה לפני שנה. עוד הודיעה קוינבייס על קניה חוזרת של מניות בשווי מיליארד דולר. החברה סיימה את הרבעון עם מזומן ושווי מזומנים בשווי 8.2 מיליארד דולר מה שמאפשר ביי בק בהיקף כזה.
לדברי החברה התוצאות נפגעו מתנאי שוק "חלשים יותר" עקב הירידה בתנודתיות, שכן הירידה העיקרית בהכנסות נבעה מהכנסות נמוכות יותר מעמלות מסחר, מקור הרווח העיקרי של החברה. במכתב לבעלי המניות נכתס כי "תנודתיות נכסי הקריפטו - גורם מפתח בנפח המסחר, ירדה בכ-5% בממוצע ברבעון השלישי לעומת הרבעון השני". בכל זאת בחברה הביעו שביעות רצון מהתוצאות. המשקיעים, בינתיים, הביעו פחות שביעות רצון.
חברת הכרייה ריוט פלטפורמס פרסמה אף היא את תוצאות מאכזבות לרבעון השלישי, והמניה הגיבה בירידה של כ-6% לאחר ירידה של 3.6% במהלך יום המסחר שקדם לדוחות. החברה דווחה על העמקת ההפסדים ל-0.54 דולר למניה לעומת 0.44 ברבעון המקביל ו-0.32 דולר ברבעון הקודם. מספר המטבעות שנכרו במהלך הרבעון היה 1104 בהשוואה ל-1106 לפני שנה. העליה בהפסדים נובעת מעלייה בעלויות התפעול - חשמל, כוח אדם וביטוח. ההכנסות היו 84.8 מיליון דולר, 67.5 מתוכם מכריית ביטקוין, כשהרווח הגולמי היה 28.4 מיליון דולר, כלומר שולי רווח של 42%.
לעלייה בהפסד תרמו גם הפסדים בניירות ערך מוחזקים, תשלום מבוסס מניות לעובדי החברה והוצאות פחת והפחתות. בשורה מאכזבת נוספת למשקיעים היא הורדת את תחזית כוח החישוב (הגורם המרכזי בפעילות החברה) ל-34.9 EH/s עד סוף שנת 2024, לעומת תחזית קודמת ל-36.3. הסיבה לכך היא התרחבות איטית מהצפוי במתקנים שנרכשו לאחרונה בקנטקי שצפויים כעת להתחיל לפעול רק בשנת 2025. גם הצפי לכוח החישוב בסוף השנה הבאה ירד מ-56.6 ל-46.7 כיון שחלק מהתוכניות להתרחבות באותו מפעל נדחו ל-2026. החברה איבדה מתחילת השנה כ-32%.
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
בקשה נוספת להשקת תעודת סל על מטבע הסולנה הוגשה ל-SEC, הפעם על ידי חברת Canary Capital, חברת ניהול נכסים דיגיטליים חדשה שהוקמה בספטמבר השנה. זוהי הבקשה שלישית להשקת תעודת סל על מטבע הסולנה שהוגשה לאחר ש-VanEck ו-21Share הגישו בקשות דומות. חברת קאנארי הגישה החודש בקשות נוספות להשקת למוצרים עוקבי המטבעות ריפל ולייטקוין.
במשרד האוצר האמריקאי מודאגים מהצמיחה בשוק המטבעות היציבים. בדו"ח שפרסם המשרד נטען כי יש להחליף את המטבעות היציבים הפרטיים במטבע דיגיטלי מדינתי (CBDC). נציין כי במפלגה הרפובליקנית מתנגדים נחרצות למטבע דיגיטלי מדינתי מחשש לפגיעה בפרטיות, וממתן כוח נוסף למדינה על האזרח. מטבע כזה יוכל להיות "מוחרם" בלחיצת כפתור על ידי המדינה והוא מעניק למדינה יכולת לעקוב אחר כל מהלך של האזרחים. גם דונלד טראמפ, מועמד המפלגה הרפובליקנית לנשיאות התנגד בעבר נחרצות להשקת מטבע גזה.
בדו"ח הובעה גם דאגה מכמות האג"ח המדינתי הקצר שנמצא ברשות מנפיקות המטבעות היציבים, בעיקר הטית'ר. אלו רוכשות את האג"ח הקצר (T-bills) כגיבוי נושא ריבית למטבעות המונפקים. לפי ההערכות בדו"ח ניירות מן הסוג הזה בשווי 130 מיליארד מדולר נמצאים בידי מנפיקות המטבעות היציבים, כ-81 מיליארד בידי טית'ר.
בעוד תומכי המטבעות היציבים רואים בכך גורם חיובי לכלכלה האמריקאית שמעלה את הביקוש לאגרות החוב הממשלתיות, בממשל חוששים שבמקרה של אירוע של "ריצה אל הבנקים" במטבעות היציבים, כך שהחברות תאלצנה למכור במהירות את אגרות החוב שמהוות גיבוי למטבע, כדי לגבות את מחירו, יווצר לחץ מכירות על האג"ח שעלול לגרום לקריסה.
מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון?
השבוע, אם כן, היה חיובי למדי למטבעות הקריפטו, עם מטבע אחד מעל כולםביטקין (BTC): מטבע הדגל נסחר כעת תמורת 72.2 אלף דולר, מעט יותר מאלף דולר מתחת לשיא, לאחר עליה של 7% במהלך השבוע.
את'ריום (ETH) האת'ר רשם עליה צנועה יותר של כ-4% למחיר 2646 דולר למטבע.
בייננס קוין (BNB): המטבע של בורסת ביננס לא הצטרף לראלי ונסחר ללא שינוי במחיר 590 דולר.
סולנה (SOL): גם הסולנה ללא שינוי משמעותי עלתה בפחות מאחוז בשבוע האחרון ונסחרת תמורת 175 דולר למטבע.
ריפל (XRP): למרות השבוע החיובי של הקריפטו הריפל דווקא ירד בכ-2% ונסחר כעת תמורת 0.521 דולר למטבע.
דוג'קוין (DOGE): כאמור, הדוג'קוין הוא המנצח הגדול של השבוע עם זינוק של 22.5% למחיר 0.1714 דולר. שווי השוק של המטבע הוא 25.1 מיליארד דולר, הרבה יותר מהטרון שאחריו שנסחר בשווי 14.6 מיליארד דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה