האם הביטקוין יגיע ל-100,000 דולר?
בתעשיית הקריפטו מיהרו לפתוח שמפניות בעקבות בחירתו של טראמפ. לאחר שהשקיעו מאות מיליוני דולרים בקמפיינים הפוליטיים הם ראו את הפוליטקאי הראשון שהתחייב באופן מלא לתעשייה הופך להיות האיש החזק ביותר בעולם.
טראמפ הזניק את הביטקוין ל-76 אלף דולר
התגובה המיידית הקפיצה את ערך הנכסים הדיגיטליים. לאחר דשדוש בטווח צר יחסית שנמשך כבר מעל חצי שנה, מחיר הביטקוין זינק סוף סוף לשיא כל הזמנים חדש. מוקדם יותר נסחר הביטקוין במעל 76 אלף דולר למטבע (76,330 ליתר דיוק), השיא הקודם היה פחות מ-74 אלף דולר. המשקיעים הנלהבים הזרימו ביקושים של יותר ממיליארד דולר לתעודת הסל של בלקרוק בתוך 20 דקות, פוזיציות שורט בגובה 400 מיליון דולר הונזלו רק במטבע הביטקוין לבדו, ובכלל השוק בכמעט 600 מיליון דולר, ומניות קריפטו, ובראשן מניות הכרייה, זינקו בעשרות אחוזים. הביטקוין לא לבד. האת'ריום הגיע ל-2800 דולר, הסולנה ל-190 וכו'.
קשה לחשוב על תוצאת בחירות טובה יותר עבור התעשייה" אמר דיוויד לאוונט, מחברת הקריפטו FalconX, "ישנה ציפיה לשיפורים בנושאי מפתח רגולטוריים שיבנו בחודשים וברבעונים הבאים. הבהירות (הרגולטורית) הזו יכולה לאפשר למוצרי ETF קריפטו נוספים, שיכסו את נכסי הקריפטו העיקריים...".
ההתלהבות נובעת גם מכך שלא רק הנשיאות נפלה לידי המפלגה הרפובליקנית בראשות טראמפ אלא גם הסנאט וככל הנראה גם הקונגרס, ולא מעט פוליטקאים תומכי קריפטו נבחרו לבתי הנבחרים. עם בית משפט עליון תומך נראה שהיכולת של הרפובליקאים לפעול בהתאם לאג'נדה שלהם היא בלתי מוגבלת כמעט לחלוטין, ולאור הבטחות הבחירות בנושא הקריפטו והתמיכה המובהקת, נוצרה ציפייה לתוצאות בטווח הזמן המיידי.
עליות נאות, אבל לא חריגות; האם הביטקוין יגיע ל-100,000 דולר?
למרות ההתלהבות נציין שאמנם מדובר בעליות נאות, אך לא יוצאות דופן מבחינת אחוזים בשוק הקריפטו, שכבר ראה אינסוף ימים של עליות או ירידות יומיות בשיעור דו ספרתי. הביטקוין כבר נסוג מעט מרמות השיא בשעות האחרונות, ובימים ובשבועות הקרובים תיבחן יכולתו של הביטקוין ושאר המטבעות לאחוז ברמות השיא הללו או להמשיך לטפס, לאור תוצאות הבחירות. ההיסוס הזה סביב רמות השיא משקף את החששות שלא כל הבטחת בחירות אפשר לקיים, ושלא הכל תלוי ברגולציה. עם זאת, מומחים לביטקוין התראינו אתמול ללא הפסקה בעיתונות הכללכית ובערוצי הכלכלה והסבירו לאמריקאים כי הביטקוין בדרך ל-100,000 דולר. זה עניין של ביקוש מול היצע, כאשר ההיצע מוגבל והוא כבר לא גדל דרמטית כבעבר אלא באופן מדוד. הביקושים שיגיעו גם מההצעה של טראמפ שאמריקה תשתמש בביטקוין כמטבע שבו משוקעות הרזרבות, ובכלל - הרגולציה הנוחה שצפויה לביטקוין, עשויה לדעתם להביא אותו למחיר של 100 אלף דולר לפחות. היו גם הערכות אופטימיות יותר.
האם באמת טראמפ ישנה את עולם הקריפטו?
באיזה דרכים הוא יכול להשפיע על התפתחות התעשייה וממילא על מחירי הנכסים הדיגיטליים? כאמור, מילת המפתח היא רגולציה. או בשני מילים: הקלות רגולטוריות. הדמון של התעשיה, גארי גנסלר, שפעל בתקיפות ובלם לא מעט יוזמות בתעשיית הקריפטו לא ימשיך בתפקידו כיו"ר ה-SEC. את זה ניתן לומר בוודאות גבוהה. ראשית, כך מקובל בארצות הברית, שעם התחלפות הממשל, הפקידים המזוהים עם האידיאולוגיה של הממשל הקודם מוחלפים, כך שיתאפשר לנבחרים לבצע את מדיניותם עם פקידות תומכת ולא עוינת. בנוסף, ישנה הבטחת בחירות מפורשת של טראמפ שגנסלר יפוטר, למרות שבאופן רשמי המינוי שלו צפוי להסתיים ב-5 ביוני 2026. לא מדובר בחילופי גברי גרידא. ישנה ציפייה ששינוי נושאי המשרות יוביל גם לשינוי רגולטורי מהותי בכל היחס לקריפטו במשרדי ה-SEC ושאר הרגולטורים המפקחים על התעשייה, כמו גם לקידום חקיקה תומכת קריפטו. איך זה יבוא לידי ביטוי בפועל?
מטבעות יציבים
המטבעות המדינתיים והמטבעות היציבים הם סוג של תאומים, אבל לא זהים בכלל. שניהם משקפים את מחיר הדולר (או המטבע המקומי). המטבע המדינתי הוא הדולר עצמו רק באופן דיגיטלי, בעוד המטבע היציב צמוד לדולר אך מנוהל על ידי חברה פרטית שמוודאת את ההצמדה הזו (אך עלולה להיכשל, עיין ערך מטבע הטרה-לונה לדוגמה). ההבדל המהותי הזה משמעותו שמטבעות מדינתיים נשלטים באופן מוחלט על ידי המדינה שיכולה גם לקחת עליהם שליטה בהתאם לרצונה, לעקוב אחר כל הפעולות וכו'. כלומר אפס פרטיות וחרות, דבר שנוגד מהותית את כל האידיאולוגיה של חסידי הקריפטו, בעוד המטבעות היציבים מאפשרים בדיוק את זה – חופש פעולה ושליטה מלאה על הכסף שלך (אלא אם כן החברה הפרטית מאבדת שליטה, או מתברר שמדובר בחבורת רמאים).חרות ופרטיות הם ערכים שקורצים למפלגה הרפובליקנית בעוד הדמוקרטים תומכים יותר בשליטה מרכזית ופיקוח ממשלתי. כך שבעוד הממשל הדמוקרטי תמך בקידום נושא המטבעות המדינתיים, הרפובליקנים הם מתנגדים חריפים של מטבעות מדינתיים וטראמפ עצמו הבטיח לעצור כל פעילות פיתוח של מטבע מדינתי דיגיטלי (CBDC). מי שיהנה מכך הם מפעלי ייצור המוזמנים – חברות המטבעות היציבים, אחד התחומים הרווחיים ביותר בעולם הקריפטו.
המרוויחה הגדולה היא ללא ספק חברת טית'ר שהנפיקה מטבעות בשווי של כ-120 מיליארד דולר ומרוויחה מיליארדי דולרים מדי רבעון. מנכ"ל החברה, הווארד לטניק, הוא תומך קולני של טראמפ ואף ישתתף בצוות העברת השלטון. לא למותר לציין החברה שהוא מנהל נמצאת תחת חקירה בחשד להפרת החוק למניעת הלבנת הון. לא סביר לצפות שהחקירה תתבטל מיד, אך היא לא צפויה להתנהל באותה התלהבות שאיפיינה את רשויות האכיפה עד כה.
טית'ר היא מובילת שוק המטבעות היציבים בפער של כמעט פי שלוש מהמתחרה הקרובה ביותר סירקל המפעילה את המטבע היציב USDC, והיא תוכל אולי לחזק את מעמדה אף יותר. זה לא אומר ששאר מנפיקות המטבעות היציבים לא תרווחנה אף הן, שכן הרגולציה כעת צפויה להיות מקילה יותר ותתכן אפילו הנפקה ציבורית של אחת החברות הללו, וסירקל כבר הכריזה בעבר על כוונות כאלה.
בורסות הקריפטו והחברות הגדולות בתעשייה
עוד אחת מהבטחות הבחירות של טראמפ הייתה לעצור את כל ה"פעילות העוינת" של הרגולטורים כנגד החברות בתעשיית הקריפטו. ציינו כבר את החקירה נגד חברת טית'ר, אך היא לא היחידה. נכון לעכשיו מתקיימים כמה תביעות או חקירות נגד גורמים מרכזיים בתעשייה, ובמקרים אחרים הושגה "פשרה" שחייבה את החברות לשלם קנסות במיליוני דולרים. כל הפעילות הזו צפויה להתמתן או אף להתבטל לחלוטין. כך ניתן להבין בקלות את הזינוק של 31% במחיר מניית קוינבייס ביום המסחר שלאחר הבחירות.
לא רק החברות יהנו אלא גם אנשים ספציפיים ובראשם רוס אלבריצ'ט שנידון למאסר עולם שהורשע ונכלא על הפעלת שוק הדרקנט סילק רוד, במקרה שהפך לסמל של מאבק על חופש בתעשיית הקריפטו.
מנפיקות תעודות הסל ומטבעות השורה השנייה
בצעד שכמעט נכפה עליו על ידי בית המשפט אישר ה-SEC בתחילת השנה את הנפקת תעודות הסל על הביטקוין. לאחר זמן בצעד מעט מפתיע, ואולי עקב חשש מפסיקות דומות, אושרו גם תעודות הסל על המטבע השני בגודלו האת'ריום. התעודות הללו משכו השקעות בעשרות מיליארדי דולרים.בעקבות ההצלחה הוגשו כבר בקשות להנפקת תעודות סל על מטבעות נוספים ובראשם הסולאנה או שילוב של כמה מטבעות בתעודה אחת, אך לא הייתה עד כה שום אינדקציה חיובית שאלו יאושרו על ידי הרשות לניי"ע האמריקאית. עם חילופי הגברי ושינויי המדיניות הצפויים ברשות, הסיכוי שתעודות אלו יאושרו גבוה בהרבה. מנפיקות תעודות הסל כמובן צפויות להנות מדמי הניהול שאלו יספקו להם, אך גם מטבעות השורה השניה כמו הסולאנה או הריפל יקבלו גישה בלתי אמצעית לכספים הכמעט אינסופיים של המשקיעים המוסדיים שמנועים על פי רוב מהשקעה ישירה בשוק הקריפטו, וגם של משקיעים פרטיים רבים שמרגישים נוח יותר לסחור בצורה מסורתית באמצעות תעודת סל ללא הצורך להתעסק עם ארנקים דיגיטליים או בורסות קריפטו מפוקפקות או לפתוח חשבונות קריפטו נפרדים מההשקעות הרגילות שלהם.
מטבעות קטנים יותר
בהמשך לנקודה הקודמת - בעוד ב-SEC נאלץ להשלים בצורה כזו או אחרת עם קיומו של הביטקוין והאת'ריום המטבעות האחרים התקשו יותר לצלוח את הקו הנוקשה שלו. התביעות של בורסות כמו קראקן או בייננס נגעו לרוב למטבעות אחרים ולא למטבעות המובילים. כל זה פגע ביכולת של המטבעות הקטנים יותר להתפשט ולקבל חשיפה רחבה יותר לקהל הרחב. מטבעות אלו יכולים להיות מטבעות "ממ" חסרי משמעות או תועלת, אך גם מטבעות של בורסות מבוזרות או פיתוחי פיננסים מבוזרים.כל תעשיית ה-DeFi - תעשיית הפיננסים המבוזרת - צפויה לקבל כעת דחיפה משינוי הממשל. מלבד האת'ריום והסולנה, גם מטבעות כמו אוניסוואפ (שזינק בכ-30%), ציינלינק, AAVE (עם זינוק של 20%) או אבלנש יכולים להנות מכך.
יצירת רזרבת ביטקוין
עוד אחת מההצהרות של טראמפ בקמפיין הבחירות, שלוותה גם בתוכניות מפורטות יותר של נבחרי ציבור מהמפלגה, הייתה הבטחה ליצירת רזרבות אסרטגיות של מטבע ביטקוין כחלק מהתמודדות של החוב הטופח של הממשל (שאמור ליצור אינפלציה שתגרום לדולר לאבד מערכו, אך לא אמורה לפגוע בערך הביטקוין). מדובר ביצירת ביקוש נוסף של עשרות או לא מאות מיליארדי דולרים למטבע ששווי השוק שלו כעת הוא בסביבות ה-1.5 טריליון דולר.מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון?
השבוע התאפיין כמובן בעליות שערים, אך בסופו של דבר לא מדובר בזינוקים שלא ראינו כמותם בעבר במטבעות הקריפטו המובילים.ביטקוין (BTC): למרות שנסוג מהשיא, הביטקוין לא חוזר לרמות הדשדוש שאיפיינו אתו בחודשים האחרונים, לפחות בינתיים, ונסחר כעת תמותרת 74.8 אלף דולר למטבע, עלייה של כ-4% ממחירו לפני שבוע.
את'ריום (ETH): האת'ריום עם עלייה של 7% בשבוע האחרון למחיר 2837 דולר למטבע.
סולנה (SOL): הסולנה טיפסה השבוע בכ-8% ונסחרת כעת תמורת 188 דולר למטבע. הסולנה הוא כעת המטבע השלישי בגודלו, לאחר שעקף את מטבע הבייננס קוין.
בייננס קוין (BNB): הביננס קוין טיפס רק ב-2% השבוע ומחירו כעת 601 דולר למטבע.
ריפל (XRP): עליה של 7% למטבע הריפל שעדיין עם תשואה שלילית מתחילת השנה. מחירו כעת 0.5575 דולר.
דוג'קוין (DOGE): עוד אחד מהמרוויחים הגדולים, בהמשך לזינוקים בשבוע שעבר, הוא מטבע הביטקוין שזינק בכ-13% השבוע ורושם תשואה של 116% מתחילת השנה. הוא נסחר כעת תמורת 19.4 סנט למטבע.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.הפוך גוטה הפוךאנטיפיאט 08/11/2024 07:21הגב לתגובה זו0 0יותר נכון כבר לשאול האם 100 אלף דולר יגיעו לביטקוין. דולרים אפשר להדפיס עד אין סוף. ביטקוין יש כמות מוגבלת.סגור
-
1.עד טראמפ נכנס לתפקיד עוד חודשיים, יגיע לחצי מיליון דולרכלכלן 07/11/2024 21:28הגב לתגובה זו3 0ואחר כך עוד ממשיך לעלות, עד שיבוא יום שגם יגיע למיליארד, אבל אז גם הדולר לא יהיה שווה הרבה, אבל עם מטבע אחד אפשר יהיה לקנות אפילו חברות גדולות מאד כמו מיקרוסופט.סגור
-
אמן (ל"ת)מיליונר קריפטו 08/11/2024 09:09הגב לתגובה זו0 0סגור