הביטקוין עולה ל-80 אלף דולר - האם יגיע ל-100 אלף דולר?
בתקופה האחרונה הביטקוין
BITCOIN
-0.5%
BITCOIN
90,595
-0.5%
בסיס:91,046
פתיחה:0
גבוה:91,429
נמוך:89,424
תמורה:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
עלה בחדות ושבר שיאים חדשים, וכעת חוצה את ה-80 אלף דולר. עליית הערך הנוכחית הגיעה הודות למספר גורמים שהעיקרי ביניהם הוא שינויי מדיניות אפשריים בארצות הברית לאחר בחירתו של דונלד טראמפ לנשיאות. תגובות השוק נעות בין התלהבות לסקפטיות, כשמשקיעים ומומחים מביעים דעות מעורבות על עתיד המטבע. אבל בשורה התחתונה - הביקוש עולה על ההיצע והמטבע מזנק.
שער הביטקוין בשנה האחרונה
"משחקי הלווייתנים" וההשפעה על השוק
במהלך סוף השבוע האחרון מחיר הביטקוין זינק כמעט ב-3%, ובכך כמעט ונגע ברף ה-80 אלף דולר, כעת הוא חוצה את ה-80 אלף דולר. העליות הללו מונעות, בין היתר, על ידי משקיעים גדולים המכונים "לווייתנים" המנצלים נזילות נמוכה בסופי שבוע כדי לדחוף את השוק מעלה. עם זאת, ישנם אנליסטים שמסתייגים מעליות אלו ומזהירים מפני ירידות חזקות בהמשך, שכן עליות בסופי שבוע לרוב מתהפכות במהירות במהלך שבוע המסחר.
אחד האנליסטים, Keith Allen, הדגיש את הצורך ב"ירידות יזומות" לאורך העלייה של מחיר הביטקוין, על מנת לשמור על יציבות. לדבריו, סוחרים גדולים יוצרים "שוק מדומה" כדי לאפשר למערכת האלגוריתמית של הבורסות להניע את השוק בכיוון הרצוי להם. הוא מציין כי נדרשת כעת תמיכה נוספת כדי לשמר את המגמה ולדחוף את הביטקוין מעבר לרף ה-80 אלף דולר.
טראמפ על ההגה: ההבטחות לקידום הקריפטו בארה"ב
בחירתו של טראמפ הובילה לרוח גבית משמעותית בשוק הקריפטו. טראמפ, אשר הביע תמיכה מפורשת בתעשייה במהלך קמפיין הבחירות ואפילו נאם במספר כנסים בנושא, הציע לקדם את מעמדה של ארצות הברית כ"בירת הקריפטו של העולם". הבטחותיו לכלול את הביטקוין ברזרבות של המדינה ולמנות רגולטורים שתומכים בקריפטו, גרמו לעליות נוספות בשוק.
טראמפ, ביטקוין; קרדיט: Freepik
עם שליטה רפובליקנית בסנאט ובית הנבחרים, המשקיעים רואים בטראמפ סיכוי לתקופה נוחה יותר מבחינה רגולטורית לתעשיית הקריפטו, במיוחד אחרי תקופה מתוחה תחת ממשל ביידן. גישתו של טראמפ נוגדת את המדיניות הקשוחה של יו"ר רשות ניירות ערך, גארי גנסלר, אשר סיווג את תחום הקריפטו כבעייתי ודרש פיקוח הדוק יותר.
תעודות הסל של הביטקוין ותמיכה מהמוסדיים
אחד מהגורמים המרכזיים לעליות האחרונות היה הביקוש הגובר לתעודות הסל של ביטקוין בארצות הברית. רק בשבוע שעבר נרשם ביקוש של כ-1.4 מיליארד דולר לתעודת הסל של קרן iShares של BlackRock, דבר שהמחיש את העניין הרב של משקיעים מוסדיים במטבע. משקיעים פרטיים ומוסדיים כאחד נמשכים לתעודות הסל בשל היתרון שבהשקעה מבוקרת ומפוקחת על ידי בורסות המסחר המסורתיות.
תחום הקריפטו רואה בתקופת טראמפ הזדמנות להרחבת ההשקעות המוסדיות בתעשייה, כאשר שינויים רגולטוריים עשויים לאפשר הנפקת תעודות סל חדשות גם על מטבעות נוספים כמו אית'ריום וסולנה. תחזיות אלו עשויות להמשיך ולהאיץ את עליית הביטקוין בטווח הקצר.
האם הביטקוין בדרך ל-100 אלף דולר?
כעת, השאלה שמעסיקה את השוק היא האם הביטקוין ימשיך לטפס ויחצה את רף ה-100 אלף דולר. האנליסטים צופים כי הביטקוין עשוי להמשיך בעליות, בין היתר בזכות הציפייה למדיניות פרו-קריפטו תחת טראמפ, דבר שיכול להעלות את הביקוש למטבע בעשרות מיליארדי דולרים. שוק הקריפטו נחשב לתנודתי מאוד, וייתכן שעדיין ישנה דרך ארוכה עד ל-100 אלף דולר, אך הביקוש הגובר והביטחון שהמשקיעים חשים בנוגע לתמיכה הממשלתית עשויים לשמש כדחיפה משמעותית.
ביטקוין; קרדיט: Unsplash
גם התחום של המטבעות היציבים, כלומר מטבעות דיגיטליים שצמודים למטבעות מסורתיים דוגמת טית'ר שצמוד לדולר, עשוי לראות תועלת נוספת מהשינויים הפוליטיים בארה"ב. טראמפ הצהיר כי הוא מתנגד לפיתוח מטבע דיגיטלי מדינתי, בניגוד לתוכניות של הממשל הקודם, מה שפותח את הדלת לשימוש מוגבר במטבעות היציבים. חברות כמו טית'ר, המנפיקה מטבעות בהיקף של מיליארדי דולרים, רואות את התקופה הנוכחית כהזדמנות לחזק את מעמדן בשוק הקריפטו.
בתחום התעשייה הפיננסית המבוזרת (DeFi), מטבעות כמו אוניסוואפ וצ'יינלינק צפויים לזכות לתמיכה נוספת בזכות המדיניות הצפויה של טראמפ, מה שעשוי להוביל לצמיחה נוספת בתחום הקריפטו. המשקיעים בתעשייה מקווים כי ביטול חסמים רגולטוריים ופתיחה לשוק ההון המסורתי תעניק למטבעות אלה חשיפה רחבה יותר לקהל הרחב.
ביטקוין חוצה את רף ה-80 אלף דולר; לא רק בגלל טראמפ
אמון גובר במטבעות דיגיטליים כאלטרנטיבה למטבעות מסורתיים - וההשפעה של ממשל טראמפ
טראמפ, שבעבר התבטא בעד מטבעות דיגיטליים והביע תמיכה ברגולציה פחות מגבילה על קריפטו, מעניק לשוק ביטחון. משקיעים רבים סבורים שהמדיניות הכלכלית תחת טראמפ תהיה נוחה כלפי שוק הקריפטו, ותאפשר לחברות להמשיך לפתח תשתיות מתקדמות ולהשקיע במטבעות דיגיטליים כמו ביטקוין.
מעבר לכך, ירידה באמון במטבעות מסורתיים, בעיקר בתקופות של משברים כלכליים, מחזקת את הביקוש למטבעות דיגיטליים כאלטרנטיבה. מוסדות פיננסיים גדולים, משקיעים וקרנות גידור ברחבי העולם רואים בביטקוין נכס לגיטימי ובטוח יותר לעומת אפשרויות מסורתיות, במיוחד בתנאים של אינפלציה גבוהה ותחזיות למדיניות מוניטרית רופפת במדינות רבות.
השקת קרנות סל ומוצרים פיננסיים מבוססי ביטקוין
השנה חלה עלייה במספר קרנות הסל (ETF) המבוססות על ביטקוין, מהלך שפתח את הדלת למשקיעים קמעונאיים להיחשף למטבע הדיגיטלי באמצעות אפיקים פיננסיים מוכרים. מוצרים אלו מקלים על הציבור להשקיע במטבע ומוסיפים לו אמינות, לצד השפעה רחבה על יציבות השוק.
אימוץ מסיבי מצד חברות ותאגידים טכנולוגיים
חברות ענק כמו טסלה ומיקרוסטרטג'י בחרו להחזיק חלק מאוצרות המזומנים שלהן בביטקוין, וחברות נוספות מציעות את המטבע כאמצעי תשלום. התחברות של חברות אלו למטבע מקנה לו יציבות רציפה ומעניקה אמון במשקיעים. מראות אלה משכנעים את הציבור שהמטבע אינו רק השקעה ספקולטיבית אלא כלי פיננסי משמעותי בעל גיבוי מוסדי.מגבלות אספקה ופרוטוקול נדיר
הביטקוין נוצר במתכונת שמגבילה את ההיצע שלו ל-21 מיליון יחידות בלבד, מה שמקנה לו תכונות של "זהב דיגיטלי." פרוטוקול המגבלות הופך אותו להשקעה אטרקטיבית, בעיקר כשעולה הביקוש ונתקלים במגבלות היצע. רבים רואים בכך מנגנון שמגביר את ערכו, בדומה למוצרים נדירים בשוק הפיננסי.השפעת מחזורי "חצייה" (Halving) על ההיצע והביקוש
מנגנון החצייה שמובנה בביטקוין מוריד את כמות הביטקוין שנכרה בכל מחזור חדש. תהליך החצייה האחרון שהתרחש ב-2024 גרם לצמצום נוסף בהיצע המטבעות הזמינים, והגביר את הביטחון בהמשך עליית ערכו.אי יציבות בשווקים ובריחה לנכסים אלטרנטיביים
אי הוודאות הכלכלית והמשברים הפוליטיים בעולם הובילו משקיעים רבים לחפש אפיקי השקעה שאינם תלויים במערכות פיננסיות מסורתיות. הביטקוין, שהפך בעיני רבים ל"זהב דיגיטלי", נחשב לגידור יעיל כנגד תנודתיות כלכלית.ציפייה לעתיד עם רגולציה ותשתיות מתקדמות
העולם הפיננסי נושא עיניו קדימה לתשתיות מתקדמות יותר בשוק הקריפטו, כולל מערכות תשלומים מבוססות בלוקצ'יין. רגולציה מסודרת יוצרת מעמד יציב יותר למשקיעים ותחושת ביטחון במטבע, מה שמוביל להגדלת הביקוש ולהשקעות משמעותיות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.האם? מתי? (ל"ת)גל 10/11/2024 17:35הגב לתגובה זו0 0סגור