כמה הרוויח מי שהשקיע 1,000 דולר בדוג'קוין בהשקה? לא ייאמן

הדהרה של הדוג'קוין לא עוצרת והכניסה של אילון מאסק לתפקיד בממשל, מרים את הציפיות, אבל יש גם סיכונים
 | 
telegram
(3)

זה התחיל בתור בדיחה. השקת המטבע דוג'קוין היתה בדיחה בעולם הקריפטו ג'קסון פאלמר, שעבד בחברת אדובי, יצר את דוג'קוין בהשראת המם הוויראלי של כלב השיבה אינו היפני, "Doge," שהיה פופולרי ברשת בזכות מראהו החמוד והטקסטים המצחיקים שהוצמדו לו במילות סלאנג שגויות.


תולדות הדוגקוין

פאלמר צייץ באותה תקופה בדיחה על הקמת מטבע קריפטו בשם "דוג'קוין" וכיצד הוא עשוי להיות מטבע מהפכני. הוא לא התכוון לזה. זו היתה בדיחה. אבל, הציוץ משך את תשומת ליבו של בילי מרקוס, מפתח תוכנה נוסף, אשר חיפש ליצור מטבע קריפטו קליל ומצחיק.


מרקוס יצר קשר עם פאלמר והשניים התחילו לעבוד על הפרויקט והשיקו את המטבע ב-2013 כשהרעיון היה בעיקר  לייצר סוג של בדיחה שתתפוס כמה שיותר. הם לא האמינו לרגע שמהדבר הזה יהיה אפשר להתעשר. 
 

מאסק מזניק את המחיר

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הדוג'קוין הפך מיד לפופולרי, במיוחד בקרב משתמשי רדיט, ששימושו העיקרי בהתחלה היה כ"טיפ" שניתן על ידי משתמשים בקהילה למשתמשים אחרים על תוכן אהוב או מצחיק.

מאז הפך דוג'קוין לאחד המטבעות הקריפטו המוכרים ביותר, עם קהילה גדולה ונאמנה מאוד שממשיכה לתמוך בו ולהשתמש בו – ואף לשתף את אלון מאסק, מנכ"ל טסלה, בתמיכה ציבורית במטבע. מאסק הפך לדמות בולטת בחיזוק הפופולריות של דוג'קוין, עם ציוצי תמיכה רבים שהזניקו את ערכו של המטבע בשנים האחרונות. מאסק גם איפשר תשלום בביטקוין ודוג'קוין של רכבי טסלה. 

גם מארק קיובן, בעלי קבוצת ה-NBA דאלאס מאבריקס, תרם לפופולריות של דוג'קוין כשאפשר את השימוש בו לרכישת כרטיסים ומרצ'נדייז של הקבוצה.
 

לא ייאמן - המטבע הכי רווחי מעולם

מחירו עמד על פחות ממאית סנט - 0.0002993 דולר. כיום, לאחר שנים של עליות וירידות ושוב עליו - הוא נסחר ב-0.36 דולר. השקעה של אלף דולר שווה כ-1.2 מיליון דולר. 


בעקבות ניצחונו של דונלד טראמפ והציפייה שממשלו יאמץ גישה אוהדת יותר כלפי מטבעות הקריפטו, המשקיעים הזניקו את הדוג'קוין ואת המטבעות הוירטואליים בכלל. מעבר לכך, מינויו של אלון מאסק למשרד החדש "DOGE" (Department of Government Efficiency), שעשוי להקל על הרגולציה בתחום הקריפטו, הוסיף לאופטימיות הכללית במיוחד שמדובר בעצם באותו השם (במקרה או שלא במקרה) - DOGE (שהוא גם הכינוי של המטבע).

היו רווחים, אבל יש גםן סיכון

אז כן - יש הרבה אנשים שהרוויחו הרבה כסף מהבדיחה הזו, אבל חשוב להדגיש כי אין שום דבר אמיתי שעומד מאחורי ההשקעה הזו. מדובר במטבע וירטואלי שאין בבסיסו שום ערך מלבד העובדה הפשוטה והחשובה שיש קונים ויש מוכרים. למה יש קונים? כי הם חושבים שזה יעלה, אבל מעבר למחשבה הזו אין כלום. אין כאן נכס אמיתי שאפשר לגעת בו ולהיפגש איתו. זה לא מטבע כמו השקל או הדולר שמבטא ערך שקשור לחוזק של מדינות, זה לא שכר של מניה שמבטא את הרווחים העתידיים של החברה. זה משחק, כנראה מהמשחקים הגדולים בעולם, והמשחק יכול להסתיים.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    הטמטום האנושי,משמש כסף לטרור ולסמים
    שי.ע 15/11/2024 22:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בפיגוע הגדול הראשון מפסיקים את כל הטירוף הזה.
    סגור
  • 2.
    הפסקה בסוף ילדותית
    כותב יקר 15/11/2024 08:40
    הגב לתגובה זו
    0 2
    מה הכוונה אין נכס? תסביר את ההבדל אל מול מטבעות קריפטו אחרים באם ישנם.הטיעון של אין נכס בסיס נכון גם לגבי הביטקוין ועדיין ממשלת ארהב חושבת לאמץ אותו כנכס מגבה כמו למשל זהב
    סגור
  • 1.
    אם זה מספר כמו ביטקוין אז זה כן נכס
    ליאור 15/11/2024 08:02
    הגב לתגובה זו
    2 2
    אבל אם המספרים לא רלוונטיים ואפשר ליצור עוד המון מטבעות כאלו אז אתה צודק.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות