ביטקוין
צילום: רוי שיינמן באמצעות Copilot

הביטקוין ב-105 אלף דולר למטבע, לאן ממשיכים מכאן?

הביטקוין חצה את רף המחיר הסמלי ומשקיעים רבים שואלים את עצמם האם לעלות על הרכבת או שזה בכלל הזמן למכור, מה הסיכויים והסיכונים במטבע?
רוי שיינמן | (7)

אחרי מספר שבועות בו פלרטט הביטקוין  BITCOIN 1.59% עם השער של 100,000 דולר, הוא חצה אותו וכיום נסחר בשער של 105 אלף דולר למטבע. חלק גדול מהזינוק מיוחס לבחירתו לנשיאות של דונלד טראמפ שהתבטא במהלך קמפיין הבחירות שלו בעד קידום קריפטו ואפילו אמר שיהפוך את ארה"ב ל"בירת הקריפטו העולמית".

הביטקוין זינק ב-138% מתחילת השנה וכעת משקיעים רבים שואלים את עצמם האם יש לו עוד מקום לעלות או שמא יתחילו מימושים וזה דווקא הזמן למכור?

האנליסטים אופטימיים להמשך, התאגידים קצת פחות

טום לי, אחד האנליסטים בוול סטריט שחזה בהצלחה את העלייה של הביטקוין ל-100 אלף דולר השנה, מעריך שהמטבע יכול להגיע ל-250 אלף דולר כבר בשנת 2025. התחזית של לי מתבססת על שלושה גורמים עיקריים: הגידול המתמיד בביקוש לקרנות הסל, ירידת הריבית בארה"ב שמסייעת לנכסים מסוכנים כמו ביטקוין, וההשפעה של אירועי החצייה שמגבילים את ההיצע. לי מדגיש שהביטקוין הוא נכס תנודתי במיוחד, ושייתכן שנראה תיקון משמעותי למחיר בטווח הקצר, אך לדעתו, מגמת העלייה תימשך בטווח הארוך. ביטקוין; קרדיט: טוויטר ביטקוין; קרדיט: טוויטר

לצד התחזיות האופטימיות של לי ושל אנליסטים נוספים, יש גם גורמים אחרים שעשויים להשפיע על מחיר הביטקוין, כמו האימוץ של המטבע על ידי התאגידים הגדולים. יש חברות שכבר מקבלות ביטקוין תקופה ארוכה, כמו טסלה למשל, אך יש חברות שקצת יותר מתקשות לקבל את הנכס החדש. אסיפת בעלי המניות של מיקרוסופט למשל דחתה לאחרונה הצעה לכלול ביטקוין במאזן של החברה, אחרי שגם דירקטוריון החברה המליץ לדחות את הרעיון.

המוסדיים דווקא מאמצים את הביטקוין

המעורבות של הגופים המוסדיים בביטקוין, שדווקא נתפסים כמיושנים יותר, הולכת וגדלה ואיתה גם האמון הכללי במטבע. חברות כרייה מובילות כמו Riot Platforms ומוסדות פיננסיים כמו MicroStrategy ממשיכים להרחיב את אחזקותיהם בביטקוין, מה שמראה על אמונה חזקה בערכו לטווח הארוך. בנוסף, הביקוש לביטקוין לא מגיע רק ממשקיעים פרטיים - מוסדות גדולים כמו קרנות פנסיה וחברות ציבוריות מתחילים לראות בו נכס בעל ערך אסטרטגי, במיוחד בסביבה של ריבית נמוכה ואינפלציה גבוהה. שער הביטקוין/דולר מתחילת השנה שער הביטקוין/דולר מתחילת השנה

לא מדובר רק על השקעה פיננסית. עם עלייתו של הביטקוין, מתחיל להתגבש דיון רחב יותר סביב תפקידו כמטבע גלובלי או כאמצעי גידור מול מערכות כלכליות מסורתיות. ככל שיותר חברות וממשלות מתעניינות במטבע, כך גדל הסיכוי שנראה אותו הופך לחלק אינטגרלי מהכלכלה העולמית.

לאן הולכים מכאן? החששות לצד הפוטנציאל

למרות כל האופטימיות, יש לזכור שהביטקוין הוא עדיין נכס מסוכן ותנודתי. טום לי מציין שרוב הרווחים השנתיים בביטקוין מתרחשים בממוצע בתוך עשרה ימים בלבד בכל שנה, כך שמשקיעים שמחמיצים את התקופות האלו עלולים לסיים את השנה עם תשואות שליליות. בנוסף, העובדה שמדובר בנכס חדש יחסית משאירה את השוק פתוח להשפעות חיצוניות כמו רגולציה מחמירה או שינויים במדיניות המוניטרית.

עם זאת, ברור שהביטקוין כבר אינו רק חידוש טכנולוגי. הוא הפך לנכס כלכלי משמעותי שיכול להשפיע על תיקי ההשקעות של מיליוני אנשים בעולם. ככל שהמטבע מתקרב לשיאים חדשים, השאלה המרכזית היא לא רק כמה גבוה הוא יגיע, אלא גם כיצד ישפיע על הכלכלה העולמית בטווח הארוך.

תגובות לכתבה(7):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 5.
    אורן 16/12/2024 18:38
    הגב לתגובה זו
    התחנה הבאה ..
  • 4.
    רק מעטים מרוויחים ולכן מתי שהוא זה יקרוס (ל"ת)
    דודו 16/12/2024 15:28
    הגב לתגובה זו
  • דייג אוהב דגים ? 16/12/2024 16:12
    הגב לתגובה זו
    סבלנות .
  • אמת 16/12/2024 16:05
    הגב לתגובה זו
    100 מהקונים מורווחים
  • 3.
    רן 16/12/2024 13:52
    הגב לתגובה זו
    שיפול לכם המטבע ב 25 אחוז בתוך שבוע אל תבואו לבכות.
  • 2.
    אבי 16/12/2024 10:57
    הגב לתגובה זו
    עלה בגלל טראמפ
  • 1.
    YL 16/12/2024 10:03
    הגב לתגובה זו
    סביר ש כן ולכן מתרחק מ הפרמידה