סיכום Bizportal לביצועי הקרנות בחודש אוקטובר: נקודת אור אחת בלבד
נקודת האור היחידה למשקיעים בקרנות הנאמנות בחודש אוקטובר השחור, הייתה האפיק הדולרי, שהניב ממוצעת של כ-8%, שנבעה מהתחזקות הדולר בארץ ובעולם. (השער היציג של הדולר רשם עלייה של 8.2%). מנגד האפיקים המנייתיים הניבו תשואות שליליות של כ-20% ואף יותר, כשהגדילו לעשות האפיקים המנייתים בשווקים המתעוררים עם תשואות שליליות של כ-35%.
מה היו ביצועי הקרנות שנכסיהן מעל 10 מיליון שקלים?
מבדיקת Bizportal עולה כי כל חמש הקרנות שרשמו את התשואה הגבוהה ביותר היו קרנות דולריות אגרסיביות, כשבראש הרשימה נמצאת כלל דולרית אגרסיבית עם תשואה של 20.92%, ואחריה קרנות של פריזמה, מגדל דש ופיא עם תשואות של 19.34%, 15.56% 14.26% ו-14.02% בהתאמה.
יצויין כי מי מתחילת 2008 הניבה כלל דולרית אגרסיבית תשואה שלילית של 0.2% בלבד, בעוד קרנות פריזמה, מגדל, דש ופיא הניבו מתחילת 2008 תשואות שליליות של 0.11%, 1.5%, 1.9% ו-1.33% בהתאמה.
"התחזקות הדולר בארץ ובעולם היא חלק ממגמה עולמית של -fly to safety כלומר חזרה של כסף משווקים מתעוררים והשקעות מסוכנות לתוך ארה"ב. להערכתנו תהליך התחזקות הדולר יימשך בתקופה הקרובה, אך לא בעוצמות שהורגלנו אליהן בחודשיים האחרונים", מציין גיא חכמי, מנכ"ל כלל פיננסים קרנות נאמנות.
לדברי חכמי, לא היו בחודשיים האחרונים גיוסים בקרן כלל דולרית אגרסיבית, על אף התחזקות הדולר, ולהערכתו הדבר נובע מכך שבשנים האחרונות האפיק הדולרי היה בין אפיקי ההשקעות הגרועים ביותר ועדיין לא רכש את אמון המשקיעים.בנוסף ראוי לציין שמדובר בקרן אגרסיבית שרמת הסיכון בה גבוהה.
ובמה משקיעה כלל דולרית אגרסיבית? חכמי מציין כי חשיפת הקרן לדולר נעה בין 180% ל-200%, כש-8-9% מהנכסים מושקעים בפיקדונות דולריים, כ-40% באג"ח קונצרניות אמרקניות כמו סיטיגרופ, וולמארט וטרגט קורפורשיין המניבות תשואה של 1.5-2% מעל תשואת האג"ח המ"מ הקצרים בארה"ב( שתשואתם כמעט אפסית) וכן באג"ח מסוג . שאר הנכסים של הקרן מושקיעים בחוזים ואופציות על הדולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה