פברואר בענף קרנות הנאמנות: הציבור עובר מהקרנות הכספיות לקרנות האג"חיות
שנת 2009 נפתחה במגמה חיובית בתעשיית קרנות הנאמנות, שגייסה בחודש ינואר כ-3.8 מיליארד שקלים, הסכום הגבוה ביותר מאז השיא שנרשם במאי 2007. גם בשבוע הראשון של פברואר נמשכה המגמה, עם גיוס של כ-1.3 מיליארד שקלים, כך עולה מסיכום של בית ההשקעות מיטב.
מנתונים ראשוניים של חודש פברואר מצטיירת מגמת גיוסים חיובית מאוד בקרנות המתמחות באג"ח בישראל, מדינה ושקליות ומנגד יציאת כספים מהקרנות הכספיות. הקרנות הכספיות שזכו לגיוסים מרשימים בכל שנת 2008 ובינואר 2009, עברו לטריטוריה השלילית ופדו סכום לא מבוטל של כ-200 מיליון שקלים.
יש לציין, שבשבוע הראשון של חודש פברואר חל פדיון 219 ולאור הריביות הנמוכות בפיקדונות הבנק, וחוסר האטרקטיביות שנוצרה בקרנות הכספיות בשל ירידת תשואות המק"מים, כובד משקל הגיוסים עבר לקרנות האג"ח לסוגיו.
בסיכום השבוע הראשון של פברואר, גייסו הקרנות המתמחות באג"ח ישראל (בעיקר אג"ח חברות וכללי) כ-560 מיליון שקלים ובכך עברו להיות האפיק המגייס עד עתה את הסכום הגבוה ביותר לחודש פברואר. גם הקרנות המתמחות באג"ח שקליות ובאג"ח מדינה גייסו סכומים נאים. הקרנות השקליות גייסו כ-500 מיליון שקלים ואילו קרנות אג"ח מדינה גייסו כ-430 מיליון שקלים.
בשקלול עליית ערך נכסי הקרנות, צמחה תעשיית הקרנות בשבוע הראשון של פברואא ב-2.3 מיליארד שקל, המיוחסת כאמור לכניסת כספים של 1.3 מיליארד שקלים ולעליית ערך של כ-1 מיליארד שקלים.
בהמשך למגמה שאפיינה את 2008, הריכוזיות בענף הקרנות נותרה גבוהה: 10 הקרנות הגדולות בתעשייה מנוהלות על ידי 8 גופים שונים ונכסיהן מסתכמים ב-32.3 מיליארד שקלים, המהווים כ-30.9% מסך נכסי התעשייה כולה, יותר מכפול מנתח השוק של 10 הגדולות אך לפני שנה. הסיבה לכך היא משקלן הניכר של הקרנות הכספיות בתעשייה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה