ביידן סוגר את הדלת לקידוחי נפט בחופי ארה"ב – אך משאיר מקום לגז במפרץ מקסיקו
החלטה דרמטית של הנשיא האמריקאי שאוטוטו עוזב את התפקיד, תעצור פיתוח נפט וגז ב-625 מיליון דונם באוקיינוס האטלנטי והפסיפי; מה המשמעויות?
נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, מתכוון להכריז על איסור קידוחי נפט וגז חדשים ב-625 מיליון דונם של שטחי חופים בארה"ב. ההכרזה תכלול אזורים נרחבים באוקיינוס האטלנטי, הפסיפי, ומזרח מפרץ מקסיקו. ההחלטה, שאמורה להיכנס לתוקף ביום שני הקרוב, נועדה להגן על קהילות חוף, מערכות אקולוגיות ימיות, ולהפחית את הסיכון לשפיכות נפט מסוכנות.
- שער הדולר מאבד 0.65% - האם הכיוון למטה יימשך?
- ביידן שולח לישראל נשק ב-8 מיליארד דולר; העביר מה-7/10 נשק ב-30 מיליארד דולר
איזון בין שמירה על הסביבה לכלכלה
ביידן ממשיך את המדיניות הסביבתית המחמירה שלו, אך שומר על דלת פתוחה לפיתוח נפט וגז במרכז ובמערב מפרץ מקסיקו. אזורים אלו מהווים כ-14% מתפוקת הדלקים של ארה"ב ומשמשים כבסיס מרכזי לכלכלה האנרגטית במדינה.
בניגוד למהלכים אחרים שהיו נתונים להתנגדויות פוליטיות ומשפטיות, הצעד הנוכחי מבוסס על סעיף בן 72 שנים בחוק הפדרלי שמעניק לנשיא סמכות להסיר שטחי מים מהליכי קידוח ללא אישור לביטולם. הסמכות הזו שימשה נשיאים משתי המפלגות בעבר, כולל דונלד טראמפ וברק אובמה.
- המשבר במולדובה: הפסקת זרימת הגז הרוסי מעוררת משבר אנרגיה
- קרן בירד תשקיע 7.5 מיליון דולר בפרויקטי אנרגיה מתחדשת
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
התגובות חלוקות
מצד אחד, ארגוני סביבה כמו Oceana משבחים את ביידן על "ניצחון אפי לאוקיינוסים" וטוענים שהצעד מחזק את המסורת הבין-מפלגתית להגנה על חופים. מנגד, תומכי תעשיית הנפט רואים במהלך זה פגיעה בכוח האנרגטי של ארה"ב, במיוחד בתקופה שבה הביקוש לחשמל צפוי לעלות בשל מרכזי נתונים, בינה מלאכותית ותעשיות מתקדמות.
למרות ההחלטה, חוקי ההגנה לא ישפיעו על חוזים קיימים, והם משאירים אפשרות למחוקקים רפובליקנים לקדם קידוחי נפט נוספים במרכז מפרץ מקסיקו. עם זאת, ניסיון עתידי של ממשל טראמפ להחזיר את המצב לקדמותו עשוי להיתקל במגבלות משפטיות.
שאלות ותשובות על החלטת ביידן והשלכותיה
למה ביידן הכריז על האיסור דווקא עכשיו?
איך האיסור משפיע על תעשיית הנפט בארה"ב?
האם מדובר באיסור קבוע?
מהן ההשלכות הכלכליות של ההחלטה?
מה יקרה לשטחי המפרץ שאינם כלולים באיסור?
איך ההחלטה משתלבת במאבק בשינויי האקלים?
מהן התגובות הפוליטיות להחלטה?
איך הצעד ישפיע על הצרכן האמריקאי?
האם מהלך דומה נעשה בעבר?
מה משמעות המהלך ברמה הגלובלית?