סוף סוף זה יקרה? המועצה הארצית צמצמה ל-4 את החלופות להקמת מתקן לקליטת הגז
המועצה הארצית לתכנון ובנייה הנחתה להכין תסקיר השפעה על הסביבה לארבע חלופות למתקן ימי לקליטת גז טבעי מול חופי ישראל - בעכו, חדרה, נתניה וחבצלת השרון.
על מנת לקלוט את הגז מהקידוחים הימיים מול חופי ישראל ובעיקר מ'תמר' נדרש מתקן לקליטת הגז שיכלול מתקנים יבשתיים וימיים וצנרת שתחבר ביניהם. ע"פ התוכנית הנוכחית המתקן לטיפול חלקי בגז הטבעי יוקם במרחק של 10-7.5 ק"מ מהחוף ויחייב הקמת מתקן יבשתי משלים ששטחו לא יפחת מ-90 דונם.
המועצה הארצית בראשות מנכ"ל משרד הפנים, עמרם קלעג'י, צפויה לדון בחודשים הקרובים בחלופות למיקום המתקנים היבשתיים הדרושים. במשרד הפנים ציינו, כי "תוכנית זו עתידה להוות נכס חשוב למשק האנרגיה בישראל תוך תרומה לכלכלה בישראל ומניעת זיהום אוויר. באמצעות תוכנית זו ניתן יהיה לענות על המחסור בגז טבעי ולהימנע משימוש בדלקים מזהמים ויקרים"..
המועצה פסלה את האפשרות להציב את המתקנים בחיפה ובתל אביב וכן את האלטרנטיבה של הצבת מתקן ימי בלבד בו יעשה כל הטיפול המלא בגז, זאת בשל שיקולי אמינות ובטיחות.
המתקן שצפוי לקום ישמש כנקודת קליטה צפונית לגז זאת בנוסף לנקודה הקיימת בין אשדוד לאשקלון. הדיבורים על הקמת המתקן וחשיבותו החלו כבר לפני למעלה משנתיים לאחר ש'תמר' הוכרזה כתגלית גז גדולה. עם זאת, קשיים שהערימו הגופים הירוקים והרגולטורים מנעו את הקמת המתקן עד היום.
- 2.לביבון 06/03/2012 19:55הגב לתגובה זואן צורך בשום חלופות .הגז ישאר במעמקי האדמה למשך שנים רבות.פשוט אין כדאיות להפיקו.לאחר קבלת מסקנות ששינסיק ו.
- 1.חלמאות , הגופים הירוקים עלאק,מזבלה (ל"ת)moise 06/03/2012 14:44הגב לתגובה זו