חזון מזרח תיכון חדש לנדאו: "ייצוא הגז המיידי מישראל - לפלשתינאים ולירדנים"
"טבעי כי הייצוא המיידי של גז טבעי - יהיה לשכנינו הפלשתינאים ולירדנים ואני מאמין שהקשר הזה יכול להיות נדבך חשוב ליצירת אמון ולשלום באזור", כך פרש שר האנרגיה והמים, ד"ר עוזי לנדאו, את חזון המזרח התיכון החדש שלו בכנס של השבועון Economist העוסק באתגרי האנרגיה האירופיים שמתקיים היום באתונה.
השר לנדאו נשא דברים במעמד הפתיחה, בו לקחו חלק גם שרי האנרגיה והסביבה מיוון ומקפריסין. בהמשך יתקיים דיון פתוח על אתגרים גלובאליים ובעיות שחולקות מדינות האזור. בראשית דבריו איחל השר לנדאו הצלחה בחיפושי הגז הטבעי המתבצעים בתקופה זו בקפריסין ומתחילים בחודש הבא ביוון. "ההצלחה שלכם היא ההצלחה של האזור". אמר השר וציין כי מומחים מעריכים שבמזרח התיכון יש כמויות גז טבעי נכבדות ביותר.
השר דיבר על האתגרים שמציבים הגילויים בפני המשק והכלכלה הישראלים. "משק האנרגיה צפוי לעבור לשימוש נרחב ביותר בגז טבעי, נפתח את השימוש בגז טבעי ובמוצריו כמו מתנול, לתחבורה. באופן שיאפשר להשתחרר ככל הניתן מהתלות בנפט הערבי". "הייצוא המיידי שאנחנו יכולים לחשוב עליו הוא לפלשתינאים ולירדנים, אנו מאמינים כי שימוש בגז הטבעי הישראלי עבור השכנים, ייצור אמון שיוכל לקדם את השלום באזור" אמר. בסיכום דבריו אמר השר: "אנו מאמינים באמונה עמוקה, כי ההתפתחות החשובה הזו, במזרח התיכון, תוביל לעתיד טוב יותר לארצות שלנו, כמו גם לשכנינו. אנו בטוחים כי במזרח התיכון, שכרגע נמצא בכאוס, השותפות הזו, שבין יוון ישראל וקפריסין תיצור בסיס של יציבות שכל כך חשובה לאזור".
שגריר ישראל ביוון סיפר כי שישה שרים ישראלים ביקרו ביוון בשנה האחרונה לצורך יצירת שיתופי פעולה שונים, ו 12 שרים יוונים ביקרו בארץ, דבר המעיד על שיתוף הפעולה הפורה בין המדינות. במהלך הביקור יחתום השר לנדאו עם שר האנרגיה והגנת הסביבה והאקלים היווני, על הסכם לשיתוף פעולה בין ישראל ליוון בתחום הגנת הסביבה, ההסכם, המדבר על החלפת ידע וניסיון, מדגיש במיוחד את נושא ניהול המים, טיהור השפכים וההשבה, התפלת המים, וכן הפקת ביו גז, ביומסה, התייעלות אנרגטית ועוד. פגישת השרים מתקיימת על רקע הידוק היחסים בין המדינות בתחום יחסי החוץ, ולצורך בחינת אפשרויות להרחבת שיתוף הפעולה בין שלושת המדינות בתחומי האנרגיה והסביבה. השרים יעסקו בהזדמנויות החדשות הנובעות מתגליות הגז באזורי המים הכלכליים של ישראל ושל קפריסין, תוך בחינת הפוטנציאל הכלכלי הטמון בהם. עוד יעסקו בקידום פרויקטים בתחום האנרגיות המתחדשות, ובקידום הכבל החשמלי מישראל דרך קפריסין ליוון, שהסכם להקמתו נחתם לא מכבר בין החברות המבצעות. כזכור הכבל החשמלי, באורך 600 ק"מ, נועד לגיבוי הדדי למשקי החשמל, שיעניק יתירות וביטחון ארוך טווח למשקי האנרגיה, והוא ישנה את מעמדה של ישראל ממצב של אי אנרגטי לחברה הנתמכת על ידי הגוש האירופי.
- 2.ג' ק . 29/03/2012 13:40הגב לתגובה זועכשיו הזמן לתת פול גז על הפקת אנרגיה סולארית . במקום להקשות שיפתח את כל הסכרים ויעודד להשקיע בסולארי בכל המרץ . זה העתיד כי שמש יש לנו בשפע !
- 1.גי 28/03/2012 18:31הגב לתגובה זואין לי מילים העם יודע מה גרמו לו ולמשקיעים ביחידות הגזוהנפט ניפגש בבחירות גזלנים ומושחתים בזכות המשקיעים מצאו את הגז ותיראו מה קרא שתיניץ וביביהו וכל הגזלנים כולל ברק שנתן את מרין לפליסטינים כאילו שהבאר היה של אבא שלו קיבל הוא ואר פעת כמה מיליונים לכיס שלהם ברק גם לימד את נתניהו איך לרמות את המשקיעים ולירוק להם בפנים לאחר שגילו את תגלית ליויתן מעשה מלוכלך מיבית נתניהו וכל החבורה שלו גוזלים את המשקיעים שלקכו סיכונים לחפש את הגז בימקום לישמוח המשקיעים בוכים ממש ליכלוך ליזרוק אותם מהכנסת יובל שתיניץ עלק וביבי נתניהו עלק הבית יצרי העיין שישנסקי עלק צרות העיין חוזים והסכמים יש לחבד ילכלוך עלק דואגים לעם מה זה הסיפור הזה לא השקיעו אגורה כי פחדו מה זה המשקיעם זה לא עם יליכלוך זבלים וצרי העיין