גבעות מנסה לספק פתרון לאבדן הלחץ במבחני ההפקה במגד 6
גבעות עולם מדווחת היום על מהלכים שהיא נוקטת על מנת לעמוד בדרישת הממונה על הנפט בכל הקשור לקידוח מגד 6, ובניסיון להגיע סוף סוף לסיום עריכת מבחני ההפקה שהתארכו הרבה מעבר לצפוי בצל בעיות בקידוח, כשברקע מתנהל סכסוך עמוק בין המנכ"ל לשעבר טוביה לוסקין לבין השותפים שמואל בקר ונגה בן דויד.
במהלך מבחני ההפקה ביולי האחרון, הופקו מהבאר מלבד גז ונפט גם מים שנלוו לתהליך וגם תערובת של נפט ומים (אמולסיה). גבעות מדווחת היום על כוונתה לנסות ולהפחית את המים הנלווים לקידוח באמצעות שסתום שכולל חומר איטום מיוחד שמתנפח במגע עם מים. כעת, או יותר נכון עשרה ימים לאחר ההתקנה של השסתום, יחלו מבחני ההפקה ואת הדו"ח המסכם תגיש השותפות לממונה על הנפט עד סוף אוקטובר. גבעות מבהירה כי הפעולות הללו הומלצו על ידי יועציה ואין ודאות שהן יפחיתו בסופו של דבר את כמות המים.
בשורה התחתונה, פינוי המים דורש עלויות נוספות שמתווספות לעלות ההפקה של הנפט, כך שלאחר הטיפול הנוכחי שמציעה גבעות תיבחן הכדאיות הכלכלית של ההפקה בהתאם לקצב ההפקה וליחס התערובת הכוללת מים שתתקבל.
גבעות עולם, שמושעית מהמסחר מאז דצמבר 2014 לאחר ששווי יחידת השתתפות ירד לאגורה, דיווחה מוקדם יותר השבוע כי לאחר שהממונה על הנפט ערך ביקור בשדה הקידוח מגד 6 נקבע שעליה לסיים את מבחני ההפקה עד ה-30 בספטמבר. הממונה על הנפט ציין במכתב ששלח לשותפות כי לא מקובל שהשותפות מחזיקה החזקה על שדה מגד כבר 12 שנה אך מפיקה רק מקידוח אחד בודד.
זו לא הפעם הראשונה שמשרד האנרגיה מתריע בפני גבעות עולם על אי עמידה בתכניות. בנובמבר האחרון שלח הממונה מכתב לגבעות עולם לפיו הוא מביע אכזבה מאי עמידה בתכניות, ובפברואר האחרון איים להפקיע את שטר החזקה לקידוח. מדובר בשטח של 243 קמ"ר שבראש העין ובו נמצא שדה מגד. תקופת החזקה ניתנה אמנם ל-30 שנה אך הממונה בוחן מעת לעת את קצב ההתקדמות של ההפקה כדי לבחון את מתן האישור מחדש. בינתיים, מלבד אבדן לחץ משמעותי בקידוח, גבעות נאלצת להתמודד עם סכסוך בין בעלי יחידות ההשתתפות לבין במנכ"ל לשעבר והיו"ר טוביה לוסקין.
השותפות פיטרה בזמנו את המנכ"ל המיתולוגי טוביה לוסקין לאחר חילוקי דעות קשים, בהן הלין לוסקין בבקשה שהגיש לבית המשפט, על פגיעה בזכויותיו בשותפות, והאשים את שותפיו, שמואל בקר ונגה בן דויד, כי פעלו על מנת לנכס לעצמם את נכסי השותפות והחברה. המנכ"ל שמונה במקומו, יוסף זינגר, התפטר חודש בלבד לאחר המינוי ושווי השותפות התרסק מ-1.3 מיליארד שקל בשיא ל-105 מיליון שקל בלבד נכון ליום בו הופסק המסחר במניה. ביולי האחרון אבי מעוז ששימש מנכ"ל השותפות מאז דצמבר 2014 (סביב אותם ימים בהם הושעה המסחר במניה) ובעברו שימש כמנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, התפטר. מכתב ההתפטרות חשף מאבקים פנימיים שהסגיר חוסר יכולת הכרעה. (לכתבה המלאה)
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.גבעות - גזלנים ורמאים בחסות החוק !שוקי הון 19/09/2016 15:12הגב לתגובה זו4 0הוליכו שולל אלפי משקיעים בטענה שיש מיליארדי חביות.סגור
-
1.יופי.הממונה מאיים לקחת החזקה.ומי יבוא במקום.יש תור גדולטלטל 19/09/2016 11:47הגב לתגובה זו5 3של קליינטים שיקחו החזקה.הממונה נפל על הראש!השדה הזה לא כלכלי במחירי הנפט שנהוגים כיום כמו שמכרה תמנע שכורה נחושת אינו כלכלי היו למרות שרק לפני כמה שני שקלו לפתוח אותו מחדש.הניהול של נכסי הטבע נמצא בידי מקורבים שמטנו עי פוליטיקאים וכך המדינה נראית!סגור