יובל שטייניץ, גז נפט תמר
צילום: אלבטרוס; רמי חכם

שטייניץ דוחה את הדד ליין להצעות חיפוש גז - "ההיענות רבה"

גיא בן סימון | (3)
נושאים בכתבה יובל שטייניץ

שר האנרגיה, יובל שטייניץ, דחה היום (ה') את המועד להגשת ההצעות לחיפושי גז בשטח ימה של ישראל, על מנת לתת לחברות עוד זמן כדי ללמוד את החומר. במסגרת הליך פתיחת הים לחברות בינלאומיות, משרד האנרגיה פתח בנובמבר האחרון את חופי ימה של ישראל לחיפוש גז טבעי וזאת לאחר למעלה מ-4 שנים בהם היה סגור לחלוקת רישיונות חדשים.

משרד האנרגיה מאריך כעת מציע 24 בלוקים הממוקמים במים הכלכליים של ישראל. כעת החברות הבינלאומיות יוכלו להגיש את הצעתן עד ה-10 ביולי השנה.

שטייניץ: "בחודשים האחרונים קיימנו מספר כנסים בכדי לעודד חברות אנרגיה להשתתף בהליך התחרותי של פתיחת המים הכלכליים לחיפושי גז טבעי ונפט חדשים. להכרזה על פתיחת הים קדמה עבודת הכנה מעמיקה על ידי חברת בייסיפ, ותוצאותיה מצביעים על כך, שרוב מאגרי הגז הטבעי עדיין ממתינים לגילויים. לאור בקשות חוזרות אלינו והיענות רבה, החלטנו להאריך את ההליך התחרותי המתקיים, ולאפשר לחברות ללמוד את הליך ולקחת בו חלק. החזון שלנו הוא שבעוד כעשור, ישראל הופכת לשחקן משמעותי בתחום הגז הטבעי, ותספק גז טבעי באזורנו וגם באירופה".

בהקשר זה, המהלך של שטייניץ מגיע כשברקע מצרים השכנה סיפקה בשבוע שעבר מספר בשורות. האחת, מצרים צופה תגליות חדשות בשטחה במחצית השנייה של 2017. השנייה, בכוונתה לייצא גז מהמדינה כבר בשנת 2019. השלישית: אספקת הביקוש המקומי צפויה להגיע כבר בשנת 2018. (לכתבה המלאה)

בנוגע לשאלה האם מצרים תזדקק לגז לאחר שתגיע לאספקה עצמית, בלידר שוקי הון לא מודאגים. לפי האנליסט יונתן שוחט הפרסומים האחרונים בנוגע ל"חיסול הסיכוי ליצוא גז טבעי מישראל למתקני ההנזלה במצרים", הם מוגזמים. "מרבית הגורמים עדיין תומכים בקיום אופציית היצוא למתקני ההנזלה, ביניהם מאזני הביקוש וההיצע לגז טבעי במצרים, אשר מוכיחים כי המשק מצוי במחסור עצום של גז טבעי; הגידול ביבוא הגז למצרים והתאוששות מחירי האנרגיה בעולם".

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    אין שום ביקושים-שלא יעבדו עליכם (ל"ת)
    אבי 09/02/2017 15:08
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    ברגר 09/02/2017 14:27
    הגב לתגובה זו
    המדינה. יותר ממי שאמר "לא תחסום שור בדישו"
  • 1.
    ערן 09/02/2017 14:16
    הגב לתגובה זו
    האנשים שמנהלים את הכסף שלנו הם חובבנים במקרה הטוב. מה הקשר בין הביקושים המצרים למתקן ההנזלה שנמצא במצריים. גז למצרים יגיע במצב גז, וגז שיגיע למתקן ההנזלה זה גז שמנזילים כדי לשנע לאירופה. מצרים לא צריכה את הגז שלנו, ובחודשים הקרובים הם צפויים להודיע על עוד תגליות, כך שהסיכויים עולים שהם לא צריכים אותנו, והאם בכלל הם יחליטו שהם לא שומרים את כל הגז שלהם לעצמם, הם ישתמשו במתקנים שברשותם כדי להנזיל גז וליצא בעצמן לאירופה. למי שיש שכל בורח מלוויתן כמו מאש