האם ראינו אמש את השיא במחיר הנפט לחודשים הקרובים?
האם ראינו אמש את השיא למחיר הנפט לחודשים הקרובים? מחיר הנפט נסחר בחודשיים האחרונים בדשדוש סביב הרמות של 51-57 דולרים לחבית, אך התבוננות על המתרחש בשוקי הכסף מאותת כי הנכס עשוי להיות פגיע מאוד החל מהימים הקרובים.
דו"ח המלאים השבועי שפורסם אמש בארה"ב הפתיע אמש לטובה, עם ירידה של 10.02 מיליון חביות נפט בשבוע האחרון, לעומת צפי לירידה של 2.1 מיליון חביות. במקביל, מלאי הדלק בארה"ב ירד בשבוע האחרון ב-2.09 מיליון חביות, לעומת צפי לירידה מתונה של 0.38 מיליון חביות בלבד.
בתוך כך, מספר אסדות הנפט בארה"ב ירד ב-19 במהלך השבוע האחרון, וכעת המספר מסתכם ב-916 אסדות פעילות. מדובר בנתון הנמוך ב-128 אסדות מהנתון בתקופה המקבילה אשתקד. מספר האסדות הפעילות ירדו ב-16 בשבוע האחרון, לרמה של 754 בלבד.
נתון המלאים אמש הוביל את הנפט לזינוק חד במהלך המסחר, אך מחיר הסחורה נעצר שוב בממוצע 200 בגרף היומי, נק' שהיוותה התנגדות בכל הפעמים הקודמות.
אך נתון המלאים ומספר האסדות הפעילות הם רק חלק מהמשוואה של מחיר הנפט. באופן לא מקרי, הזינוק אמש במחיר הסחורה התרחש במקביל לקפיצה רגעית בנזילות בשוק, כאשר קופת האוצר האמריקני ירדה באופן משמעותי יחסית לימים האחרונים. אנחנו טוענים כבר תקופה ארוכה כי כמות הכסף היא הנתון המשפיע ביותר על התנהגות השווקים, ובפרט על מחיר הנפט.
העלייה היחסית בכמות הכסף בשוק צפויה להימשך ביומיים הקרובים, אך בעוצמה פחותה מהעלייה שהתרחשה אמש. כאשר החל מיום שני הקרוב כמות הכסף בשוק צפויה לצנוח בחדות בתוך מספר שבועות (לכתבה המלאה). בסיטואציה כזו, לחץ על מחירי הסחורות הוא אירוע שמתבקש.
גורם נוסף שצפוי להעיב כעת מחיר הסחורה הוא החששות מהאטה כלכלית בעולם, שתוריד את הביקושים לסחורה. נכון להיום, רוב הכלכלות באירופה מציגות צמיחה אפסית/שלילית, כאשר במקביל הסיטואציה הכלכלית בסין ממשיכה להידרדר. בארה"ב, מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור ירד בחודש האחרון לראשונה מתחת לרף ה-50 נק', הרמה המאותתת על צפי להתכווצות של הפעילות בחודשים הקרובים (לכתבה המלאה).
קופת האוצר האמריקני: נמצאים כעת ימים ספורים לפני זינוק חד
גרף מחיר הנפט בטווח ארוך: בדרך לגל ירידות בחודשים הקרובים?
איך נחשפים לסקטור?
תעודת הסל הגדולה ביותר שעוקבת אחר חברות האנרגיה היא XLE. תעודת הסל עלתה אמש ב-1.4%, אך השלימה ירידה של קרוב ל-20% מהשיא שקבעה בתחילת השנה, ונסחרת כעת קרוב לרמות השפל של דצמבר 2018.
החברות הבולטות בסקטור הן: אקסון מוביל (סימול:XOM), שברון (סימול:CVX), קונקול פיליפס (סימול:COP), ושלומברגר (סימול:SLB).
** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
5.מענייןמשקיע טכני 29/08/2019 10:52הגב לתגובה זו0 1תודה על כתבות מעניינות ונקודות חשיבה מחוץ לשגרהסגור
-
4.-------dwt (ל"ת)כותבי תרחישים 29/08/2019 10:35הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.השפעה על מחיר הזהבגולדיגר 29/08/2019 09:30הגב לתגובה זו1 0איך ישפיע צמצום הכסף בשוק על מחיר הזהב מצד אחד השוק אמור לרדת ואז הזהב יעלה (בדרכ) מצד שני רשמת שמחירי הסחורות יפגעו כתוצאה מהתחזקות הדולר.סגור
-
2.שמע עמית אתה חלש ידידימיקי 29/08/2019 09:09הגב לתגובה זו1 0אתה לא מבין את התנהגות השווקים ואת המושכים בחוטים הכלכלה הריאלית מתה ב2008 ואתה ממשיך לטעות ולהטעות את הקוראים כי אינך מפנים זאתסגור
-
1.הכתבה קצת מבולבלתליאור 29/08/2019 09:06הגב לתגובה זו1 0מצד אחד אתה אומר שמחיר ירד ומצד שני אתה אומר מה התעודה להשקיע אם יעלה? או שסתם סיממנת אותה? לפחות תתן את ההופכי שלה. בכל מקרה כל הכהוד לך על הניתוחים המעמיקים תמיד.סגור