רותם אנרגיה חתמה הסכם שימוש בטכנולוגיה של Enefit
שותפות רותם אנרגיה יהש 1.71% דיווחה הבוקר על חתימת הסכם עם ענקית האנרגיה האירופאית Enefit, לפיו תקבל רישיון לעשות שימוש בטכנולוגיה של Enefit. תמורת הרישיון תשלם השותפות 1.7 מיליון יורו רק לאחר ובכפוף לסגירה הפיננסית של הפרויקט, בנוסף לתמלוגים של 2.5% מהכנסות מתקן ההפקה.
על פי הדיווח, השותפות תקבל רישיון לעשות שימוש בטכנולוגיה של החברה לצורך תכנון, הקמה ותפעול של המתקן לייצור נפט וחשמל מפצלי שמן וחומרים המכילים הידרוקבונים (כגון פסולת פלסטיק). על פי ההסכם, הקמת המתקן של רא"מ תתבסס על טכנולוגיית מתקני Enefit הפועלים באירופה עם התאמות נדרשות. בין השאר, במקום שילוב של פצלי שמן וצמיגים גרוסים בהם עושה החברה שימוש, במתקני רא"מ יעשה שימוש בפצלי שמן בשילוב כ-200,000 טון פסולת פלסטיק מדי שנה.
תמורת הרישיון, תשלם השותפות ל-Enefit, דמי רישיון בגובה 1.7 מיליון יורו, לאחר ובכפוף לסגירה הפיננסית של הפרויקט. בנוסף תשלם השותפות תמלוגים בשיעור של 2.5% מהכנסות ממכירת התוצרים ותוצרי הלוואי של מתקן ההפקה.
שותפות רא"מ מתכננת להקים במישור רותם מתקן להפקת נפט וחשמל, אשר יוזן בפצלי שמן ובחמישית מכמות פסולת הפלסטיק השנתית המיוצרת בישראל.
חברת Enefit Outotec Technology נמצאת בבעלות משותפת של חברת Outotec הפינית וחברת Eesti Energia שבבעלות ממשלת אסטוניה.
- על פי החישובים של המהנדסים, רא"מ תחסוך כמיליארד שקל למדינה
- עוד צעד בדרך לסגירה פיננסית - רותם אנרגיה גייסה 7.6 מיליון שקל
רפי דיין, סמנכ"ל הכספים של רא"מ, מעריך כי ההסכם שנחתם עם Enefit הוא אבן דרך משמעותית בתכנית העבודה של השותפות ויסייע לקדם את הסגירה הפיננסית ואת ההגעה להסכמי מימון בדרך למימוש הפרויקט.
ג'אק סבג, מנכ"ל רא"מ: "אנו מברכים על כך שענקית האנרגיה המתחדשת Enefit הפועלת באירופה, ארה"ב ולאחרונה גם בירדן, החליטה להיכנס לראשונה לפעילות גם בישראל. מדובר בבשורה ממשית למשק האנרגיה ולסביבה בישראל. אנו גאים בכך ש- Enefit בחרה לשתף פעולה עם שותפות רא"מ והחזון אותו היא מציגה. יחד עם ענקית האנרגיות המתחדשות אנו נפעל על מנת להוציא לפועל, בהקדם האפשרי, את הפרוייקט שייתן מענה לבעיה הסביבתית נטולת הפתרון של פסולת הפלסטיק בישראל. בדומה למתקן Enefit העושה שימוש בפסולת צמיגים, אנו נעשה שימוש בכ-20% מפסולת הפלסטיק המיוצרת בישראל מדי שנה ובכך נחסוך את הנזק הסביבתי שבהטמנתה".
תחילת פעילות מסחרית צפויה בשנים 2024-2023 השותפות, שמוחזקת 68% על ידי הציבור, נורת'ווד (23%), יעקובי קבוצה -2.68% (8.9%) טרם התחילה להציג הכנסות כלשהן, ועל פי התכנית העסקית, תחילת פעילות מסחרית צפויה בשנים 2024-2023.
- חברות הנפט SOCAR ו-BP יקדחו בישראל
- ה-AI דורשת חשמל - מי יספק לה אותו? התחום שעומד להמריא
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
השותפות שהונפקה לאחרונה בבורסה של ת"א מתכננת להקים באזור התעשיה במישור רותם זוג מתקנים להפקת נפט וחשמל, אשר יוזנו בפצלי שמן יחד עם פסולת פלסטיק עירונית המיועדת להטמנה. השותפות מחזיקה ב-100% בשטח שהוכר כתגלית פצלי שמן במישור רותם. בדצמבר 2018, ניתנה המלצת משרד הכלכלה לרשות מקרקעי ישראל לאשר מתן הרשאה לתכנון באזור התעשייה של מישור רותם להקמת מתקני ההפקה.
המתקנים יפעלו בהתאם למדיניות של המשרד להגנת הסביבה המקדם הקמת מתקנים להשבת אנרגיה מפסולת לשם צמצום ההטמנה ויוזנו, מדי שנה, בכ-200 אלף טונות של פסולת פלסטיק יחד עם כ-1.8 מיליון טון פצלי שמן.
על פי תחזיות החברה, התפוקה השנתית של זוג מתקני הפקה תהיה כ-1.5 מיליון חביות נפט במשך למעלה מ-20 שנה. כמו כן, על ידי שימוש בחום עודף מן התהליך, המתקנים יפיקו חשמל בהספק של כ-60-70MW.
- 3.זיהום 22/12/2019 00:48הגב לתגובה זובעידן הגז ואנרגית שמש ורוח הזיהום משרפת פיצלי שמן ופסולת פלסטית יזהם ברמות גבוהות יותר מיחידות הפחם
- 2.דירה = קורת גג 20/12/2019 06:56הגב לתגובה זודירה = קורת גג
- 1.כל הכבוד לחברת רותם על הרעיון (ל"ת)משה ראשל"צ 18/12/2019 14:54הגב לתגובה זו