
דלק קידוחים: ההכנסות זינקו והרווח הוכפל אבל המצב מאתגר
שותפות דלק קידוחים יהש שבשליטת דלק קבוצה -3.87% (54.2%) דיווחה על צמיחה של כ-33% בהכנסות בעיקר כתוצאה מתחילת ההפקה ממאגר לוויתן ועלייה בביקושים במשק המקומי. הרווח הנקי יותר מהוכפל. עם זאת, בשותפות מציינים כי משבר הקורונה פגע בביקושים בצורה משמעותית יותר ממה שהעריכו תחילה. התמשכות המשבר עשויה לפגוע בביקושים לגז טבעי ועשוי לפגוע בין היתר בקבוצת דלק, אשר נפילתה עשויה לפגוע גם בדלק קידוחים שמצידה עדיין מחפשת מימון מחדש של כ-2 מיליארד דולר ומדווחת על גירעון בהון החוזר בסכום דומה.
הכנסות השותפות עמדו על כ-186.7 מיליון דולר, לעומת כ-94.4 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. בשותפות מציינים כי העלייה בהכנסות נובעת מתחילת ההפקה והמכירות מלוויתן וכן על המשך עלייה בביקושים לגז טבעי במשק המקומי. מכירות הגז הטבעי והקונדנסט במהלך הרבעון עמדו על BCM 3.6 – עלייה של כ-33% ביחס לרבעון המקביל אשתקד.
הכנסות השותפות ממאגר לוויתן בלבד במהלך הרבעון הסתכמו בכ-120.6 מיליון דולר, המשקפות מכירות של כ-BCM 1.6 לשוק המקומי, לירדן ולמצרים.
בשורה התחתונה מדווחת דלק קידוחים על רווח נקי של כ-84.3 מיליון דולר, לעומת רווח של כ-40 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
השפעות משבר הקורונה בשותפות מציינים כי החל ממחצית חודש מרץ 2020 נרשמה ירידה בביקושים ובהתאם, במכירות הגז הטבעי המופק מהמאגרים לוויתן ותמר, ביחס לתחזיות קודמות של השותפות.
התמשכות משבר הקורונה עלולה להשפיע לרעה על השותפות ולפגוע בהיבטים שונים של פעילותה, ובכלל זאת לגרום לירידה בביקושים למוצרי אנרגיה ולירידת מחירי הנפט והגז הטבעי בשווקים הבינלאומיים ובשוק המקומי, לצמצם את הביקושים לגז טבעי בשווקים הרלבנטיים לשותפות ולפגוע בהכנסות השותפות מהמאגרים וכן, לפגוע ביכולת גלגול החוב של דלק קידוחים, בחוסנם הכלכלי של לקוחות השותפות ושותפיה ובקבוצת דלק, בעלת השליטה בשותפות.
- קבוצת חיפה תרכוש גז טבעי מלווייתן ב-55 מיליון דולר
- דלק קידוחים: הרווח הנקי עלה ב-21% ברבעון ל-78 מיליון דולר
עם זאת, נכון לכרגע לא קיימת פגיעה בתפעול המאגרים וביישום תכנית ההעלאה ההדרגתית בכושר ההפקה ממאגר לוויתן.
עדיין מחפשים מימון מחדש של 2 מיליארד דולר נכון לכרגע, לשותפות חוב פיננסי נטו בהיקף של כ-3 מיליארד דולר. 620 מיליון דולר מהחוב מיועדים לפרעון עד תום שנת 2020, ומועד פרעונן של יתר ההתחייבויות חל בתום שנת 2021 (השותפות צריכה לפרוע 2.4 מיליארד דולר ב-12 החודשים הקרובים ומחזיקה נכסים פיננסיים בהיקף של כ-0.4 מיליארד דולר). בהתאם לזאת וכפי שדווח בעבר, פועלת השותפות למימון מחדש של ההלוואות למימון פרויקט לוויתן בהיקף של כ-2 מיליארד דולר, באמצעות הנפקת אגרות חוב או באמצעות מימון בנקאי.
נכון לסוף הרבעון הראשון, לשותפות גירעון בהון החוזר בהיקף של כ-2 מיליארד דולר, הנובע בעיקר מחלויות שוטפות של התחייבויות לתאגידים בנקאיים ואגרות חוב תמר בונד בהיקף כולל של כ- 3.2 מיליארד דולר.
נפילה של קבוצת דלק עשויה להפיל גם את דלק קידוחים רבות נכתב ב-Bizportal אודות מצבה המאתגר של קבוצת דלק. בהקשר זה מציינים בדלק קידוחים כי בהסכמי המימון של השותפות נקבעו אירועים המקנים למלווים זכות להעמדת ההלוואות לפירעון מיידי, לרבות במקרה ששיעור החזקות קבוצת דלק (הישירות והעקיפות) ביחידות ההשתתפות של השותפות ירד מתחת לשיעור של 45%.
- חברות הנפט SOCAR ו-BP יקדחו בישראל
- ה-AI דורשת חשמל - מי יספק לה אותו? התחום שעומד להמריא
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
הפחתה של 41 מיליון דולר בתקציבי התפעול של המאגרים בדלק קידוחים מציינים כי כחלק מההתמודדות עם משבר הקורונה בוצעו בחודשים האחרונים תוכניות התייעלות בתקציבי התפעול של לוויתן תמר, ואפרודיטה. כחלק מההתייעלות נדחו השקעות שאינן הכרחיות, לשנים מאוחרות יותר ובוצעו התאמות משמעותיות בתקציבי הפרויקטים.
לאור זאת צפויה לדלק קידוחים הפחתת הוצאות שנתית של כ-41 מיליון דולר, על פי הפירוט הבא: בפרויקט תמר – קיטון של כ-14 מיליון דולר; בפרויקט לוויתן קיטון של כ-20 מיליון דולר; ובפרויקט בלוק 12 בקפריסין קיטון של כ-7 מיליון דולר. חלק מהחיסכון זה, בעיקר עלויות התפעול הישירות בפרויקט לוויתן צפוי להמשך גם בשנים הבאות.
חלקה של המדינה בהכנסות במהלך הרבעון שילמו השותפים בתמר ובלוויתן כ-272 מיליון שקל כתמלוגים למדינה. מתוך סכום זה, חלקה של דלק קידוחים עמד על כ-79.5 מיליון שקל.
יוסי אבו, מנכ״ל דלק קידוחים: "עם תחילת ההפקה מלווייתן אנו רואים גידול מהותי בהכנסות, ברווח ובתזרים המזומנים שמייצרת השותפות, והדבר נובע מגידול במכירות ביחס לשנים הקודמות. לאור משבר הקורונה אישרנו ביחד עם שותפותינו תוכניות התייעלות פרויקטאליות, במסגרתה אנו חוסכים בעלויות הפרויקטים השונים בסכום כולל של כ-131 מיליון דולר, מתוכם 41 מיליון דולר חסכון בדלק קידוחים, רק בשנה הקרובה. בימים אלו אנו פועלים למימון מחדש של החוב הפרוייקטלי של לוויתן, והדירוג הראשוני שהתקבל מאפשר לנו להתקדם במקביל בשני המסלולים הנבחנים – גיוס חוב ומימון בנקאי על מנת לבצע אופטימיזציה של המבנה הפיננסי. אין לי ספק שכשם שעמדנו בכל היעדים שהצבנו לעצמנו מאז מתווה הגז כך נשלים בזמן הקרוב את הליך המימון מחדש".
- 11.YL 30/06/2020 10:40הגב לתגובה זורק מכונת דפוס חדשה להדפסת אגח לפרעון ב דור הבאה חבל ש העיניים הגדולות והחמדנות להיות גדול כמו***אקסון*** הביאו את האסון הכלכלי
- 10.רון 28/06/2020 18:21הגב לתגובה זווסידר להם עם הלקקן התורן שלו שטייני. מחיר חלומי של הגז פי 2 כמעט מהמחיר בחו"ל
- 9.הכפלת הרווח לא מזיזה למניה שהתרסקה 80 אחוז מה הולך 28/06/2020 16:27הגב לתגובה זוהכפלת הרווח לא מזיזה למניה שהתרסקה 80 אחוז מה הולך פה צ’ה הולך
- 8.אנונימי 28/06/2020 12:51הגב לתגובה זועד סוף שנה מגיעה לשער 1000.בדוק.
- 7.בני 28/06/2020 11:53הגב לתגובה זורואי החשבון חוששים שתזרים המזומנים החזוי של קבוצת דלק מבוסס על אירועים שלאו דווקא יתרחשו, כמו דיבידנדים מהחברה־הבת דלק קידוחים, גיוסי הון ומחזור חובות בהיקפים גדולים. משום כך, לגישתם, יש להשאיר את ההערה גם בדו"חות הרבעוניים. בנוסף, רואי החשבון מציינים כי חרף החתימה על המתווה, סדרות האג"ח השונות של קבוצת דלק עדיין נסחרות בתשואות זבל שמצביעות על כך שהמשקיעים סקפטיים בנוגע ליכולת של החברה לעמוד בפירעון חובותיה. כך, למשל, סדרה ל"א נסחרת בתשואה של 73% וסדרה ל"ג נסחרת בתשואה של 138%. לכך יש להוסיף את העובדה כי בדו"חות הקרובים קבוצת דלק צפויה לבצע הפחתה של כ־600 מיליון דולר בשל ירידת ערך של החברה־הבת איתקה (100%) שפועלת בתחום קידוחי הנפט בים הצפוני, זאת לאחר מחקה כבר 200 מיליון דולר משווייה בדו"חות הקודמים. בנוסף, דלק עשויה להידרש לבצע הפחתה גם בשווי של החברה־הבת דלק קידוחים, שמחזיקה בין היתר בנתח משמעותי ממאגר תמר. בעקבות אלו, ההון העצמי של קבוצת דלק, שנכון לסוף הרבעון הרביעי של 2019 עמד על כ־4 מיליארד שקל, צפוי לרדת לרמה של מאות מיליוני שקלים בודדים.
- 6.על בטוח 28/06/2020 11:47הגב לתגובה זוסך הכל יחלקו 250 מיליון דולר בשנה וחצי הקרובות
- 5.על בטוח 28/06/2020 11:45הגב לתגובה זוהם חייבים למחזר את החוב ולחלק 125,000,000 דולר לפני אוקטובר כי בסוף אוקטובר 40% מהיחידות ישועבדו למחזיקי האג"ח
- 4.כלכלן דמיקולו 28/06/2020 10:45הגב לתגובה זוהזבלים האלה של סוחרי האופציות מנצלים את הסנטימנט כדי לשחוט את הבורסה עד הסוף. זבלים בני זבלים !
- 3.חכם יוסף ברבי 28/06/2020 10:36הגב לתגובה זוהנותן צדקה פחות ממה שראוי ליתן, ונותנה בפנים זועפים, אז לא די שאינו מקבל עליה שכר אלא גם ענוש יענש עליה'. שולחן ערוך יורה דעה ה' צדקה בהגהה. וזה אפילו רמז הכתוב: 'וצדקה תציל ממות' - ראשי תיבות: מות. דהיינו: אם נותנה כראוי אזי תציל ממוות, ואם לא - היא עצמה נעשית מות לנותנה, רחמנא ליצלן, על כן יזהר כל אדם לתת צדקה כמסת ידו בברכת ה' אשר נתן לו בסבר פנים יפות.
- אאא רבי.. פה זה לא כויילל (ל"ת)כלכלן דמיקולו 28/06/2020 14:45הגב לתגובה זו
- 2.איש 28/06/2020 10:23הגב לתגובה זומצאו את מאגר לוויתן המאגר הכי גדול בעשור האחרון בעולם,והצליחו לפשוט רגל.אך אפשר להיות כזה לוזר גרוע.באמת יש הסבר אך מגיעים למצב כזה?איזה חבורה של אפסים יושבים שם על כיסא עור יוקרתי והפסידו לכולם את כל הכסף.מקווה שיום יבוא וזה יתנקם בכם חזרה.
- 1.צדקה ומרפא' 28/06/2020 10:16הגב לתגובה זועל דבר פעור' - בשעה שרוצה אדם לעשות איזה מצווה בעצת היצר הטוב, תיכף זה היצר הרע מכניס ראשו מן החורים ומן הסדקים באותה מצווה, כדי להביאה בפנייה ולפגום אותה המצווה. כגון אם יחפוץ האדם לתת צדקה, אומר לו היצר הרע המסית, עד שאתה נותן צדקה זו לעני בסתר, פעור פיך ופסוק צדקה זו ברבים, ותן לו לעני בעיני כל כדי שילמדו האחרים ממך, ויתנו גם הם, ונמצאת זוכה ומזכה. ובוודאי בעצה כזו פוגם במצוות צדקה פגם גדול על ידי שמחה ששמח בלב מהמשבחים אותו בזה.