מפיקות הנפט הגדולות בעולם ייתכנסו לדון בקיצוץ עמוק בתפוקות
האנליסטים לא צופים שתצא הודעה על קיצוצים נוספים בתפוקה היום, אם כי נושא הציות עשוי לעלות מחדש; "מחירי הברנט יעמדו בממוצע על 42 דולר לחבית בשנת 2020", האם בכלל שוק הנפט יתאושש אי פעם ממשבר הקורונה?
המדינות החזקות ביותר בעולם לייצור נפט יתכנסו היום לבחינת מדיניות התפוקה, זאת על רקע התאוששות האיטית בביקושים בעקבות השלכות נגיף הקורונה וכן תחזית עגומה לביקוש לאנרגיה.
המדינות החברות בארגון אופ"ק וגם אלו שלא - אופ"ק+, יתכנסו לפגישה מקוונת כדי לסקור את השוק ולדון בקיום קיצוצים עמוקים בתפוקת הנפט. ברית האנרגיה הסכימה ביולי להפחית את התפוקה ב-7.7 מיליון חביות ביום מאוגוסט עד דצמבר, במאמץ להעלות את מחירי הנפט על ידי הגבלת ההיצע. עיראק ומדינות אחרות גם התחייבו לשאוב מתחת למכסות בספטמבר כדי לקזז את ייצור היתר מוקדם יותר השנה.
מנגד, האנליסטים לא צופים שתצא הודעה על קיצוצים נוספים בתפוקה היום, אם כי נושא הציות עשוי לעלות מחדש על רקע סימנים שחלק מהמדינות עשויות להתנער מהתחייבויותיהן. מנהיגת אופ"ק - ערב הסעודית ורוסיה שאינה נמנית עם ארגון אופ"ק אלו שתי המפיקות הגדולות בברית דחפו שתיהן לקונפורמיות מלאה בחודשים האחרונים. שר האנרגיה של סעודיה, הנסיך עבדול עזיז בן סלמן, השתמש בעבר בישיבות אופ"ק כדי ללחוץ בפומבי על חברים סוררים כדי להיצמד לקיצוץ בתפוקה. מחיר הנפט ברנט נסחר סביב 43 דולר לחבית ואילו הנפט מסוג WTI נסחר סביב 41 דולר לחבית, עליה יומית של כ-2%, עם זאת מחירי הנפט צנחו בכ-35% מתחילת השנה. "אני לא מאמין שצריך לצפות לשינוי מהותי במהלך פגישת אופ"ק השבוע כאשר הם יסקרו את מצב תנאי השוק, בין השאר מכיוון שהציות לקיצוץ הייצור שהוסכם בעבר היה גבוה", אמר טים בריי, מנהל תיקים בכיר בבית השקעות GuideStone. "המפגש עשוי להיות הבמה לקביעת פעולות בפגישות עתידיות, עם זאת," אמר בריי. תחזית הביקושים לנפט "שוב מדינות אופ"ק פלוס נפגשות על רקע חששות למחירי נפט העולמיים ותחזית ביקוש לא ודאית", אמר היום קרלין בריץ' מיחידת המחקר של אקנומיסט. "אנו שומרים על השקפתנו כי מחירי הנפט ברנט יעמוד בממוצע על 42 דולר לחבית בשנת 2020, זאת בהנחה ששותפי אופ"ק פלוס יאשרו מחדש את מחויבותם להפחתת התפוקה בפגישתם בספטמבר", אמר בריץ'. הפגישה התקיימה זמן קצר לאחר שאופ"ק וסוכנות האנרגיה הבינלאומית- IEA, שני גופים בולטים, שהציגו ירידה בתחזיות לשנת 2020 לביקוש לנפט.
אופ"ק הזהירה ביום שני כי הסיכונים ככל הנראה "יישארו גבוהים ומוטים כלפי מטה", ואילו ב-IEA נאמר ביום שלישי כי הדרך קדימה תהיה "בוגדנית" עם סנטימנט חלש לאור העלייה במספר מקרי נגיף הקורונה המדווחים ברחבי העולם. בנפרד, ענקית האנרגיה הבריטית BP, העריכה ביום שני כי ייתכן שהביקוש לנפט הגיע לשיא כל הזמנים בשנת 2019. החברה סיפקה שלושה תרחישים לביקוש לאנרגיה במשך 30 השנים הבאות, אשר כולם ניבאו ירידה בביקוש לנפט עד שנת 2050.
- "נסגור עסקה של 350 מיליארד דולר" - טראמפ בונה על יצוא אנרגיה
- טראמפ נתן לכם טיפ - "Drill, baby, drill" ומאז מניות האנרגיה זינקו
שניים מהתרחישים, בהם קובעי המדיניות נוקטים צעדים אגרסיביים יותר להפחתה משמעותית של פליטת הפחמן, הראו כי הביקוש לנפט לא ממש יתאושש ממשבר הקורונה. "מה שבטוח הוא שאי הוודאות בנוגע לאיזון מחדש בשוק הנפט תימשך כל עוד העולם ימשיך להתמודד עם משבר הקורונה", אמר סטיבן ברנוק, אנליסט נפט בחברת הברוקרים PVM.
היענות למכסות התפוקה "המאמצים של סעודיה להבטיח תיאום גבוה בין המדינות המקצצות הביאו לתוצאות באוגוסט, עיראק עמדה באופן חלקי בקיצוץ המובטח ואילו ניגריה מתקרבת למכסה שסוכמה באופן מלא", כך אמר ריצ'רד ברונזה מייסד שותף בחברת מחקר נפט אספקט.
"עם זאת באיחוד האמירויות, שהם באופן מסורתי שותפה נאמנה לערב הסעודית, התגלה פיגור גדול ביחס להפחתת תפוקת הנפט שסוכמה בחודש שעבר. התפוקה מעיראק וניגריה, בהתאמה, צפויה להישאר נמוכה בספטמבר", העריך ברונזה, "ואז תעלה החל מחודש מאוקטובר. בעוד שאופ"ק פלוס יעקבו אחרי נתוני השוק ותגובת מחירי הנפט, אך איננו חשים בתיאבון לקיצוצים עמוקים יותר", הוסיף.
- 5.t 28/09/2020 15:08הגב לתגובה זולאנרגיות ירוקות.
- 4.הגיע הזמן לשים סוף לשימוש בנפט (ל"ת)אנרגיה מתחדשת 24/09/2020 13:54הגב לתגובה זו
- חי בסרט, טולי עוד 30 שנה יתחיל לניות משמעותי (ל"ת)ממש 29/09/2020 05:44הגב לתגובה זו
- 3.נועם 22/09/2020 08:51הגב לתגובה זוכל פעם מתחיל מחדש. מאוד מתסכל ולא מאפשר לצפות עד הסוף. בסופו של דבר אתם מפסידים כי גם לא צופים בפרסומות
- 2.דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם (ל"ת)דירה=קורת גג 18/09/2020 01:26הגב לתגובה זו
- 1.דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם (ל"ת)דירה=קורת גג 18/09/2020 01:23הגב לתגובה זו