משרד האנרגיה מגביר פיקוח על ספקי גפ"מ ומחמיר את חסמי הכניסה

בעקבות כשלים באכיפה יעילה של החוק מ-1989 שמסדיר את הפעילות בתחום, יזם משרד האנרגיה הצעה שתגביר את הפיקוח על השחקניות בשוק וכן תחמיר את חסמי הכניסה אליו, בניגוד למצב כיום בו כל תושב ישראלי יכול להוציא רשיון ספק גז
 | 
telegram
(5)

הרגולציה תהיה נוקשה יותר על החברות הגדולות בתחום הגז לבישול - אך גם חסמי הכניסה על שחקניות חדשות לתחום יוגברו. הכנסת אישרה אמש בקריאה שנייה ושלישית את חוק הגז (גפ"מ - גז פחממני מעובה) החדש, שיזם משרד האנרגיה. מטרת החוק לשפר ולחזק את מערכת האכיפה במשק הגפ"מ, באמצעות העמדת כלים נוספים להתמודדות עם בעיות באכיפת החוק הקיים, ובאמצעות החמרת הענישה על העבירות החמורות והנפוצות בתחום.

מדובר בעדכון של חוק הגז מ-1989 שהסדיר את הפיקוח על התחום. אולם, בשל היעדר הכלים ואמצעים מספיקים לאכיפה יעילה של החוק במישור המנהלי והפלילי, התמשכות ההליכים המשפטיים וכן ענישה מקלה, החליטו במשרד האנרגיה להוביל תיקוני חקיקה והסדרה ראויים.

לפי מנהל מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה, חן בר יוסף, הצעת החוק נועדה להסדיר את הענף כך שהעוסקים בענף ידרשו לניסיון מהותי, לתשתית מתאימה, ביטוח, הון עצמי והעדר הרשעות. זאת בניגוד למצב כיום שבו כדי להוציא רישיון לספק גז מספיק להיות תושב ישראל. רישיון מעתה ינתנו לתקופה של חמש שנים, במקום שלוש שנים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

התיקונים העיקריים בהצעת החוק נוגעים להסדרת פעילות העוסקים בהספקת גז ביתי מטעם ספקי הגז (הסוכנים) ברישיון ספקי הגז, הגבלת תוקפם של היתרים למתקני גפ"מ, קביעת תנאים מהותיים לקבלת רישיון ספק גז, הרחבת הסמכויות המנהליות של מנהל ענייני בטיחות הגז, איסור על הספקת גז ביתי למי שאינו צרכן ואין לו רישיון לעסוק בגז, חיזוק סמכויות הפיקוח והאכיפה והתאמתם לחקיקה העדכנית, החמרת הענישה (לפי מדרג של בין חצי שנת מאסר לשלוש שנים) על העבירות החמורות בתחום, התאמת סעיפי העונשין לחקיקה העדכנית והסמכת המנהל להטיל עיצום כספי על חלק מההפרות בתחום.

מעבר להיבט הבטיחותי, החוק נועד גם להסמיך את שר האנרגיה, בהתייעצות עם שר הכלכלה, לקבוע אמות מידה לעניין הרמה ואיכות השירות שנותן בעל רישיון ספק גז, על מנת לשפרם.

"גפ"מ הוא מוצר מסוכן והעיסוק בו דורש הקפדה על ההוראות לפי החוק, התקינה הרלוונטית וכללי המקצוע", אמר שר האנרגיה, ד"ר יובל שטייניץ. "אני בטוח שהחוק החדש ייטיב עם הציבור וישפר את היכולת לדאוג לביטחונו של כל אזרח שמשתמש בגז הבישול. לצד זאת, החוק כולל הקלות ברגולציה לספקי השירות, ומסמיך אותי, כשר אנרגיה, לקבוע את מדדי איכות השירותים שיינתנו לצרכנים".

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    הפקרות
    קובי 10/12/2020 17:16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    פעם היה פיקוח היום המחיר בשמיים והכל בלאגן...תגידו תודה למשה שחל המושחת
    סגור
  • 3.
    הגיע הזמן
    הצרכן הקטן 10/12/2020 12:37
    הגב לתגובה זו
    4 0
    עד היום כל מוחמד מהכפר יכול היה לאפסן סטוקים של בלונים אצלו בחצר, לסכן את השכנים בפיצוץ ולשווק את הסחורה ללקוחות בטנדר מקרטע.
    סגור
  • לא תמיד.
    צחי 10/12/2020 17:13
    הגב לתגובה זו
    1 0
    לפעמים הטנדר לא היה מקרטע, מסכים אם כל השאר.
    סגור
  • 2.
    לפני ש הפחדן מודח ו חוזר לאקדמיה
    YL 10/12/2020 11:28
    הגב לתגובה זו
    1 1
    היה עדיף ש מר שטייניץ יתמקד ב מלחמה נגד הדורסן החדש שברון שזרקה אותו מכל המדרגות בכל הקשור ל מחיר הגז ***מזמן לא דיבר על הנחת צינור גז למוסקבההההה
    סגור
  • 1.
    בסופו של דבר מדובר בחומר נפץ קטלי שכבר גבה חיים רבים
    סקי קרמר 10/12/2020 11:24
    הגב לתגובה זו
    1 0
    יש בשוק הזה המון הון שחר ועבריינות, כולל דלת מסתובבת והעלמות עין.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות