הנפט צפוי להמשיך לעלות עד ל-60 דולרים לחבית בשנת 2021

ד"ר גיל מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי ממשיך להחזיק בדעה שורית על מחיר הנפט. טווח המחירים הצפוי: 55-60 דולר לחבית, מחירי הגז הטבעי עתידים לזנק ב-50%
 | 
telegram
(3)

מחיר החוזים על הנפט לחודש פברואר חצה את רמת 50 הדולרים לחבית. בהמשך להערכותיו משבוע שעבר (עליהן דיווחנו כאן), וברקע העלייה במחיר הנפט בשבוע החולף, ממשיך ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי להעריך כי מחיר הנפט יגיע בשנת 2021 לטווח מחירים שבין 55 ל-60 דולרים לחבית.

רוב העליה במחיר הנפט קרתה במהלך החצי השני של השבוע שעבר ונבעה לדברי בפמן מ"אישור החירום שניתן לחיסון של חברת פייזר, מה שהוסיף לאופטימיות בנוגע להתאוששות הפעילות הכלכלית הגלובלית. וזאת על אף העלייה המתמשכת בתחלואה בארצות הברית, אשר מתקרבת ל-250,000 איש והן במספר הנפטרים היומי הגבוה אשר חצה את רף ה-3,000".


קרדיט: Bloomberg Finance

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בלאומי מסבירים כי: "ערב הסעודית העלתה את מחיר הנפט שלה ללקוחותיה באסיה, על רקע האופטימיות השוררת בשוק בשל הפרסומים על חיסוני הקורונה. עליית המחיר מעידה על מידת הביטחון שיש לערב הסעודית בצפי להיקף הביקוש וכי היא מעריכה שהשוק יצליח לספוג את עליית המחיר למרות עליית ההיצע הצפויה להיות בחודש ינואר 2021 עם ההקלה במכסות יצור הנפט של חברי OPEC+. בנוסף, יצוא הנפט מערב הסעודית לארה"ב עלה בשבוע שהסתיים ב-4 בדצמבר מרמת שפל של שלושת העשורים האחרונים".


קרדיט: Bloomberg Finance

סין מצילה את עיראק
במקביל, יצוא הנפט של עיראק צפוי לעלות בחודש דצמבר ל-2.8 מיליון חביות ביום, בהשוואה ל-2.7 מיליון חביות נפט ביום שייוצאו בחודש נובמבר. שר האנרגיה של עיראק אמר כי עיראק נשארה מחויבת להחלטות של קבוצת OPEC על מכסות יצור הנפט. בכך עיראק מצטרפת למדינות אחרות שסין סייעה להן בצורה של מתן הלוואות אשר ישולמו באמצעות חביות נפט כפי שהיא סייעה לאנגולה, אקוודור וונצואלה. 

בפמן מסביר כי: "עיראק צפויה לחתום עם חברת Zhenhua Oil הסינית על חוזה אספקת נפט ארוך טווח, למשך שנה, בו סין צפויה לרכוש כ-4 מיליון חביות בחודש, המהווים כ-130,000 חביות ביום, בתמורה לתשלום מראש בהיקף של כשני מיליארדי דולרים. עסקה זו צפויה להציל את עיראק ממשבר המזומנים אליו היא נקלעה, אשר פגע בתקציב הממשלה והקשה על תשלום המשכורות לעובדים במגזר הציבורי בשל הירידה במחירי הנפט השנה, מה שהעלה את הסיכון להחזרת המהומות האזרחיות".

הביקוש בבריטניה וברזיל בעלייה
לדברי בפמן: "בבריטניה, הקלת המגבלות שהוטלו במדינה בשבועות האחרונים הביאה לעלייה שבועית של כ-8.7% במכירות הדלק לתחבורה ומכירות הדלק במדינה עלו לכ-15,070 ליטר לתחנת דלק בשבוע שהסתיים ב-6 בדצמבר. אולם, רמה זו נמוכה עדיין בכ-15% מהרמה שהייתה לפני התפרצות נגיף הקורונה".

"ברזיל היא אחת המדינות הבודדות בעולם, מלבד מדינות אסיה, שהביקוש שלה לנפט עלה ואף עבר את הרמה שהייתה לפני התפרצות נגיף הקורונה". אומרים בלאומי  ומעריכים כי "הביקוש אף צפוי לעבור את הרמה שהייתה בשנת 2019. זאת, על רקע הביקוש החקלאי והעלייה בניידות בכבישים. במהלך חודש דצמבר, הביקוש הברזילאי לדלק צפוי להיות נמוך יחסית לחודשים האחרונים, אך הוא צפוי לשוב ולעלות ברביע הראשון של שנת 2021 עם תחילת עונת הקציר של יבול הסויה. עונה זו מאופיינת בעומס רב בכבישים בשל העברת היבול באמצעות משאיות הנוסעות לאורך של כ-1,200 מייל במטרה להעביר את התבואה למסופי הייצוא בנמלי הים".

מחירי הגז הטבעי בארה"ב יזנקו ב-50%
מחיר הגז הטבעי בארה"ב (Henry Hub) עלה מעט בשבוע האחרון והגיע ל-2.55 דולרים ל-MMBTU. לדברי כלכלני בנק לאומי הדבר נובע מ"עליית הביקוש של צרכנים מחוץ לארה"ב".

במקביל, כמות הגז הטבעי הנוזלי (LNG) במאגרים התת קרקעיים ירדה ב-91 BCF ולהערכת ה-EIA, מחיר הגז הטבעי של ארה"ב בשנת 2020 יהיה 2.07 דולרים ל-MMBTU ובשנת 2021 מחיר הגז הטבעי צפוי להיות 3.01 דולרים ל-MMBTU.

בפמן מסביר כי: "הצפי לעלייה חדה זו של כמעט 50% במחיר נובעת ככל הנראה מכך שבחלק ניכר משנת 2020 מחיר הגז של ארה"ב ירד במידה ניכרת וחריגה, אל מתחת ל-2 דולרים ל-MMBTU, והצפי הוא שבשנת 2021 הוא יחזור לרמה הרגילה, במיוחד בחורף הקרוב שלפי התחזית צפוי להיות קר מהרגיל. כמו כן, הצפי שממשל ביידן יתעדף שימוש בגז טבעי על פני נפט ותזקיקיו בשל שיקולי שמירה על איכות הסביבה יכול גם כן להשפיע על המחיר".

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    חד משמעית אן סיכוי ל פריצת מחיר בנפט ומדוע
    YL 20/12/2020 13:14
    הגב לתגובה זו
    1 0
    עודפי הנפט הם אדירים נכון להיום הופסקו קידוחים לאור העודפים האדירים אנו עדים ל שינויים בתחום האנרגיה הסולרית ולבסוף*** היום ניתן לקבל מכליות ***אלמוניות*** במחיר נמוך מ מחיר השוק ללא מגבלת כמות
    סגור
  • 2.
    על איזה סקטור זה משפיע? (ל"ת)
    מסטיק 14/12/2020 19:24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    מהותית
    שואל שאלה 14/12/2020 16:35
    הגב לתגובה זו
    5 1
    למה כל האנליסטים והכלכלכנים הדגולים מהבנקים תמיד מתעוררים בדיעבד. איפה הייתם לפני חודש חודשיים? הרי חיסון לא הגיע מהשמיים...
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות