האם מפיקות הנפט הגדולות תלחצנה על דוושת הגז?

 | 
telegram
(6)

החברות ב-OPEC ומפיקות גדולות נוספות, בהובלת רוסיה מתכנסות היום (בזום). על הפרק: מעקב אחר שוק הנפט העולמי ובחינת הצורך לבצע התאמות מבחינת תפוקת הנפט של המדינות השונות.

בשווקים הפיננסים בכלל ובשוק הנפט בפרט ממתינים בדריכות רבה להחלטות שתתקבלנה בסוף השבוע, היות וההתכנסות מתרחשת כשמחירי הנפט דוהרים כלפי מעלה ולאחרונה חצו את רף 60 הדולרים לחבית. זו גם אחת מהסיבות להתרבות החששות מאינפלציה בעת האחרונה!

במסיבת עיתונאים לקראת האירוע אמרו ראשי ארמקו, חברת הנפט הגולמי הממלכתית של ערב הסעודית, שהיא חברת הנפט הציבורית הגדולה ביותר בעולם כיום במונחי תפוקה ועתודות - כי להערכתם הביקוש לזהב השחור אכן מתאושש.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הגידול בביקוש הנו גלובלי, אך מגיע, כיום, בעיקר מכיוונה של יבשת אסיה. לפי ההערכות, רמתו הכוללת של הביקוש גדלה מ-90 מיליון חביות ליום - כשהביקוש הגיע לשפל לפני מספר חודשים, על רקע השלכות הנגיף וצמצום פעילות -  ל-94 מיליון חביות ליום. זו עלייה נאה של 4.4 אחוזים, המתחוללת שעה שההיצע הגלובלי מצמוצם יותר.

נכון להיום, תפוקתן של מדינות OPEC+ נמוכה בכ-8 מיליון חביות נפט גולמי ליום מרמת ההפקה שלהן בחודש ינואר 2020 – שהייתה רמת השיא מבחינתן. גם ארה"ב, שהינה מפיקת הנפט הגדולה בעולם ואינה חברה בגוש OPEC+, מפיקה כיום כ- 3 מיליון חביות ליום פחות מרמת השיא של ינואר אשתקד. יחד, מדובר בתת-תפוקה מצרפי של 11 מיליון חביות ליום.

משמעות הדבר: חלק מתצרוכת הנפט הגולמי עושה כיום שימוש בעתודות (רזרבות) ומצב דברים זה הוא בין הגורמים העיקריים לקפיצה החדה ברמת המחירים של הזהב השחור.
כאמור, השווקים דרוכים מאוד לקראת ההחלטות שתקבלנה קבוצת מפיקות הנפט ולקראת האירוע, באורח טיפוסי, ניכרת עלייה של ממש בסטיית התקן של מחיר הנוזל והחוזים העתידיים עליו.

בתוך כך, מדווח וול סטריט ג'ורנל כי ראשי לובי תעשיית הנפט בארה"ב עשויים לתמוך בהטלת מס פחמן, כחלק מההבנה שהתנאים הפוליטיים השתנו, עם כניסתו של הנשיא ג'ו ביידן לבית הלבן והרוב של המפלגה הדמוקרטית בקונגרס.

מהלך כזה ייקר, למעשה, את כל מוצרי האנרגיה המוסיפים לזיהום הסביבה; במקביל, אלו הנמנעים מכך – וחברות האנרגיה המתחדש בראשן – יתומרצו על ידי זיכויי מס, או תקבול כספי.

שינוי כזה עשוי לייקר עוד את מחירי הבנזין, הסולר, התזקיקים להסקה, מוצרי הפלסטיק וכן מחירי כרטיסי הטיסה; מצד שני, יעלה קרנן של חברות העוסקות בהפקת חשמל חלופית - מאנרגיית השמש, הרוח וכדומה.

בשורה התחתונה, לשאלת מיסוי הפחמן בארצות הברית חשיבות לא מבוטלת מבחינת מחירי הנפט בעולם והשאלה אם התייקרותם תימשך, אך עוד קודם לכן תהייה להחלטות שתקבלנה סעודיה, רוסיה והחברות השפעה גדולה ומידית יותר. אם הן תגענה למסקנה כי גידול הביקוש לנפט גולמי ותצרוכת הדלקים העולמית גדולים ויציבים מספיק - לא מן הנמנע כי תכרזנה על תפוקות מצומצמות פחות.

הכותבת היא אנליסטית בכירה בבנק מזרחי טפחות.

תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    נפט יישאר בסביבות 60-70 דולר (ל"ת)
    אבי 04/03/2021 10:03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 5.
    סוף שבוע של הכרעות
    מתעניין 04/03/2021 08:00
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אי אפשר להמעיט בחשיבות של השוק הזה. מצד אחד נוגע לכיס של כולנו ומצד שני יש קרטל שמשפיע מאוד על המחירים. יהיה סופר מעניין.
    סגור
  • 4.
    עד סוף השנה הנפט ב 100 דולר
    טל 03/03/2021 22:14
    הגב לתגובה זו
    1 0
    המלאי בסין אוזל
    סגור
  • 3.
    כשהתעופה תחזור הנפט יטוס (ל"ת)
    דניאלה 03/03/2021 22:11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    Xle
    יוסי 03/03/2021 22:05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לקנות מהר ,ההשקעה הכי טובה
    סגור
  • טען עוד
  • 1.
    תודות לביידן
    חיים 03/03/2021 16:04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ביידן, משיקולי איכות הסביבה, הורה לקצץ בתפוקת הנפט האמריקאית. אויבות ארה"ב, רוסיה ואיראן, ייהנו מכך ואגב כך יפגעו בסביבה יותר מהמפיקים האמריקאים כי הם פחות רגישים לנושא.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות