למה מחירי הנפט עולים הפעם?
הערב בוול סטריט החוזים על הנפט הגולמי לחודש מאי עולים ב-3.7% והחוזים על הנפט מסוג ברנט לחודש יוני עולים ב-3%. הסיבה לעליות: הודעת ברית אופ"ק המורחבת (הידועה גם כאופ"ק+) על תוכנית שסוכמה להעלאה הדרגתית של ייצור כמויות הנפט ברמה העולמית החל מחודש מאי הקרוב וכי על היצרניות להתאים עצמן ליעד הנדרש עד לחודש ספטמבר הקרוב.
במסגרת מסיבת עיתונאים שהתרחשה הערב, הודיעה אופ"ק כי תעלה את רף כמויות הייצור לחודשים מאי, יוני ויולי. שר האנרגיה של ערב הסעודית, הנסיך עבדולעזיז בין סלמאן, הודיע כי אופ"ק תעלה את הכמות היומית של הנפט המיוצר ב-350 אלף חביות בחודש מאי, כמות זהה בחודש יוני וכן כמות של 441 אלף חביות בחודש יולי.
אופ"ק תמשיך בהערכה מחודשת של שוק הנפט מדי חודש ותחליט כיצד להתאים את הייצור: בהעלאה או בהפחתת מספר חביות הנפט החודשיות, אך בכמות שלא תעלה על 500 אלף חביות נפט ליום.
במסגרת המגבלות שהטילה ברית אופ"ק על ייצור הנפט במטרה להעלות את מחירו ולהפחית ייצור יתר של חביות נפט, הוחלט על הגבלה בייצור של 8 מיליון חביות נפט ליום, כאשר ערב הסעודית התנדבה לקחת על עצמה כאקט של רצון טוב את המגבלה של מיליון חבילות מתוכן (כ-12%). כעת, הודיע שר האנרגיה בין סלמאן, ערב הסעודית תפסיק באופן הדרגתי את החסם ההתנדבותי ותחזור לייצר את הכמות הנוספת של מיליון חביות נפט נוספות ליום עד להסרת החסם בחודש יולי הקרוב, כאשר התוכנית הינה עלייה בהדרגתיות: 250 אלף חביות בחודש מאי, 350 אלף חביות בחודש יוני ו-400 אלף חביות בחודש יולי.
המפגש הנוכחי של אופ"ק+ קורה זמן קצר מאוד לאחר שתעלת סואץ נפתחה מחדש לתנועה ובו בעת שוירוס הקורונה ממשיך להתפשט בעולם וחלק מהכלכלות החזקות באירופה (גרמניה וצרפת) מודיעות על הידוק הסגרים על מנת להילחם בוירוס. המשבר הכלכלי המתמשך בשל וירוס הקורונה ממשיך לגרום לאי-בהירות בצפי הביקוש לנפט והאנליסטים חוזים כי זו הסיבה לזהירותה של ערב הסעודית לגבי מצב ההתאוששות של הכלכלה העולמית וכי אופ"ק תמשיך לשמור על כמויות קבועות של ייצור חביות גם בחודשים הקרובים.
לאחר המפגש, המזכיר הכללי של אופ"ק, מוחמד ברקינדו הבהיר כי "קיין צורך להיות מאוד זהירים" כתוצאה מאי-בהירות גדולה בשוק ושבריריות המחיר אשר נגרמה ממגפת הקורונה. גם ערב הסעודית הודיעה לחברותיה לברית אופ"ק כי היא מעודדת "להישאר מאוד זהירים" בכל מה שקשור במדיניות הגבלת ייצור החביות, בעודה מזהירה את חברי אופ"ק מפני שאננות בעודם מנסים למצוא את הפיתרון לטובת התאוששות שוק הנפט. רוסיה מצידה, אשר אינה חברה בארגון ונכחה במפגש, עודדה להעלות את כמויות הייצור.
"אני צופה שאם נסתכל על החצי השני של השנה, הביקוש הפוטנציאלי יעלה ב4-5 מיליון חביות ככל שנתקדם לכיוון הרבעון השלישי והרביעי של השנה. אני חושב שזה יהיה הזמן בו שוב יצוף שוב הקושי הכרוך בהגבלת ייצור הנפט" אמר ניל בוורידג', אנליסט גז ונפט בכיר בברנשטיין לCNBC. "נכון לעכשיו זה מרגיש מוקדם מדי להעלות את מגבלת ייצור חביות הנפט, אבל ככל שנתקדם למחצית השנייה של השנה, הביקוש יעלה באופן קשיח ואופ"ק יהיו חייבים להעלות את כמויות הייצור של חביות הנפט הקיימות בשוק, כדי לשלוט במחיר הנפט".
"החלטת אופ"ק+ נראית כצעד מסוכן על רקע חוסר הוודאות בביקוש של נפט", אמר מניש ראג', מנהל הכספים הראשי של וולנדרה אנרגיה. "עם זאת, השוק מעודד מכיוון שיש החלטה והתוויה ברורה לנעשה עד חודש יולי, וההסכם של היום מבטל את חוסר הוודאות של כיול תפוקה בין חודש לחודש כפי שהיה מחודש דצמבר 2020."
אן-לואיז היטל, סגנית נשיא Wood Mackenzi המתמחה במאקרו ונפט אמרה כי "ההסכם תומך במחירי הנפט ועדיין- מטרתו גם למנוע קפיצה חדה בייצור בזמן שהביקוש עולה גם הוא". היא חוזה גם כי "תהיה התאוששות חזקה בביקוש לנפט בארצות הברית ברבעון השלישי" וכי היא צופה שהביקוש העולמי לנפט יעלה ב-6.2 מיליון חביות ליום.
פיל פלין, אנליסט בכיר של שוק הנפט בקבוצת The Price Futures אומר שחזה שהיצרנים יגבירו את ייצור הנפט, אבל "לא צפיתי שהם יכריזו על הגברת הייצור כעת, במיוחד לאחר הורדת תחזיות הצריכה". "בזמן שאופ"ק מכירה בכך שהעולם צריך יותר נפט ככל שארה"ב נפתחת מחדש, ההגדלה של הצריכה שמדובר עליה כעת הינה צנועה מאוד, כך שאם הביקוש שוב ירד, מחיר הנפט בשוק עדיין יהיה יציב ודומה למצבו כיום"
ההחלטה על הייצור "מראה כי ההמתנה הייתה מתישה עבור רוב יצרני הנפט אשר לא יכלו לקבל זאת שמספר מדינות ורוסיה בראשן- הורשו להעלות באופן חופשי את כמויות הייצור שלהם בזמן שמדינות אחרות הקפידו על ההגבלות" אומרת לואיס דיקסון, אנליסטית שוק הנפט בחברת Rystad Energy. "העלאת כמויות יצור הנפט אינה קבועה באופן סופי, במיוחד לא לחודשים העוקבים- יוני ויולי. זאת כיוון שהביקוש גם צפוי לעלות והדבר ישתקף בתגובת השוק, שלא תהיה צפויה להגיד שתחתוך את המחירים מטה".
פיטר מק'נלי, אנליסט בכיר בסקטור התעשיה, חומרים ואנרגיה בחברת Third Bridge, טוען כי "ההודעה של הסעודים על ייצור מוגבר של נפט הוא המסר העיקרי מההודעה של אופ"ק. לאחר חודשים של הגבלת ייצור הנפט, הסעודים יעלו בהדרגה את כמות החביות המיוצרות, למרות שהכמויות יקוזזו על ידי שאר חברי אופ"ק".
.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.יש לתופעת הזינוק במחירי הנפט מילה אחתמייק 18/06/2021 21:14הגב לתגובה זו0 0מניפולציה. אין קשר בין גודל ההיצע ומחיר הנפט ולכן אפשר גם להעלות המחיר ל200. שומרי הסף אינם בסביבה שאחרת מחיר חבית נפט לא היה עובר את ה30סגור
-
2.כשמחירי הנפט ירדו אמרו שזה טוב לבזן בגלל מרווח הזקוקההשפעה על בזן 02/04/2021 06:34הגב לתגובה זו1 1כשחירי הנפט עולים אמרו שזה טוב לבזן . בינתיים בזן רק התרסקה והיא לא עולה . או שהאנליסטים טועים או שמשהו מסריח בבורסה הישראלית ההזויה. מתי כבר שלטון הליכוד יעוף ויגיע מר סינגפור חחחחסגור
-
1.יגיע ל 90$תעודה פי 3 חחחחח 02/04/2021 01:34הגב לתגובה זו3 0תעודה פי 3 חחחחחסגור