הנפט בשיא של 3 שנים, אז למה ענקית הנפט נפטרת מהנכס הגדול בארה"ב?

רויאל דאץ' של, מענקיות האנרגיה העולמית, בוחנת להיפטר מהזכויות על מאגר הגדול ביותר שלה בארה"ב בטקסס, ששוויו מוערך בכ-10 מיליארד דולר - למה?
 | 
telegram
(1)

התחלת מבצע החיסונים הגלובלי והפתיחה מחדש של הכלכלה העולמית, גורמת למחירי הנפט לעלות ולעלות לרמות שלא נראו מאז 2018. זאת על רקע הקיצוצים שהשיתו על עצמן מדינות אופ"ק ואופ"ק+ אשתקד, לאחר שבאפריל החוזים העתידיים הגיעו למחיר שלילי של 38 דולר, עקב התמלאות מתקני האחסון בשל העודף שנוצר בשל מלחמת המחירים בתחילת 2020 בין סעודיה ורוסיה, שתי מפיקות הנפט הגדולות בעולם.

הבוקר מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI עלה מ-47.6 דולר לחבית בתחילת השנה ונסחר כעת לפי מחיר של 71.47 דולר לחבית, או 50% עלייה. הנפט מסוג ברנט עלה מ-51 דולר בתחילת ינואר והגיע למחיר של 73.4 דולר לחבית – קרוב ל-44% אפסייד.

ההתאוששות במחירים היא הודות לעלייה בצריכה לעומת כות הנפט הקיימת בשוק. "עליית מחירי הנפט נתמכה בהודעת קבוצת +OPEC בראשית יוני על שמירה על התוואי המתון, שהוגדר מראש, של הגדלת ההיצע, זאת למרות התאוששות הביקוש הגלובלי", אומר הכלכלן הראשי של לאומי, ד"ר גיל בפמן. "במידה וייחתם הסכם בין איראן למעצמות ויופחתו הסנקציות על סקטור האנרגיה של איראן, זה יכול להוביל להגדלה של היצע הנפט בשוק, ככל הנראה באופן הדרגתי, בכ-2 מיליון חביות ביום. צעד זה, אם יתממש, צפוי להביא בהמשך לירידה מסוימת במחירי הנפט."

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עם זאת, בפמן מסייג בכך ש"הרמה הגבוהה של תחלואה במדינות המתעוררות והמגבלות החלות בעקבות כך מהווה סיכון לביקושים הגלובליים ויכולה להכביד על המשך ההתאוששות של שוק הנפט. כנגד, במשקים המפותחים ישנה התקדמות בתהליך ההתחסנות ובעקבות זאת חזרה לפעילות כלכלית מלאה, ניידות רבה יותר של אנשים, נסיעות ותעופה.

"להערכתנו, הביקוש לדלק של המדינות המפותחות צפוי לעלות בחודשים הקרובים, בדגש על עונת הקיץ, בה הביקוש לדלק לתחבורה גבוה מאחר ואנשים יוצאים לטייל, מה שצפוי לשמור על מחיר הנפט בטווח הקצר סביב רמתו הגבוהה. בסך הכל, נראה שהביקוש המצרפי לאנרגיה יעלה בתקופה הקרובה", סיכם.

רויאל דאץ' של נפטרת מהנכס הגדול שלה בארה"ב?
מנגד, בתקשורת בארה"ב מדווחים כי ענקית הנפט רויאל דאץ' של (RDS-B) בוחנת אפשרות להיפטר מהזכויות על הנכס הגדול ביותר שלה בארה"ב, ששוויו מוערך בעד 10 מיליארד דולר. השדה פרמיין בייסין, שברובו נמצא בטקסס הוא ענק ומשתרע על שטח של למעלה ממיליון דונם ולשל יש זכויות על חלק ממנו.

ענקית הנפט, ששווי השוק שלה מגרד את ה-154 מיליארד דולר, עושה בשנים האחרונות שיפט לכיוון של אנרגיה מתחדשת וככל הנראה בחינת מכירת הזכויות הוא חלק מהתהליך שלקחה על עצמה, בשל לחץ של המשקיעים הגדולים בעולם, בהם בלקרוק וואנגארד, לעבור למקורות אנרגיה נקיים.

זו הסיבה למהלך
בתוכנית האסטרטגית שהניחה החברה מוקדם יותר השנה, היא הציבה לעצמה תוכנית רב עשורית עם יעדים שאפתניים בתחום הפחתת פליטות הפחמן, כשעד 2023 היא צפויה לחתוך 6% מהזיהום ו-100% עד 2050. עם זאת בית משפט בהולנד קבע שהיעדים שהחברה הציבה אינם מספיקים והורה לה להגיע להפחתה של מינימום 45% בפליטות עד 2035.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    הנפט בשיא במכוון. בכדי להפיל עליו את ההיפר-אינפלציה (ל"ת)
    מניפולטרים כולם 14/06/2021 21:51
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות