מדוע ביל גייטס השקיע 10 מיליון דולר בחברת סטראט אפ קטנה?
קרן האנרגיה של ביל גייטס השקיעה לאחרונה 10 מיליון דולר בחברת סטראט אפ קטנטונת בעלת 7 עובדים, החברה ללא הכנסות ולקוחות, מדוע שיעשה זאת?
חברת מאנגרוב (Mangrove lithium) היא חברת סטארט אפ שיושבת בנישה קטנה בתוך סקטור האנרגיה, אמנם החזון שלה יכול להיות בעל השלכות גדולות על עולם הרכבים החשמליים. מייסדי החברה מכוונים לשנות חלק מאוד ספציפי בשרשרת האספקה של הליתיום: להפוך ליתיום טהור לחומר עבור סוללות.
הליתיום הוא החומר העיקרי בו משתמשים בבניית סוללות למכוניות חשמליות משום שהוא המתכת הקלה ביותר ובעל יחס ה"מתח למשקל" הטוב ביותר. לפי סוכנות האנרגיה הבינלאומית, ככל שהגידול למכוניות חשמליות גובר כך גם יגבר הביקוש לליתיום.
על פי הציפיות, הגידול בביקוש לליתיום יושפע בעיקר מתעשיית הרכבים החשמליים עד 2030. ב-2020 הביקוש לליתיום עמד על 354 אלף טון והציפיות הן שעד 2030 הביקוש יגיע למעל 2.5 מיליון טון בשנה.
זהו ביקוש שיכול להיות קשה להגיע אליו לא בגלל שכמות הליתיום מוגבלת אלא בגלל בגלל שהמשאבים הנדרשים להפוך אותו לצורה הניתנת לשימוש על ידי תעשיית הסוללות הינם מוגבלים.
וזוהי בדיוק הנישה שמאנגרוב מנסה להיכנס אליה, הם מכוונים להעלים את צוואר הבקבוק הזה באמצעות תהליך הפיכת הליתיום לצורתו המתאימה לשימוש באופן ישיר.
סלין בוצ'ל - אנליסטית בכירה בתחום המינרלים והכימיקלים ב- IHS אמרה כי "טכנולוגיות לייצור ליתיום באיכות גבוהה הן בביקוש גבוה ויהיה צורך לייצר קיבולות ייצור חדשות על מנת לעמוד בביקוש לליתיום בתעשיית הרכבים החשמליים".
תעשיית הליתיום מורכבת מחמישה שלבים; כרייה וחילוץ, עיבוד כימי, ייצור חלקים של סוללות, הרכבת הסוללות וייצור של שימוש סופי. מאנגרוב מתכננת להתלבש על השלב השני, עיבוד כימי ולקצר את התהליכים.
"אנחנו לב התהליך" אומר מנכ"ל החברה סעד דארה בראיון, "אנחנו לוקחים את הליתיום הגולמי והופכים אותו לחומש איכותי עבור שימוש בסוללות".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.מדינה מסריחה צריך לעזוב הפקידים גונבים מהציבור.אמנון 14/12/2021 07:52הגב לתגובה זו0 1לקחו לי 600 אחוז מכס על מוצר פטור שעלה 80 שח.סגור