אופ"ק+: נייצא 400 אלף חביות נפט נוספות כל יום

הארגון הודיע כי יעלה את ייצוא הנפט בכמות המדוברת החל מתחילת חודש מרץ. על אף שמדובר בהגדלת היצע הנפט העולמי, בברוקרית הנפט PVM סבורים כי המהלך יתפרש כהקטנת המלאי הרזרבי של הארגון יותר מאשר עלייה במלאי הנפט הגלובלי הזמין
 | 
telegram
(2)

אופ"ק - ארגון המדינות המייצאות נפט, הודיע הבוקר בסיכום עם הפורום הנרחב יותר אופ"ק+ כי מדינות הארגון יאיצו את תוכניותם להגביר את תפוקת יצוא הנפט שלהן וזאת חרף העובדה כי מחירי הנפט הגולמי נסחרים ברמה גבוהה, כשגם התפרצויות האומיקרון בעולם לא מורידות את הביקושים לנפט. מנגד לחצים גיאופוליטים בדגש על רוסיה-אוקראינה ואיראן-איחוד האמירויות מביאים לחששות מירידה בתפוקה שדווקא תעלה את המחירים. החוזים העתידיים על חבית מסוג טקסס מתוק (WTI) עומד כעת על כ-87.71 דולר בעוד שמחיר הנפט מסוג ברנט עומד כעת על כ-87.81 דולר לחבית.

אצל ברוקרית הנפט PVM, האנליסט סטפן ברנקוק כתב בסקירה שפרסם כי העלאת התפוקה הזו דווקא תביא לעליית מחירים ולא לירידתן, וזו משום שלטענתו תתפרש כהפחתה של הקיבולת הרזרבית של אופ"ק+, ולא ממש כעלייה במלאי הגלובלי של הנפט הזמין בעולם. כעת מהווה הנפט שמיוצא מטעם מדינות אופ"ק כ-40% מכלל אספקת הנפט העולמי.

ההחלטה התקבלה על ידי ארגון אופ"ק וכן על ידי שותפים מהפורום המורחב יותר אופ"ק+. במסגרת ההחלטה נקבע כי החברות תעלנה את תפוקת הנפט אותן הן מייצאות בכ-400 אלף חביות ביום החל מחודש מרץ, וזאת לטענתם על מנת לבצע פתיחה מחודשת ומתונה של מאגרי הנפט.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המהלך שהובל על ידי אחת ממנהיגות הארגון - ערב הסעודית וכן על ידי רוסיה (שנכללת באופ"ק+), נועד כמו כן להשיב את אספקת הנפט מצד המדינות הללו למספרים עליה עמדו בעבר, לאחר שנחתכו ביותר מ-10 מיליון חבילות נפט ביום. בתחילת משבר הקורונה צנחו מחירי הנפט גם לרמה שלילית ולכן חתך הארגון את כמויות האספקה וזאת על מנת להעלות את המחירים ולסייע לכלכלה העולמית להתאושש בהדרגתיות. 

אופ"ק+ ספג לאחרונה לחצים מצד צרכני הנפט המובילים בעולם - ארה"ב והודו אשר ביקשו ממנו לסייע להתאוששות הכלכלה בשנית, לאחר חששות מצד גופים רבים בוול-סטריט כי מחירי הנפט יגיעו בקרוב לכ-100 דולר לחבית.

על אף תוכנית הארגון שלהעלות את ייצוא הנפט על ידי המדינות הכלולות בו, יתכן שלא יוכל לעשות זאת בעקבות קשיי אספקה איתם מתמודדות חלק ממדינות הארגון כמו ניגריה ואנגולה שביבשת אפריקה. המדינות הללו התקשו לעמוד ברמות האספקה להן הן נדרשות בכמה החודשים האחרונים.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    חרטא.. אנחנו נכנסים לעשור של מחירי אנרגיה גבוהים..
    פלג 05/02/2022 13:36
    הגב לתגובה זו
    1 0
    חברות אופק יודעות שזה העשור האחרון שלהם.. האנרגיה הירוקה תהיה יותר ויותר משמעותית לקראת סוף העשור הנוכחי.. חברות אופק יעשו הרבה מניפולציות כדי להעלות את מחירי הנפטש כדי לסחוט את הלימון שלהם, ולקראת סוף העשור כשהאנרגיות הירוקות יתחילו להתבסס הם יגרמו להורדת מחירים כדי להתחרות באנרגיה הירוקה..המחיר יעלה מעל 100$, למעשה הם יעלו אותו ככל שיוכלו עד שהעולם יתעצבן עליהם.. הרף יהיה *כמה גבוה שאפשר*..
    סגור
  • 1.
    לאופק+ יש אפשרות להציף את השוק בלחיצת כפתור
    לילי 05/02/2022 13:09
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ההחלטה מדברת על פתיחה מחודשת של מאגרים קיימים . הם לא צריכים לחפש נפט . נדרש מהן רק ללחוץ על הכפתור ולהגביר את הזרימה .
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות