ביל גייטס משקיע 50 מ' ד' בחברת האנרגיה הירוקה אנטורה

החברה, שנוסדה בשנת 2018, פיתחה טכנולוגיה המאפשרת שימוש באנרגיה מתחדשת לצורך המרתה לחום, אותו היא אוגרת. לאחר מכן משומש החום האגור בתהליכים תעשייתיים הדרושים לייצור של חומרים כמו מלט או פלדה
 | 
telegram

מייסד MICROSOFT -2.79% MICROSOFT 415 -2.79% MICROSOFT סגירה:0 פתיחה:420.34 גבוה:422.8 נמוך:413.64 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (סימול: MSFT), ביל גייטס, ידוע בתור מי שההתחממות הגלובית הוא נושא קרוב לליבו וזאת אינה הפעם הראשונה בה הוא נרתם לטובת חברות שמתכוונות להילחם בתופעה.  בספרו משנת 2021, "כיצד להימנע מאסון אקלים", כתב גייטס שתהליך הכנת חומרים כמו מלט, פלדה ופלסטיק הוא אחד התהליכים המשפיעים ביותר על פליטת גזי חממה ברחבי העולם. בעיקר בשל החום הגבוה הדרוש לייצירת חומרים אלו.

גייטס, באמצעות זרוע ההשקעות שבה הוא שותף Breakthrough Energy Ventures, משקיע כעת 50 מיליון דולר בסטארט-אפ אנטורה אנרג'י, חברה צעירה שנמצאת בשלבים מוקדמים מאוד של טיפול בבעיה באמצעות טכנולוגיה שפיתחה.

החברה נוסדה בשנת 2018, ופיתחה טכנולוגיה שמאפשרת שימוש באנרגיה מתחדשת כמו חוות רוח וחוות שמש, וממירה אותה לחום, שאותו היא אוגרת בגושי פחמן מוצקים המבודדים במעין סוללה תרמית. משם, האנרגיה המאוחסנת משמשת כחום בתהליכים תעשייתיים הדרושים לייצור חומרים כמו מלט ופלדה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הסוללה התרמית של אנטורה נועדה להחליף דוד גז טבעי ותהיה דומה בגודלה לבית קטן. אם אנטורה תצליח, היא תמכור את הטכנולוגיה לחברות תעשייתיות גדולות, ותספק חלופה ללא פליטות חום וגזי חממה ובמחיר נמוך יותר.

המנכ"ל אנדרו פונק הסביר שהטכנולוגיה של אנטורה פועלת "בדיוק כמו טוסטר". המכונה מחממת פחמן, אשר לאחר מכן מבודד, ומחזיקה את האנרגיה כחום עד שהיא נחוצה לשימוש כמו ייצור מלט ופלדה. נכון להיום, אנטורה היא עדיין פרויקט מעבדה. פונק אומר שהוא לא מצפה שפריסת הטכנולוגיה תתחיל עד סוף 2023

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות