שנגחאי נכנסת לסגר, ומחיר חבית נפט יורד שוב מתחת ל-110 ד'
שוק האנרגיה נסחר בתנודתיות גבוהה מאז פרוץ הקרבות באוקראינה. עם תחילת המלחמה זינק מחיר הנפט למחיר שלא נראה כבר שנים רבות כשמחיר חבית נפט מסוג ברנט נגע ב-140 דולר. לאחר מכן הגיעה צניחה של עשרות אחוזים כשהמחיר נפל שוב מתחת ל-100 דולר לחבית, אך שב לעלות רק בשבוע שעבר ונסחר שוב במחיר הקרוב ל-120 דולר.
כעת מסתמן שינוי כיוון נוסף, שוב כלפי מטה, וזאת על רקע הסגר שהוכרז בשנחאי עקב התפרצות הקורונה. סין עדיין מנסה לנקוט במדיניות ה"אפס קורונה" למרות הרמה הגבוהה במיוחד של הדבקה של וויראנט האימיקרון, שבינתיים מצליח להתגבר על כל ההגבלות. מחיר חבית מסוג ברנט יורד במעל 7 דולרים, וחבית נסחרת כעת תמורת 109.7 דולר. מחיר נפט מסוג WTI מאבד אף הוא מעל 7 דולר כהשמחיר עומד על 106.2 דולר.
שבוע שעבר עלה מחיר הנפט בסיכום שבועי לראשונה לאחר שלושה שבועות של ירידות. מחיר חבית נפט מסוג WTI עלה ב-8.8%, ומחיר חבית נפט מסוג ברנט עלה ב-11.8% בסיכום שבועי. בין השאר השפיעה על עליית המחירים בשבוע שעבר התקפת הטילים על סעודיה מצד המורדים החות'ים בתימן, וכן סרוב מדינות אופק+ להאיץ את קצב גידול הייצור מהכמות המוסכמת מראש של 400 אלף חביות ביום בכל חודש.
עוד פוגע בצד ההיצע העולמי חוסר היכולת של רוסיה למצוא קונים לנפט שהיא מייצרת. סין והודו עדיין קונות נפט מרוסיה, כשגם אינדונזיה, אחת המדינות המאוכלסות בעולם, הודיעה לאחרונה כי היא שוקלת קניית נפט רוסי, אך עדיין הערכות הן לאיבוד מאסיבי של נפט רוסי בחודש הקרוב: "הציפיות הן שכ-2.5 מיליון חביות נפט רוסי ליום יאבדו באפריל" לפי בנק SEB.
על מנת להקל על קשיי האספקה ארצות הברית שוקלת שחרור מאגרי רזרבה אסטרטגית. בפעם שעברה שנקטה בצעד זה, בנובמבר שנת 2021, הייתה לו השפעה מוגבלת על השווקים. בנוסף, ארצות הברית מוגבלת בכמות הנפט שהיא יכולה לשחרר עקב מלאים שגם כך נמוכים מהנורמה.
בסין ממשיכים במדיניות האפס קורונה. העיר שנחאי על 26 מיליון תושביה שמהווה את מרכז העסקים הגדול במדינה, נכנסה לסגר בין שני שלבים על מנת לבלום את התפשטות הזן המדבק, והחשש הוא שאזורים עסקיים נוספים יכנסו לסגר דומה. במסגרת הסגר על שנחאי יסגרו דרכי תחבורה והעיר תחולק לשני אזורים, משני עברי נהר ההונגפו במשך 9 ימים, וייערך מבצע בזק בו יבדקו כל תושבי העיר.
הסגר שהוכרז, ואלו הנוספים שעלולים לבוא, יורידו את הביקוש לנפט בסין בכ-800 אלף חביות ליום באפריל, כך לפי ההערכות בנק SEB, והוא מהווה את הגורם המרכזי לירידה הנוכחית במחיר הנפט, כמו גם בסחורות נוספות כמו הנחושת, בהנחה שהסגר ההדוק יפגע בייצור ובביקוש לסחורות הללו.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה