משבר כוח האדם, המשאבים והפלישה הרוסית: מחיר הגז הטבעי יעלה ב-15%
מחירי הגז הטבעי צפויים להישאר גבוהים ואף להמשיך לעלות כאשר הביקוש הגבוה למשאב נמצא מעל היכולת הפיזית לעמוד ביעדי האספקה, כך לדברי מומחים בתחום. מחיר הגז הטבעי עומד כעת על 8.7 דולר, ומחיר זה צפוי לזנק ב-15% נוספים וזאת עד סוף השנה הקרובה.
"גידול היכולת לספק את המשאב קטנה, ואנחנו לא רואים דרך לספק יותר גז טבעי לפחות עד לתקופה הזו בשנה הבאה", מציין פיטר מקנאלי, מומחה אנרגיה ב-Third Bridge.
משבר האנרגיה, לדברי המומחים, מושפע בעיקר ממחסור בציוד ובכוח אדם כמו כן עם היעדר עבודת השקעה בסקטור, דבר הצפוי להעלות את החוזים העתידיים על הגז הטבעי לכ-10 דולר. כמו כן, מציינים המומחים כי באיזורים מסויימים בארה"ב, מחיר הגז צפוי לזנק עד ל-30 דולר הודות להיעדר היכולת לשינוע.
להערכתו של מקנאלי, על משקיעים אשר יהיו מעוניינים להינות מהגידול הצפוי לכאורה במחירי הגז לרכוש חוזים עתידיים של חודש ינואר על הגז הטבעי. מנגד, להערכתו יוכלו אלו לרכוש גם את תעודת הסל האמריקאית UNITED STATES 12 MONTH NATURAL GAS FUND LP +0.42% UNITED STAT 7.12 +0.42% סגירה:0 פתיחה:7.08 גבוה:7.15 נמוך:7.07 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (סימול: UNL), אשר כוללת בתוכה חוזים עתידיים על נפט לשנה הקרובה עם תאריכי תפוגה משתנים.
מחירי הגז הטבעי עלו ב-130% מאז סוף השנה הקודמת, אז נמכר המשאב תמורת 3.73 דולר. לפחות חלק מהגידול מתבטא בהיעדר משאבי הגז הטבעי, כאשר נתונים אשר פורסמו בחודש מאי האחרון הראו כי משאבי הגז עומדים על 1.8 טריליון רגל מעוכב, זאת לעומת 2.2 טריליון רו"ב לפני כשנה ולעומת ממוצע של 2.1 טריליון רו"ב במהלך חמשת השנים האחרונות, כך על פי רשות האנרגיה האמריקאית. להערכת מומחים רבים, משבר זה לא צפוי להיפטר בקרוב.
גורמים רבים בסקטור מעריכים כי הקושי המרכזי היה להוביל את כוח האדם הרלבנטי לבצע את העבודה הדרושה בשדות הנפט והגז. גם הבאה של חול לצורך שבירה הידראולית או פריקה הייתה טריקית עבור ספקים רבים בתחום והובילה למחסור במשאב.
בתוך כך, בעיה נוספת נוצרה בשנים האחרונות. במשך שנים, כאשר מחירי הגז הטבעי היו ברצפה, משקיעי וול-סטריט שיכנעו את חברות האנרגיה להעדיף חלוקה של דיבידנדים ורכישה חוזרת של מניות על פני השקעה במחקר ופיתוח. מחירי הגז צנחו מתחת ל-1.6 דולר במרץ 2020, כאשר מחיר זה היה מעל ל-13 דולר במהלך המשבר הכלכלי של 2008.
כעת, כאשר אותן חברות משקיעות פחות כספים במציאות מקורות אנרגיה חדשים, קיימים פחות מקורות מהן יוכלו להתחיל לזקק גז טבעי חדש על מנת לחפות על הפער שנוצר בתחום. במילים אחרות - יהיה לאותן חברות אנרגיה קשה מאוד להתמודד עם הביקוש הגבוה לגז טבעי כאשר להם אין יכולות לזקק גז ממקורות חדשים.
מנגד, גם צד הביקוש נמצא כעת בקשיים רבים גם הוא. הפלישה הרוסית לאוקראינה הובילה את האיחוד לקבל החלטה להחרים את הנפט הרוסי ובכך נאלץ האיחוד למצוא לעצמו מקורות שאינם רוסים עבור הגז הטבעי. תחליף זה מגיע, ברובו -מארה"ב. מומחים בתחום מאמינים כי קרוב ל-12-13 מיליארד רו"ב של נפט מגיעים לאירופה בכל יום.
רמה זו אמנם אינה צפויה לעלות כעת מכיוון שלאירופה אין את המשאבים על מנת להמיר את הגז הטבעי לגז רגיל ואז לפזר אותו כגז רגיל, אך הביקוש עבור המשאב צפוי לגדול דרך גורמים אחרים, כך לטענתו של ג'יי האטפילד, מנכ"ל חברת Infrastructure Capital Advisors. לטענתו, מזון מבוסס נתרן דורש משאבים טבעיים על מנת להיות מיוצרים.
בעבר, אירופה השיגה את המשאב מידי הרוסים עצמם. כעת, כל דבר המקושר לקרמלין נמצא מחוץ לתחום, ולכן מקורות האנרגיה האמריקאים יאלצו לספק את החלופה.
על אף כי התחזית עבור מחירי המשאב דוביים מאוד, מיתון צפוי לשלוח את המשאב כלפי מטה ולאו כלפי מעלה, זאת בעקבות העובדה כי השימוש באנרגיה נמצא בקורולציה גבוהה עם ביצועי הכלכלה עצמם.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.הממשלות חוסמות השקעה ייצור אנרגיהלילי 06/06/2022 08:46הגב לתגובה זו0 0" הירוקים " עצרו את כל ההשקעות בייצור אנרגיה מזהמת . מצד שני אין השקעה באנרגיה חליפית ירוקה כדי להקטין את הביקוש לאנרגיה מזהמת . כיוון האנרגיה לעלות ירוקה , או שחורה . כל מי שיודע לייצר אנרגיה ירוויח .סגור
-
2.הפרוגרסיביים רצו "להיגמל" מדלקים מאובנים? זה מתגשם (ל"ת)שמוליק 03/06/2022 19:47הגב לתגובה זו2 0סגור
-
1.לנו יש את לוויתןלוויתן 03/06/2022 18:15הגב לתגובה זו6 145% של ניו-מד אנרג יהש בקרוב יצוא לאירופהסגור