רם בלינקוב
צילום: גלעד קולרציק

מנכ"ל האוצר: "לא מעניין את המשרד להגנת הסביבה שניתקע בלי חשמל"

רם בלינקוב תוקף את משרדי הממשלה שמעכבים בנייה של תחנות אנרגיה חדשות בישראל; פרופ' מואב תהה מדוע האוצר מוציא את המשקיעים משוק הדיור - למרות שזה עושה נזק אדיר לשוכרי הדיור. בלינקוב אמר "לא צריך להעלות עוד יותר את מס הרכישה"
נתנאל אריאל | (5)

"המדינה הזו תוקעת את עצמה למוות, אם לא נבנה תחנות אנרגיה חדשות נהיה תקועים בלי חשמל, זה מאד קשה להתמודד, אבל זה לא מעניין כל מיני משרדים כמו משרד להגנת הסביבה" כך תוקף היום רם בלינקוב, מנכ"ל משרד האוצר, בשיחה עם פרופ' עומר מואב, בכנס מכון אהרן למדיניות כלכלית באוניברסיטת רייכמן. 

במענה לשאלה מדוע האוצר מתנגד להגדלת החוב הציבורי לצורך השקעה בתשתיות ענה בלינקוב "הבעיה היא לא פיסקלית אלא תכנונית. אני לא מכיר פרויקט אחד שנדחה בשל סיבות תקציביות ולכן הצעות להקים קרנות חוץ תקציביות הן הצעות לא לעניין לדעתי ואנחנו עושים מאמצים על מנת לשחרר את הפקקים בהמשך. יש כל מיני רפורמות בתחום הייבוא ובתחום הבירוקרטיה אבל המדינה תוקעת את עצמה למוות". 

מדוע האוצר מרחיק את המשקיעים משוק הדיור? פרופ' מואב הסביר שהמודל הכלכלי מראה בצורה ברורה שהרחקת משקיעים משוק הדיור לא תוביל לירידה מחירי הדיור כאשר במקביל היא גורמת נזק אדיר לשוכרי הדירות, "מדובר בעניין פיסקלי. המס צריך להיות אפס. מנקודת מבט של כלכלנים זה מוזר - אתם ממסים פה עסקה במקום הכנסה או עושר" אמר מואב. 

לשאלתו של מואב מדוע האוצר ממשיך לפעול להרחקת המשקיעים משוק הדיור, ענה בלינקוב "המס יותר גבוה למי שרוכש דירה נוספת וכי משקיעים מתחרים עם מי שאין לו דירה. גם המשקיעים אם היו קונים דירות ומחזיקים דירות ריקות זה היה נזק. בכל מקרה דעתי שלא צריך להעלות את מס הרכישה עוד יותר. המשקיעים הם לא הבעיה של השוק, הם משכירים את הדירות הללו". 

האם לפתוח את השוק לייבוא חופשי מחו"ל? על דבר אחד הסכימו בלינקוב ומואב - צריך להסיר את המכסות על היבוא. מואב: "המחקר הכלכלי מראה בצורה ברורה שחשיפה לגמרי ליבוא מאפשרת תרומה לצמיחה ועליה ברמת החיים. במשרד האוצר יודעים שזה כמעט WIN-WIN אבל עדיין יש בישראל העדפת תוצרת מקומית".

בלינקוב ענה כי "עשינו רפורמות משמעותיות בשנה האחרונה ובעצם חשפנו כמעט את כל המשק ליבוא. נכון, אנחנו עדיין נתקלים במשקעים עם קבוצות אינטרסנטיות כמו החקלאים.  זה לא טריוויאלי בעיני כי ברור שהעדפה גורפת ובכל מחיר היא בעייתית אבל המשק שלנו, שהוא מייצא, מתמודד עם העדפה מקומית במרבית מדינות המערב ולכן זה משיב שיווי משקל במידה מסוימת לשוק. לפי התיאוריה הכלכלית הקלאסית אנחנו משלמים מחיר, הלוואי וזה היה המחיר היחיד שהיינו משלמים אבל אני חושב שזה מחיר זול שמסייע לייצר תעשיות חדשניות". 

"בעניין השקל אנחנו מעודדים את היבוא ועושים מאמצים שיגדל היבוא וצריך לשנות את חוק יבוא השקעות הון שמקשה על הייבוא. בשנה שעברה העברנו רפורמות שלא נעשו פה שנים, אני מבטיח לך שתוך 3 שנים נסדר גם את זה. הצורך לתת תוכניות פרטניות לתחבורה הוא צורך קיים, אני לא מתנגד לזה בכלל וגם לא אגף תקציבים - יש לנו בעיה בוועדות התכנון, בעיה מאד קשה".

קיראו עוד ב"אנרגיה ותשתיות"

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    דיסי 08/06/2022 19:50
    הגב לתגובה זו
    העשיר הזה מעניין רק דבר כסף ועוד כסף יאללה מנכל עלוב לך הביתה
  • 2.
    קלקלן 08/06/2022 15:13
    הגב לתגובה זו
    מדינה עשירה אזרחים יהודים עניים ,לאחים המוסלמים דאגתם 54 מיליארד..איפה הסדר בבארדק של ערביי ישראל פרוטקשיין,אין תשלומי מיסים,נישואין 4 נשים ,ועוד הרבה
  • 1.
    צריך לבוא בתלונה מי המטומטמים שבחרו ממשלה מטומטמת הבנתם (ל"ת)
    משה ראשל"צ 08/06/2022 13:18
    הגב לתגובה זו
  • מי המטומטם שרוצה לחזור לקיפאון של ממשלת ביב? (ל"ת)
    בוחבוט 08/06/2022 13:45
    הגב לתגובה זו
  • בוחבוט כנראה חבטו בך כהוגן איזה קיפאון תראה כבישים תראה (ל"ת)
    משה ראשל"צ 08/06/2022 14:14