הנפט יורד כ-7% על רקע הדולר החזק והצפי לירידה בביקוש

הדולר החזק גורם לחבית נפט להיות יקרה יותר בארצות בעלות מטבעות אחרים, ובכך גורם לירידה במחיר הדולרי, בנוסף בסין מתחדשים הסגרים מה שצפוי לפגוע בביקוש, וגם החששות ממיתון עולמי מכבידים על מחיר הזהב השחור
 | 
telegram
(3)

הנפט חוצה שוב את רף ה-100 דולר כלפי מטה עם ירידה של כמעט 7 דולר ל-97.17 דולר לחבית נפט מסוג WTI, חבית מסוג ברנט נסחרת בירידה דומה אך עדיין לא חצתה את הרף עם מחיר של 100.46  דולר לחבית. הגורמים לירידת מחיר הנפט הנוכחית הם הדולר החזק, הצפי לירידה בביקושים עקב הסגרים המתחדשים בסין והחשש מפני מיתון גלובלי. 

הדולר ממשיך במגמת ההתחזקות מול רוב המטבעות בעולם, כשהיום אף נרשם לזמן קצר לראשונה מזה 20 שנה שיוויון בין מחיר הדולר ליורו. משמעות הדבר שהנפט, שנסחר בדולרים, יקר יותר עבור שאר המדינות שמשתמשות במטבעות אחרים מה שמוביל ללחץ על המחיר הדולרי. 

בנוסף, נמשכים החששות ממיתון שיביא לירידה בביקוש. השילוב בין מחירי אנרגיה גבוהים, אינפלציה שיצאה משליטה יחד עם עליית שיעורי הריבית מגדיל את החששות ממיתון ברחבי העולם. במדינות מסוימות כמו ארצות הברית כבר נרשמה ירידה בתוצר ברבעון הראשון והצפי הוא לירידה נוספת ברבעון השני, מה שיכניס את הכלכלה הגדולה בעולם להגדרה הרשמית של מיתון - שני רבעונים של ירידה בתוצר. מיתון מוביל לירידה בביקוש, ובכלל זה גם בביקוש לאנרגיה. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

גורם נוסף חדש-ישן שמכביד על מחיר הנפט הוא החזרה לסגרים בסין אחרי הפוגה קלה בלבד, זאת עקב התפרצות מחודשת של זן האומיקרון בגרסה המדבקת עוד יותר שלו - זן ה-BA.5.2.1. מספר ערים בסין חזרו לאמץ מדיניות סגרים מחמירה מסגירת עסקים ועד סגר כולל. 

בינתיים נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן ינסה בביקורו הקרוב במזרח התיכון לעודד את סעודיה ואת שאר מדינות אופק להגביר את הייצור, אך הסיכויים לכך נראים כעת קלושים, כשהקרטל דבק בעמדתו על העלאת ייצור מתונה בלבד מדי חודש. 

קרטל המדינות יצרניות הנפט אופק צופה שהביקוש לנפט בשנת 2023 יעלה ב-2.7 מיליון חביות ביום, כ-2.7%, קצב איטי יותר ממה שנרשם בשנת 2022, כשהביקוש ייתמך בהתגברות על המגיפה וכלכלה עולמית שעדיין נראית חזקה יחסית - כך להערכת הקרטל. ההערכה לעליה בביקוש לשנת 2023 עדיין עומדת על 3.36 מיליון חביות ביום, עליה שתגרום לביקוש לעבור לראשונה את נתוני 2019 - טרום המגיפה. 

עוד לפי ההערכה של מדינות הקרטל - הלחצים על שרשראות האספקה יימשכו, והמדינות שאינן שייכות לאופק, ובראשן רוסיה (ששייכת לאופק+ אך לא לארגון אופק המקורי) לא יוכלו להעלות את הייצור ברמה שתענה על הביקוש. 

ההערכות של אופק על מצב הכלכלה העולמי בשנה הבאה ועל הביקוש לנפט הן אופטימיות יותר מאשר אלו של הסוכנות הבנלאומית לאנרגיה שפורסמה ביוני. לפי הסוכנות הביקוש יעלה רק ב-2.2 מיליון חביות ליום בעוד הייצור מצד המדינות שאינן חברות באופק+ יעלה רק ב-1.9 מיליון חביות ליום. הצריכה העולמית של נפט תהיה 101.6 מיליון חביות ליום - מעל הרמות שלפני המגיפה. 

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    תנודות הביקוש לנפט ( ומחירו ) בין קיץ לחורף יתגברו
    לילי 16/07/2022 10:38
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הגידול באנרגיה סולרית המופקת בקיץ תעצב את מחיר הנפט . בקיץ נראה את מחירי הנפט יורדים ובחורף עולים . אחוז האנרגיה הסולרית עולה כל שנה ולכן התנודות יעלו .
    סגור
  • 2.
    ירידה בביקוש ?
    יניב 13/07/2022 09:06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חח אם תהיה ירידה בביקוש למה ביידן יורד על ברכיו לסעודים ? הרי הוא שונא אותם ברמות קשות ? מחר תשנה הכותרת ..
    סגור
  • 1.
    בגלל הדולר הגבוה, אין שום ירידה בארצות ששער המטבע שלהם
    השד העדתי 13/07/2022 08:16
    הגב לתגובה זו
    2 0
    בארצות האנליסטים קבעתם לא מזמן שמחיר חבית נפט יהיה 20 דולר. כי אתם "גאונים" המזל שלכם שאתם לא צריכים לתת דין וחשבון על הכישלונות שלכם
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות