האם מחירי הנפט יעלו ל-130 דולר לחבית לאחר צימצום ייצוא הגז בנורד סטרים?

כך לפחות מעריכים בבנק ההשקעות השוויצרי UBS, שצופה גידול של 27% במחיר המשאב. כמו כן, ענקית הגז הרוסית גאזפרום הודיעה כי תחתוך בחצי את ייצוא המשאב דרך צינור ה-Nord stream, דבר שצפוי להשפיע הן על היכולות של האיחוד האירופי להתכונן כראוי לחורף הקרוב, והן לגידול במחירי מניות האנרגיה בכלליותן
 | 
telegram
(2)

בבנק ההשקעות השוויצרי UBS מעריכים כעת כי מחיר הנפט צפוי לעלות ב-27% ולעמוד סביב ה-130 דולר לחבית, כאשר לאחר מכן מחיר זה ירד ב-3% לפחות ויסתכם בכ-125 דולר לחבית. 

מחיר הנפט מסוג ברנט עומד כעת על 101.85, בעוד שמחיר הנפט WTI עומד על 98.41 דולר לחבית. 

לדברי הבנק, עליית מחירים זו נובעת בעיקר בשל הפצצת הנמל האוקראיני שבאודסה על ידי רוסיה במהלך סוף השבוע, זאת לאחר שרוסיה ואוקראינה כבר חתמו במהלך השבוע שעבר על הסכם להעברת תבואה וגז דרך הים השחור ודרך צינור הגז Nord Stream 1. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אתמול דיווחה ענקית הגז הרוסית, גאזפרום, כי תחתוך את תפוקת הגז בחצי וזו תעמוד כעת על 20%, זאת לאחר שהפנתה אצבע מאשימה כלפי טורבינות בצינור הגז. 

מדד הסחורות שבר רצף של חמישה שבועות ירידה כאשר עלה 2.7% במהלך השבוע שעבר, והוא ממשיך עליה זו גם במהלך השבוע הנוכחי. 

כמו כן טוענים בבנק כי אופ"ק+ מייצאת קרוב לשיא תפוקתה, כלומר גם היא אינה תוכל לעזור לאירופה. מטעם UBS נמסר כיצד לחץ זה על מחירי האנרגיה צפוי להמשיך ולהשפיע על כל המחירים בסקטור, זאת לאחר שמחירי הגז האירופאי עלו ב-7% אתמול. 

כמו כן, היעדר גז זה יפגע ביכולות של האיחוד האירופי לעמוד ביעדי הגז אשר קבע לעצמו עבור החורף. לאיחוד האירופי מאגרים המלאים ב-60% מערכם, כאשר זה קבע לעצמו יעד של 80% עד ל-1 בנובמבר. 

גורמים רבים העריכו כי מחירי הנפט יטפסו עד ל-300 דולר לחבית, יעד שאינו נראה סביר. עד כה עושה רושם כי השוק בדרכו למיתון, וכי מחירי הסחורות יורדים. כמו כן, נשיא ארה"ב ג'ו ביידן הודיע בשבוע שעבר - לאחר שהתפרסם כי מדד מחירי הדלק הוסיפו קרוב ל-0.3% למדד המחירים לצרכן האמריקאי - כי לראייתו בעיה זו תעלם לקראת הדוח הקרוב כאשר לטענת הסנאט מחירי הנפט צפויים לרדת בחודש הבא. כעת קשה להעריך עד כמה התחזיות של UBS מדוייקות לגבי הזינוק במחירי הנפט. 

גם ייצוא התבואה האוקראיני נמצא כעת בספק. הלחימה באוקראינה צפויה להמשיך ולפגוע בהליכי הייצוא, ומדווח כי קרוב ל-20 מיליון טונות של יבול תקועות כעת בנמל אודסה. מנגד, הממשל מאמין כי ייצוא התבואה יחל כבר בשבוע הקרוב. 

נשיא אוקראינה ציין כי לראייתו, פגיעה נוספת בתשתיות ההשטה הימית צפויה להוריד את יכולת הייצוא של אוקראינה למיליון טונות במהלך תשעת החודשים הקרובים, וכי זו צפויה לעכב את ייצוא התבואה האוקראינית בכשנתיים. 

מנגד, גל החום החריג שבאירופה פגע בהיקפי הגידול של תבואה רבה כמו חיטה, תירס וגרעיני סויה, ולכן, במידה ובעיות אלו לא יפתרו, עליות המחירים צפויות להמשיך ולפגוע בכיס הצרכן הממוצע. 

מארק האפלה, מנהל השקעות ראשי: "אנחנו שומרים על השקפתנו המועדפת ביותר על סחורות, ואנו רואים עוד 10-15% אפסייד במדד הסחורות הרחב. אנו צופים כי הנפט מסוג ברנט יעלה ל-130 דולר לחבית עד ספטמבר ויישאר בסביבות 125 דולר עד אמצע 2023, מה שמדגיש את השקפתנו החיובית על מניות אנרגיה".

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    העריכו מחירים 200 ו300 $ לחבית - אז מה ?
    לילי 27/07/2022 09:48
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הנביאים מנבאים מחירים לפי הפוזיציה שלהם .
    סגור
  • 1.
    תשחררו את לוויתן תנו לו לעשות את מה שנועד לעשות (ל"ת)
    אנונימי 26/07/2022 12:13
    הגב לתגובה זו
    4 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות