פחם אנרגיה גז נפט
צילום: Istock

החשש מהחורף מביא את ענקיות האנרגיה באירופה לחזור להשתמש בפחם

משבר האנרגיה באירופה יחריף עם בוא החורף והיבשת מחפשת חלופות לגז הרוסי; "על מנת להבטיח את אבטחת אספקת החשמל, הרשויות הדניות הורו לנו היום להמשיך ולחדש את הפעילות בחלק מתחנות הכוח של הנפט והפחם", אמר מאדס ניפר, מנכ"ל חברת האנרגיה אורסטד
דור עצמון | (5)

משבר האנרגיה החריף באירופה מכניס את היבשת ללחץ עם התקרבות החורף והחשש מאי יכולת חימום מספקת כנדרש. המשבר, שהחל כידוע בעקבות הסנקציות מצדה של אירופה כנגד רוסיה במחאה על פלישתה לאוקראינה, אינו קרוב לסיום ואף מביא להבנה כי על אירופה למצוא חלופות קבועות לגז שייבאה מרוסיה במשך שנים רבות.

כעת, ועד שתמצא היבשת את אותן החלופות, אירופה נדרשת למצוא פתרונות בטווח הזמן המיידי לחורף אליו היא נכנסת ונראה כי היא נאלצת לחזור ולהשתמש בדלקים מאובנים כמו פחם. החזרה לשימוש במשאבים אלו, מהם אירופה נמצאת בתהליך גמילה ארוך שנים, ממחיש את מצוקתה הגדולה של היבשת, התלות שהייתה לה ברוסיה וחוסר האונים שלה בהתמודדות עם הסיטואציה.

חברת האנרגיה אורסטד ORSTED ADR תתחיל לפעול מחדש בשלושה מתקני דלק מאובנים לאחר שהרשויות הדניות הורו לעשות זאת. בהצהרה שפרסמה בסוף השבוע, אמרה אורסטד כי המהלך נעשה "כדי להבטיח את אבטחת אספקת החשמל בדנמרק". תחנת הכוח Esbjerg שהייתה מיועדת לפירוק בסוף במרץ 2023, לא תפורק ותמשיך להשתמש בפחם לאור המצב.

"על מנת להבטיח את אבטחת אספקת החשמל, הרשויות הדניות הורו לנו היום להמשיך ולחדש את הפעילות בחלק מתחנות הכוח של הנפט והפחם", אמר מאדס ניפר, מנכ"ל אורסטד. עוד הוסיפה החברה כי קיבלה הוראה להשתמש בתחנות הכוח הללו עד יוני 2024 - מה שממחיש את מצוקת היבשת.

​לפחם יש השפעה מהותית על הסביבה, כאשר בגרינפיס תיארו אותו כ"הדרך המלוכלכת והמזהמת ביותר להפקת אנרגיה". הצעדים הללו עשויים להוציא לרחובות את המתנגדים להמשך השימוש בדלקים מאובנים. "אנחנו עדיין מאמינים שאנחנו, כחברה, חייבים להפסיק את השימוש בגז, נפט ופחם בהקדם האפשרי, אבל אנחנו בעיצומו של משבר אנרגיה אירופי, ואנחנו כמובן נתרום להבטחת אספקת החשמל כמיטב יכולתנו", הוסיף המנכ"ל של אורסטד.

כמה ימים לפני ההכרזה של אורסטד, חברת אנרגיה אירופאית גדולה אחרת, RWE הגרמנית, אמרה מערכי ייצור הפחם שלה, "יחזרו זמנית לשוק החשמל כדי לחזק את אבטחת האספקה ​​ולחסוך בגז בייצור חשמל".  

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 5.
    תגידו תודה לגרטשן (ל"ת)
    מקס 10/10/2022 20:49
    הגב לתגובה זו
  • 4.
    לא רוצים אנרגיה גרענית כי זאת החלטה ל50 שנה קדימה. (ל"ת)
    שי.ע 05/10/2022 19:42
    הגב לתגובה זו
  • 3.
    אמנון 04/10/2022 13:54
    הגב לתגובה זו
    שתלך הפלנטה אבל לא נישתמש בגרעין.
  • 2.
    דב 04/10/2022 12:23
    הגב לתגובה זו
    כשרוצים לקפוץ על הפופיק, ולהשיג את הזמן. ככה זה כשפרחחים לוחצים - "עכשיו," כאשר המערכות החברתיות והכלכליות והתשתיתיות אינן מוכנות.
  • 1.
    מיקליס 04/10/2022 10:07
    הגב לתגובה זו
    פחם לא דליק שלא שווה כלום