מנהיגי האיחוד האירופי מגבים את התכנית להגבלת מחיר הנפט הרוסי

אירופה נאבקת במחסור באנרגיה לקראת חודשי החורף ומסכימה בכל זאת ליישר קו עם ההחלטה להגביל את מחירי הנפט הרוסי; טרם ברור מה החלופות שלה
 | 
telegram
(1)

אירופה נמצאת מזה מספר חודשים במשבר אנרגיה מהחמורים שידעה בעקבות החלטתה להחרים את ספקית האנרגיה הראשית - רוסיה - כמחאה לאחר שזו פלשה לאוקראינה. בינתיים, אירופה נכנסת לחודשי החורף והמחסור בנפט ובגז טבעי מביא את היבשת לסף פאניקה מהחשש שמא תוכל לספק את כלל צרכי האוכלוסייה ולהתחמם כראוי.

רוסיה בתגובה העלתה את מחיר האנרגיה לאירופה ובתגובה החליטו מנהיגי מדינות ה-G7 בתחילת חודש ספטמבר על תכנית ליישום מנגנון של מכסת מחירים על יצוא הנפט הרוסי, במטרה לצמצם את יכולתו של הקרמלין לממן את מלחמתו באוקראינה ולהגן טוב יותר על הצרכנים על רקע עליית מחירי האנרגיה. "אנו שואפים ליישר קו עם חבילת הסנקציות השישית של האיחוד האירופי", אמרו שרי האוצר של מדינות ה-G7.

מדינות רבות ובהן גרמניה נזהרו מהטלת מגבלה על מחירי הדלק וממהשלכות פוטנציאליות על השוק של מדיניות זו. קנצלר גרמניה, אולף שולץ, אמר כי הדבר "טומן בחובו תמיד סיכון שהיצרנים ימכרו את הגז שלהם במקום אחר". עם זאת, לאחר משא ומתן עם עמיתיו האירופים, שולץ הסכים להמשיך עם הצעד - אם כי עם סייגים כמו הצורך לעצב אותו בצורה שלא תגביר את הצריכה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה קרו אמר כי החששות של גרמניה הם חששות לגיטימיים וכי ההסכמה של ראשי המדינות היא בבחינת צעד גדול קדימה. גם ראש ממשלת לוקסמבורג, חאווייר בטל, ציין כי היו הרבה קשיים על מנת להגיע להסכמות, אך אלה נפתרו במהלך הפסגה.

תקרת מחיר דינמית
התמיכה הפוליטית של כל 27 ראשי המדינות פירושה שבשבועות הקרובים, שרי האנרגיה האירופיים והנציבות האירופית - הזרוע המבצעת של האיחוד האירופי - יעבדו על הדברים הטכניים של האופן שבו מנגנון מכסת המחירים.

נכון לעכשיו, מחירי הגז הטבעי האירופיים משתקפים באמצעות מתקן העברה הולנדי, אבל מנהיגי האיחוד האירופי הסכימו שרף זה כבר לא משקף את המציאות שרובם מקבלים גז טבעי נוזלי ולא צינור גז, ולכן הם מתכננים לקבוע אמת מידה שניה עד סוף הרבעון הראשון של 2023.

מחירי הגז באירופה זינקו בעקבות המתיחות עם רוסיה, שהייתה בעבר היצואנית העיקרית לאירופה של גז טבעי. בשיאם, המחירים טיפסו מעל 340 יורו (332.6 דולר) למגה וואט שעה בסוף אוגוסט. נראה כי השווקים בירכו על תוצאת פגישת מנהיגי האיחוד האירופי עם ירידת מחירים מכ-127 יורו למגה-ואט-שעה אתמול ל-110 יורו למגה-ואט-שעה היום.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    רוסיה העלתה מחירים אז באו הסנקציות .
    לילי 22/10/2022 08:44
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יש מלחמה על מחירי הגז והנפט בין מערב אירופה לאופק+ .
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות