אזור קריטי להפקת נפט ספג את רעידת האדמה הנוראית ביותר מזה עשרות שנים - מה יהיו ההשפעות?
מערב טקסס שבארה"ב הוא האזור החשוב ביותר לארה"ב מבחינת הפקת נפט וביום רביעי האחרון הוא חווה את רעידת האדמה החמורה ביותר שנרשמה מאז שנות ה-30. הרעידת אדמה הייתה בעוצמה של 5.3, השיא הקודם הגיע במרץ 2020 ועמד על עוצמה של 5. אחד האתרים החשובים ביותר באזור הוא אגן פרמין אשר רווי בנפט. לאחר שאיבת הנפט החברות שעושות זאת משליכות מים ונוזלים אשר הן תוצר לוואי של התהליך בחזרה אל איפה ששאבו את הנפט והעניין הזה בסופו של דבר פוגע באיזון של האדמה. מאז 2018 מעל לאלף רעידות אדמה בעוצמה של 2.5 ומעלה פקדו את האזור ויש עלייה ניכרת בתדירות הזו לאורך השנים.
האנליסט ניל דינגמן דיווח כי "ההשפעה המיידית של הרעידת האדמה הורגשה בכמה חברות שפועלות באזור, ביניהן COTERRA ENERGY +0.47% COTERRA ENE 25.55 +0.47% סגירה:0 פתיחה:25.6 גבוה:26.14 נמוך:25.46 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , {PDC ENERGY INC.} ו- CONOCOPHILLIPS -0.54% CONOCOPHILL 112.31 -0.54% סגירה:0 פתיחה:112.77 גבוה:114.05 נמוך:111.89 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ". דינגמן הוסיף כי "השלכה עתידית (של האירוע) צפויה להיות מורגשת על ידי חברות רבות הפועלות באזור במקרה והפוליטיקאים יחליטו להתערב". האזור, וספציפית אגן פרמין, הוא מקום מאוד חשוב לייצור הנפט של ארה"ב כשיותר מ-300 אסדות פועלות באזור, עד כה לא דווחו על תקלות אצל אף אחת מהחברות.
ההשלכות של רעידות אדמה נוספות יכולות להיות משמעותיות מאוד לאמריקאים, הן בפן הסביבתי והן מבחינת הביטחון האנרגטי של המדינה. העניין הסביבתי כמובן שעלול להוביל פוליטיקאים או רשויות מסויימות להפסקת הפעילות של החברות הפועלות באזור - בשנה שעברה הרשות האחראית על האזור חדלה את הפעילות בכמה מאזורי הזרמת הנוזלים באגן והסיכוי שנראה את העניין חוזר על עצמו לא תלוש מהמציאות, בעיקר לנוכח הגישה של ממשל ביידן.
ממשל ביידן תומך נחרצות במעבר לאנרגיה ירוקה והוא עושה צעדים רבים וקיצוניים בכדי לעשות זאת - בחודש אוגוסט הועבר חוק הפחתת האינפלציה, העוסק בעיקר בתימרוץ התחום ברחבי ארה"ב. האמת שהיא שתחת ממשל ביידן הושכרה הכמות הנמוכה ביותר של שדות ייצור נפט וגז מזה עשרות שנים ורק לפני כשבועיים הכריז ביידן כי "לא יהיו עוד קידוחי נפט", כאשר התכוון ככל הנראה להשכרה חדשה של שטחים ולא לאלו הקיימים. הגישה הזו יכולה אולי להצביע על כך שהאירוע האחרון ישמש כתירוץ כלשהו להפחתת ייצור הנפט בארה"ב עוד יותר.
המדיניות של ביידן והממשל שלו הובילו את ארה"ב למחסור חמור באנרגיה, שכן חלק גדול מהנפט שלא מופק במדינה גובה על ידי שחרור מאסיבי של חביות נפט ממאגר החירום של ארה"ב, ככל הנראה בכדי לשמור על יציבות מחירי הדלק לקראת בחירות האמצע - מה שכמובן לא עזר לדמוקרטים בסופו של דבר. המהלך של הממשל היה כה חמור כשצפוי שעד סוף השנה מאגרי החירום יתרוקנו ב-180 מיליון חביות מתוך 600 מיליון חביות שהיו בהם טרם המלחמה באוקראינה. מאגרי החירום נמצאים בנקודה הנמוכה ביותר שלהם מאז שנת 1984 והירידה השנה היא החדה ביותר מאז שהוקמו בשנות השבעים כתוצאה מהחרם של מדינות המפרץ על ארה"ב.
בהנחה שממשל ביידן אכן ישתמש ברעידת האדמה כתירוץ נוסף להפחתה נוספת של יצור הנפט במדינה צפוי שנראה את הירידה במחירי הנפט מתמתנת, זאת למרות העלייה במספר החולי קורונה בסין - מה שצפוי להקשיח את התקנות ולעכב את התקדמות המשק וצריכת הנפט במדינה. המחיר של חבית נפט מסוג WTI (West Texas Intermediate) ירד אתמול ב-4% וממשיך לצנוח היום ב-4% נוספים אל מחיר של 77 דולר לחבית - מחיר שלא נראה מאז סוף חודש ספטמבר. המחיר של חבית נפט מסוג ברנט יורד גם כן ומגיע אל 87 דולר לחבית כשרק לפני כשבועיים חבית נסחרה סביב מחיר של 100 דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.כתב שיכורנוריה 25/11/2022 10:45הגב לתגובה זו1 0מאמצי הדמוקרטים לא צלחו?סגור
-
2.כלומר מאמצי ביידן כן הצליחוהסנאט דמוקרטי 19/11/2022 00:22הגב לתגובה זו3 1מה זה פה ? ישראל היום ? שרה ויאיר עורכים? הדמוקרטים הגדילו את הרוב בסנאטסגור
-
1.עושי השוק משנים את כיוון הנדנדה (ל"ת)פתט 18/11/2022 20:35הגב לתגובה זו6 0סגור