בחזית האנרגיטית- משרד האנרגיה פועל להקמת מכון מחקר להיתוך הגרעיני

ההצלחה של ניסוי אמריקאי הובילה את משרד האנרגיה לדחוף את תחום ההיתוך של אנרגיה גרעינית גם בישראל - הקמה של מכון מחקר עם תקציב של 40 מיליון שקל
 | 
telegram
(1)

היום דווח בארה"ב על כך שמדענים הצליחו לייצר אנרגיה בעזרת כך שמיקדו כ-190 קרנות לייצור למטרה, מה שהוביל להיתוך ששיחרר כמות אנרגיה הגדולה מזו שהושקעה דרך הלייזרים. על פי ד"ר גדעון פרידמן, המדען הראשי במשרד האנרגיה בארץ, נרשמה התקדמות ראויה לציון בתחום, כשב-5 השנים האחרונות הוכפלה פי 50 לערך האנרגיה שהופקה מההיתוך. במשרד הבינו עוד לפני יותר משנתיים את החשיבות שהנושא הולך לתפוס בעולם והקימו קונסורציום מחקרי בתחום, בהשקעה של יותר מ-2 מליון שקל. היום, מכריזים במשרד על הקמה של מכון מחקר וירטואלי היעבוד בתקציב של כ-40 מיליון שקל ל-5 שנים הקרובות.

המכון יחזק את המחקר המדעי, כך שישראל תוכל לתרום לקידום טכנולוגיית ההיתוך בעולם. הכוונה להתמקד בהיתוך שאינו דורש השקעות וציוד כפי שיש ב-NIF (המעבדה בה בוצע הניסוי האמריקאי) או ב-ITER שהוא מיזם אירופאי עצום בטכנולוגיה שונה מזו שמשתמשים ב-NIF שצוין לעיל. במשרד מדגישים אמנם כי המרחק לשימוש מסחרי בטכנולוגיה עדיין גדול מאוד, וכי לא ניתן על סמך תוצאות אלה לדעת אם הטכנולוגיה תבשיל לכדי מסחריות בטווח הנראה לעין.

המשרד הסביר כי בסופו של דבר האנרגיה שהושקעה בניסוי גדולה מזו שהופקה, משום שהאור שהלייזרים מפיקים מכיל רק חלק קטן מהאנרגיה הנדרשת להפעלת הלייזרים, כך שבחישוב כולל סך האנרגיה שהופקה בניסוי קטן מהאנרגיה שהושקעה בו. בנוסף סך האנרגיה שהופקה בניסוי קטן – שווה ערך להפעלה של קומקום חשמלי ל-20 דקות - ולא ניתן להפיק את האנרגיה ברצף.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אכן אי אפשר לדעת האם הטכנולוגייה המדוברת תהיה חלק מהעתיד שלנו, אך אין ספק כי העולם צריך פתרונות חדשים לאנרגיה. המערב הפנים כבר את העניין והחל להתקדם אל עבר אנרגיה מתחדשת, אך המעבר היה בעוכריו, שכן המלחמה של הרוסים באוקראינה הובילה בסופו של דבר למשבר אנרגטי באירופה, משבר שאנחנו כנראה עוד לא יכולים לראות את השיא שלו. מה שעומד מאחורי הרעיון של ההיתוך הגרעיני הוא מיזוג של אטומי מימן אל אטומי הליום - מה שמוביל לפליטת אנרגיה בצורת אור וחום, תהליך שמדענים מנסים להגיע אל תוצאותיו כבר עשרות שנים.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מסוכן- אפשרות תיאורטית להפיכת כדור הארץ לכוכב שמש
    לילי 16/12/2022 23:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    המעברדה בה בוצע הניסוי דיווחה כי נזוק ציוד בעת הניסוי . כלומר החומרים מסביב בערו . כלומר שריפה לא מבוקרת . מה מבטיח שלא תהייה הצתה מימנית בלתי מבוקרת ??????
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות