סוכנות האנרגיה הבינלאומית: השימוש בפחם עשוי להגיע השנה לשיא של כל הזמנים
דו"ח של סוכנות האנרגיה הבינלאומית (ה-IEA) מזהיר כי השימוש העולמי בפחם עומד לעלות ב-1.2% השנה ובכך להגיע לשיא של כל הזמנים. הנתון מגיע מגיע בזמן של תנודתיות וחוסר ודאות משמעותיים בשווקי האנרגיה העולמיים, כאשר ה-IEA קבע שהפלישה של רוסיה לאוקראינה בפברואר 2022 "שינתה בצורה חדה את הדינמיקה של סחר הפחם, רמות המחירים ודפוסי ההיצע והביקוש ב-2022. שווקי הפחם זועזעו קשות בשנת 2022, הסחר שובש, המחירים מזנקים והביקוש אמור לגדול ב-1.2% ולהגיע לשיא של כל הזמנים ולעלות על 8 מיליארד טון בפעם הראשונה".
מחיר הדלקים המאובנים ראה זינוק משמעותי השנה, אמרה הסוכנות, "כאשר הגז הטבעי מראה את העלייה החדה ביותר, הדבר גרם לגל של מעבר לדלק מגז, מה שהגביר את התחרותיות במחירים, כולל בפחם באזורים מסוימים". למרות העלייה בביקוש לפחם, התמונה מורכבת. ב-IEA ציינו כי "מחירי פחם גבוהים יותר, פריסה חזקה של מקורות אנרגיה מתחדשים ויעילות אנרגטית, והחלשת הצמיחה הכלכלית העולמית, מרככים את העלייה בביקוש הכולל לפחם השנה".
הסוכנות אמרה כי השימוש בפחם בייצור חשמל אמור לעלות בקצת יותר מ-2% השנה. השימוש בפחם בתעשייה אמור לרדת ביותר מ-1%, כאשר ירידה זו מיוחסת לייצור נמוך יותרשל פלדה וברזל. "העולם קרוב לשיא בשימוש בדלקים מאובנים, כאשר הפחם אמור להיות הראשון לרדת, אבל אנחנו עדיין לא שם", אמר מנהל שוקי האנרגיה והאבטחה של ה-IEA. "הביקוש לפחם הוא גבוה כתמיד וסביר להניח שיגיע לשיא של כל הזמנים השנה, ויגביר את הפליטות העולמיות". הוא הוסיף כי "במקביל, ישנם סימנים רבים לכך שהמשבר של היום מאיץ פריסה של מקורות אנרגיה מתחדשים, התייעלות אנרגטית ומשאבות חום - וזה ימתן את הביקוש לפחם בשנים הקרובות".
לשימוש בפחם יש השפעה מהותית על הסביבה, כאשר ארגון הסביבה גרינפיס תיאר זאת כ"הדרך המלוכלכת והמזהמת ביותר להפקת אנרגיה". בינתיים, מינהל המידע האמריקאי לאנרגיה מפרט מגוון פליטות משריפת פחם, כולל פחמן דו חמצני, דו תחמוצת גופרית, חלקיקים ותחמוצות חנקן. הדיון סביב פחם והמשך השימוש בו נותר טעון. רק החודש, תוכניות למכרה פחם עמוק בצפון מערב אנגליה קיבלו אור ירוק על ידי ממשלת בריטניה, בהחלטה שזכתה הן לתמיכה והן לביקורת.
לצד זאת, דו"ח ה-IEA צייר תמונה של אי ודאות. הוא חזה ברמת הביקוש העולמי לפחם בסמוך לרמה של 2022 של 8 מיליארד טון מטרי עד 2025, אך ציין כי "בהינתן משבר האנרגיה הנוכחי, עם כל אי הוודאות שלו, התפתחות של צמיחה או התכווצות אפשרית".
רוסיה הייתה הספקית הגדולה ביותר של גז טבעי ושמני נפט לאיחוד האירופי בשנת 2021, על פי Eurostat. היצוא של הגז הרוסי לאיחוד האירופי ירד השנה, מה שגרם לכלכלות אירופה הגדולות לעשות מאמצים לחיזוק האספקה לחודשים הקרים יותר.
בתחילת חודש אוקטובר דיווחנו כי משבר האנרגיה החריף באירופה מכניס את היבשת ללחץ עם התקרבות החורף והחשש מאי יכולת חימום מספקת כנדרש. העימות עם רוסיה אילץ את היבשת למצוא חלופות קבועות לגז שייבאה מרוסיה במשך שנים רבות. עד שתמצא היבשת את אותן החלופות, אירופה נדרשת למצוא פתרונות בטווח הזמן המיידי לחורף אליו היא נכנסת והיא נאלצת לחזור ולהשתמש בדלקים מאובנים כמו פחם. החזרה לשימוש במשאבים אלו, מהם אירופה נמצאת בתהליך גמילה ארוך שנים, ממחיש את מצוקתה הגדולה של היבשת, התלות שהייתה לה ברוסיה וחוסר האונים שלה בהתמודדות עם הסיטואציה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.זה פשוט ביזיון, הגרמנים סגרו את כורים הגרעניים שלהם ועברו לאנרגיה מזהמת!אמנון 22/12/2022 09:25הגב לתגובה זו0 0העולם צירך להשקיע באנרגיה גרעינית דחוף.והגרמנים צריכים להפעיל מחדש את כורים שלהם, הם גרמו לאסון לאנושות!בני אדם הם כל כך טיפשים.סגור
-
2.צריך לבדוק עד כמה האנרגיהmtlk 20/12/2022 09:45הגב לתגובה זו0 0צריך לבדוק עד כמה האנרגיה המתחדשת תצליח להכנס לשימוש.ועד כמה שיפורים טכנולוגים ישנו את המומנטום.כי ברור ששיפור טכנולוגי שיגרום לדוגמא להכפלת יכולת היצור.יכול בחיש קט להפוך את הפקת האנרגיה הזאת לכלכלית ומפה ההון שיזרום לתחום פשוט יוריד את הצורך המידי בחזרה מהירה לפחם.גם הסדר בין רוסיה לאוקראינה יכול להפוך את היוצרות.אבל ללא ספק אירופה תשאף לעצמאות אנרגטית ולא להישאר כבולה.גם אם זה יהיה באמצעות סבסוד מיזמים כמו סכרים.אנרגית רוח או ים ואולי אף כורים גרעינים..אפשרות נוספת מיזמים בינלאומים להולכת חשמל ממדינות רחוקות בצורה חסכונית יותר בהולכה.אפשרות אחרונה ניצול משאבי האדמה דווקא במעמקי האדמה ותנאי לחץ מעמקי האוקיינוס שזה תחום שלא ממש מנוצל כיוםסגור
-
1.המערב גער במדינות עניות על השימוש בפחם עכשיו שקר להם הם (ל"ת)יותם 19/12/2022 20:26הגב לתגובה זו1 0סגור