מניית ברנמילר זינקה פי 3 ביומיים; ניר ברנמילר, המנכ"ל מסביר מי זאת החברה ומה הפוטנציאל שלה
אנחנו היינו פסימיים מאוד כלפי מניית ברנמילר לפני כשנתיים. לא בגלל שלא האמנו בטכנולוגיה שלה. לא באמת הבנו את מוצרי האגירה שלה לעומק, אבל כן הבנו ממומחים בתחום שהמוצר שלה יכול להצליח, אם כי השוק מלא בטכנולוגיות שיכולות להצליח. הפסימיות שלנו נבעה מסיבה אחת - ברנמילר ברנמילר +2.78% ברנמילר 0.74 +2.78% סגירה:0 פתיחה:0.73 גבוה:0.77 נמוך:0.71 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: שרפה מזומנים, אין לה כסף בקופה והיא תדלל את המשקיעים ככל הנראה במחיר מניה נמוך יותר.
זו בעיה של הרבה חברות וזו מדכא מניות בלי קשר לטכנולוגיה. מאז, המניה קרסה ב-90%, למרות שבימים שאחרי קיבלנו ביקורות-האשמות ומה שלא תרצו. מאז היו כמה דילולים משמעותיים ומאז החליטה הנהלת החברה על המהלך הבא - מחיקה מהבורסה בת"א והישארות רק בוול סטריט. היא תימחק כי הנהלתה סבורה ששם המשקיעים יבינו יותר את הטכנולוגיה של החברה. הבעיה היא שגם אם שם יבינו זאת, החברה עדיין תצטרך לדלל את המשקיעים. רק ששם - כספי הגיוס הם כסף קטן. אז אולי זה יצליח. ננו דיימנשיין למשל הצליחה בענק למרות שלא היתה לה טכנולוגיה מובילה (גייסה ממשקיעים 1.5 מיליארד דולר), לא יהיה נכון להשוות בין ברנמילר לבין ננו. התחומים שונים, האנשים שונים, אבל בהחלט יכול להיות שוול סטריט תציל את החברה.
ביומיים האחרונים המניה זינקה פי 3 על רקע הודעה חשובה אבל לא באמת כזו ששווה פי 3. נראה שהעניין המרכזי הוא החשיפה למשקיעים רבים, בעיקר משקיעי פורומים, כאלו שעוטים על מניות בכל מחיר ולראייה - כמות המניות האדירה שעברה בין המשקיעים שעולה פי 2-3 על הכמות הצפה בשוק.
אז מי זאת ברנמילר ולמה אולי כן יש לה פוטנציאל להצליח - הנה מה שהיה לפני מספר ימים לניר ברנמילר, מנכ"ל החברה להגיד בוועידת ההשקעות באנרגיה של ביזפורטל
"נתון מפתיע. מחוץ לישראל, חמישים אחוז מצריכת האנרגיה בעולם היא חום ולא חשמל.
חשמל הוא 20% בראיה גלובלית. כל דבר שאנו מייצרים כל מוצר שאנו אוכלים, עובר הרבה מאוד חום. זו אנרגיה יותר זולה מחשמל.
"אם אנו במשבר ורוצים להפחית פליטות, חשוב להבין ש-45% מהפליטות בעולם מגיעות ממגזר מחימום בתעשייה וחימום לבניינים. הפחתת פליטות במגזר החום היא ההזדמנות והאתגר המרכזי במלחמה בהתחממות הגלובלית.
לכן, כל הנושא של חום ירוק, הוא הדבר הכי מעניין חד משמעי בעולם האנרגיה.62% מהגז באירופה הולך ישירות להסקה, לחימום, ולכן, המרכז זה העניין הוא חום ירוק. איך בעצם העולם הופך לירוק? מחשמלים את הכל רואים את זה כמובן ברכבים. הבעיה הגדולה היא באגירה. סוללה לא פותרת את בעיית האגירה.
"בחום לא צריך לאגור חשמל. חום לתעשייה ומבנים זה נושא מאוד חם. צריכים פתרון איך לחשמל את החום איך להעביר שבשבת שנושבת לצפון גרמניה למפעל כימיה איפשהו על הרשת ובמקום הבוילרים שלו הוא רוצה לעבור לחשמל. אבל מחירי החשמל הם משתנים בצורה פרועה. בישראל יש שונות פי 5-4 בין שפל לשיא. בעולם זה פי מאה או מאתיים. לכן אי אפשר לחשמל בוילרים או חום, אם אתה קונה את החשמל לפי הגרף של הרשת. ופה נדרשת בדיוק אגירה.
"הפתרון היום העיקרי למעבר לחום בתעשייה והסקה, הוא משאבות חום. בטמפרטורות הנמוכות עד מאה מעלות ואגירת חום מהמעלות. למה זה קורה עכשיו - המהפכה הירוקה של החשמל תפסה שמחירי החשמל נהיו זולים מגז פחם. אנחנו כעת במעבר של התעשייה לאנרגיה נקייה.
"אגירת חום או משאבות חום זה בעצם הפתרון הזול ביותר ליצור חום מול האלטרנטיביות.
שוק האגירה החשמלית ושוק אגירת החום נפגשים בגודל ב-2040 לפי מקינזי. אנחנו אוגרים חום בסלעים מרוסקים. תהליך טבעי ופשוט. החברה נסחרת בתל-אביב כ-60 עובדים, גויסו כמאה מיליון דולר אנו גם בנאסד"ק.
"אנו נטענים או מחשמל או חום. יש חום שיורי, ביו סולאר כמקור חום. יודעים לשלב זאת. אנו טוענים מתי שאפשר ופורקים כשצריך. אנו יודעים לספק 24/7 ללקוח. אצלנו המחממים זה כמו טוסטר ענק. מבודד. המחממים בתוך המערכת יודעים לשמור על נצילות של כמעט מאה אחוזים. מעל 95% נצילות במעבר מחשמל לחום. כל החומרים ידידותיים לסביבה. אין כימיה הכל תהליכים פיזיקליים ירוק ונמוך עושים את כל הבוקסות ל-ESG. המוצר שלנו או קיטור או מים חמים או אוויר חם. מילר תהיה החברה הראשונה בעולם להשתמש במערכת שלנו, בעוד חודשיים אנו משיקים בדימונה מפעל לייצור אגירת חום. המפעל מומן על ידי EIP הבנק הכי גדול בעולם לתשתיות ירוקות. פריון גבוה.
"מה שקרה באירופה לא רק עניין של מחיר. לא יכולים להישען יותר על גז כפתרון. קצת על פרויקטים שעשינו ולמה קראתי לזה ממקלחת חמה לתחנות כוח. החום בכל מקם. מתחיל מפרויקט שעשינו לצה"ל - לקחנו גנרטור בהר חריף, את עודפי החשמל והחום שלו, אם הבסיס צורך פחות לוקחים את הפער. באגזוז יש חום לוקחים את החום ממנו, המערכת נטענת 24 שעות ופורקת 4 פעמים ביום שהחיילים מחליפים משמרות ויש עומס במקלחות.
זה מצחיק אבל זה רוב האנרגיה בעולם.
מהצד השני- חברת החשמל של איטליה, אנחנו עשינו פרויקט בפירנצה של שידרוג תחנת כוח גזית. הגמשנו את הניצולת של התחנה באיטליה ועכשיו היא יודעת לעלות ולרדת תוך דקות מהרשת ולחסוך פליטות וכסף על הגז. זה הפרויקט המסחרי הראשון שלנו. יש הסכם ביצוע עם פיליפ מוריס העולמית יש לה מעל 40 מפעלי ייצור. לקוח משמעותי. אני מאמין שנצמח בקצבים מטורפים לאור הביקושים שאנו רואים היום. אגירת חום מאפשרת חשמול של תהליכי ייצור חום, רכישת החשמל במחירי שפל ושימוש יעיל ברשת החשמל שזה האתגר המרכזי היום".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.נשמע לא אפוי (ל"ת)אבו בלוט מנגליל 15/04/2023 06:32הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.למה שנאמיןמאיר 13/04/2023 06:42הגב לתגובה זו0 0אז מתי פושטים את העורסגור
-
1.אוגווינד הבאה בתור בקרובאחד שיודע 12/04/2023 13:40הגב לתגובה זו2 1אחד שיודעסגור
-
מסכים- הנייר חטף מעל 90% - גם יומו לתיקון יגיע (ל"ת)בועתי 12/04/2023 19:30הגב לתגובה זו0 0סגור