לקראת פגישת OPEC+ בסוף השבוע: סעודיה ממליצה לספקולנטים להיזהר

שרי OPEC+ ייפגשו ב-4 ביוני בוינה כדי לקבוע את צעדי מדיניות הפקת הנפט הבאים שלהם; שוק הנפט לא יציב לאור התנודתיות בהיצע, אי הודאות בביקוש והמיתון הצפוי, שעלול להצניע את צריכת הדלק והתחבורה
 | 
telegram

איגוד יצרני הנפט של OPEC+ יחליט על צעדי מדיניות ייצור נוספים במהלך סוף השבוע, שכן מחירי הנפט משקפים מאבק מתמשך בין יסודות היצע וביקוש לבין דאגות מאקרו-כלכליות רחבות יותר.

לאחר שנהגו להתכנס מרחוק במהלך מגיפת הקורונה, שרי האנרגיה של המדינות בארגון ייפגשו בווינה ב-4 ביוני. חברי אופ"ק צפויים לגבש את עמדותיהם והצעותיהם האישיות ב-24-48 השעות שלפני הפגישה. השרים מתמודדים עם שוק נפט לא יציב לאור התנודתיות בהיצע, אי הודאות בביקוש והמיתון הצפוי, שעלול להצניע את צריכת הדלק והתחבורה. מאז אוקטובר, OPEC+ - ברית בת 23 מדינות הכוללת גם את רוסיה וסעודיה - הורידה את התפוקה ב-2 מיליון חביות ליום כתוצאה מהירידה בביקושים. חלק מהמדינות הודיעו גם על קיצוצים נוספים מרצון בסך 1.6 מיליון חביות ליום באפריל.

ב-23 במאי, שר האנרגיה הסעודי, הנסיך עבד-אלעזיז בן סלמאן, הזהיר את הספקולנטים בשוק הנפט שהם עלולים להתמודד עם "כאב נוסף" לפניהם, מה שמרמז על קיצוץ אספקה נוסף. "אני ממשיך להזהיר אותם [את הספקולנטים] שהם עלולים להיפגע. הם כבר ספגו מכה באפריל. אני לא צריך להראות את הקלפים שלי, אני לא שחקן פוקר... אבל הייתי מציע להם להיזהר", אמר אז.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

סגן ראש ממשלת רוסיה, אלכסנדר נובאק, ציין מאוחר יותר כי אינו מצפה לצעדים נוספים מפגישת OPEC+, אך אז אמר כי הערותיו פורשו בצורה שגויה ככזו שמפחיתה קיצוץ בתפוקה, לפי סוכנות הידיעות הרוסית Tass. רוסיה וסעודיה מאוחדות בעמדתן הפומבית כלפי OPEC+ מאז סכסוך במרץ 2020 שהוביל לפירוק של חודש אחד של שותפות הנפט שלהן ולמלחמת מחירים בעקבותיה. מוסקבה וריאד תיקנו מאוחר יותר את הקשרים באמצעות הסכם OPEC+ חדש כדי להגיב לצניחת הביקושים לאור מגיפת הקורונה - ומאז רואים עןי בעין בכל הקשור לענייני OPEC+.

שני נציגים של OPEC+ אמרו כי לא סביר שנראה כעת קיצוצים נוספים בתפוקה. אחד ציין שזאת עשויה להיוותר על כנה אלא אם הביקוש בסין יישאר נמוך - שם ההתאוששות לא הייתה לפי הציפיות, בעקבות השלכת מגבלות הקורונה הקפדניות. מקור שלישי אמר ש-OPEC+, שמעדיפה את מצב המלאי העולמי על פני מחירים אחידים, תהיה נוחה עם חוזים עתידיים של מעל 75 דולר לחבית, בעוד שמקור רביעי מעריך מחיר של קרוב ל-70-80 דולר לחבית.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות