רוצים להרוויח פי 13? הנה ההמלצה, אבל כדאי לכם קודם לבדוק את ההיסטוריה של האנליסט

פרוסט אנד סאליבן נותנים המלצת קניה עם מחיר יעד של 19 שקל למניית פריים אנרג'י  כשהיא נסחרת ב-1.45 שקלים. האם זה מציאותי? ניסיון העבר של פרוסט אנד סאליבן מראה שלא
 | 
telegram

פרוסט אנד סאליבן שעושים את פרויקט האנליזות עבור הבורסה ממליצים בפרמיה של מאות אחוזים על מניות קטנות-בינוניות. עכשיו זה כבר עלה לפרמיה של 1,200%. שימו 10 אלף שקל, תרוויחו 120 אלף שקל. שימו 100 אלף שקל, תרוויחו 1.2 מיליון שקל. המניה המומלצת הפעם - פריים אנרג'י. פריים אולי חברה טובה, יש לה אומנם תקופה לא פשוטה מבחינה תזרימית, אבל מצד שני חתמה על שת"פים מעניינים שיזרימו לה כסף. אולי המניה תעלה, אבל סיכוי קלוש, ממש אפסי, שהיא תעלה פי 13 תוך שנה. אנחנו גם כמעט בטוחים שד"ר טיראן רוטמן שחתום על האנליזה, לא מאמין בכך. אחרי הכל, יש לו ניסיון לא טוב עם עצמו. האנליזות שלו לא ממש פוגעות, אבל הן לפחות מעשירות את הקופה של פרוסט אנד סאליבן - הבורסה שיצאה עם הפרויקט הזה משלמת עבור האנליזות.     

האנליזות של פרוסט לא משפיעות על השוק. הם אמרו יותר מדי פעמים לרוץ לקנות ויותר מדי פעם זה לא קרה. ההיפך - ברוב המקרים זה הלך הפוך, המניות נפלו בעשרות אחוזים. נקווה בשביל פריים שזה לא יהיה הסיפור שלה. עם זאת, חייבים לציין שפרוסט כן הצליחו עד לא מזמן עם חברות האנרגיה המתחדשת הגדולות - אנלייט, אנרג'יקס ודוראל (עכשיו גם זה פחות).

"אנו מלווים עשרות חברות בפרויקט האנליזה בישראל ובעולם. מחירי יעד משקפים תמחור לעוד 12-18 חודשים ולא מחיר להיום. אנו מאמינים כי יהיה תיקון בשוק הטכנולוגיה ובוודאי בחברות קטנות מאוד כמו מרבית החברות המסוקרות" כך הגיבו בפרוסט אנד סאליבן כשטענו מולם שהאנליזות שלהם מנותקות מהמציאות. מי שהקשיב לאנליזות האלה הפסיד הרבה כסף. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לפני 9 חודשים קיבצנו רשימת המלצות של פרוסט אנד סאליבן, מה קורה מאז? המניות אפילו לא בכיוון. סולאיר איבדה מאז 20%, פריים אנרג'י צללה ב-75%, ברנמילר התרסקה ב-92%, הום ביוגז מחקה 55%, רובוגרופ איבדה 30%, אנרג'ין צנחה ב-73%. בפרוסט דיברו על כך שיהיה שיפור "בשוק הטכנולוגיה, ובוודאי בחברות קטנות מאוד כמו מרבית החברות המסוקרות" - בינתיים זה לא קרה. המניות הללו יכולות כמובן לזנק מתישהו, אבל כשאתם קוראים את הניתוחים של פרוסט אנד סאליבן, בוודאי אלה שבמסגרת השת"פ עם הבורסה, אתם צריכים לקרוא אותם עם ספקנות גדולה.

בינתיים מדובר בפספוסים ועוד פספוסים. יש כמובן עוד לא מעט - אוגווינד, אלקטריאון, די.אן.איי, השלד הבורסאי וונטייז, אלארום ועוד.

ואחרי האזהרות, פרוסט נותנים מחיר יעד של 19 שקל פריים אנרג'י שמנוהלת על ידי ירון קיקוז, ונסחרת כעת במחיר של 1.48 שקל למניה. ניתחנו בתחילת השנה האחרונה את הסכנות במניה ובאגרות החוב שנסחרו בתשואה של אג"ח זבל והמניה איבדה מאז כמעט 50% מערכה, השוק עדיין לא מאמין בחברה - תשואות האג"ח אמנם מעט השתפרו מאז אבל גם עכשיו מדובר בתשואות של 24% לאגח א' ו-21% לאגח ב'. 

אבל האם עכשיו מניית פריים מעניינת? לכו תדעו, בסוף היא כמובן יכולה גם לעלות. אולי אחרי הנפילה הגדולה היא כבר נסחרת בזול. זו מניה בסיכון גבוה, אבל ככה זה - מניות מסוכנות יכולות ליפול ויכולות גם לזנק. הנה צפי ההכנסות וה-EBITDA לשנים הבאות:
צפי הכנסות ו-EBITDA לשנים הבאות. מקור: פרוסט אנד סאליבן
  צפי הכנסות ו-EBITDA לשנים הבאות. מקור: פרוסט אנד סאליבן

על פי פרוסט, "לחברה כיום כ-25.4- מגה וואט מחוברים לרשת ועוד מעל 1,000 מגה וואט בשלבי הקמה, רישוי וייזום שונים, ופוטנציאל של מעל 1,000 מגה וואט שעה אגירה; להערכתנו ישנה התקדמות בביצוע הפרויקטים ואנו צופים צמיחה בקצב ההכנסות עד לסוף השנה לכ-12 מיליון שקל וכמות מגה וואט מחוברים גבוהה באופן משמעותי מהקיים;  ירידה בעלויות הציוד (פאנלים, ממירים, ברזל וכו') וההובלה במהלך השנה האחרונה תומכים בפעילות החברה, ומנגד, גידול בעלויות גיוס החוב והפיחות בשער השקל מתחילת השנה משפיעים לשלילה על רווחיות הפרויקטים. אנו מעדכנים את המודל הכלכלי בהתקדמות הפרויקטים ובמבנה הריביות. מחיר היעד נותר ללא שינוי."

על פי פרוסט, משמעות חתימת הסכם השת"פ עם להב אנרגיה היא "ודאות גבוהה להקמה של עד 100 מגה וואט DC (חלקה של פריים 50%)". במקביל אומרים בחברת האנליזה כי "החברה ממשיכה להקים ולחבר פרויקטים נוספים (חלקם כבר מחכים לחיבור) באסדרות שונות ובהיקף של כמה עשרות מגה-וואט במהלך השנתיים הקרובות". מנגד מציינים שם כי "מזומנים ושווי מזומנים ירדו בכ-59% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, מכ-52.3 מיליון שקל לכ-21.5 מיליון שקל שנובע בעיקר מהשקעות שבוצעו במערכות לייצור חשמל".

באופן כללי אומרים בפרוסט אנד סאליבן כי "ההשקעות בתחום האנרגיה המתחדשת הגיעו לשיא של 350 מיליארד דולר בשנת 2020, מתוכן כ-290 מיליארד הושקעו בתחומים של אנרגיה סולארית ורוח. אנו צופים עשור של השקעות רבות בתחום לצד כדאיות עסקית הולכת וגדלה. לפריים אנרג'י ניסיון בכל השלבים של פרויקטי אנרגיה מתחדשת. לחברה פרוטפוליו בסך קיבולת של 1.34 גיגה וואט בשלבי פיתוח, בנייה ותפעול שונים".

לאחרונה פריים אנרג'י מכרה 50% מפרויקט תלמים לפי שווי של 72.5 מיליון שקל והיא צופה תזרים של 50-55 מיליון שקל. עוד קודם לכן, היא חשפה גם את התשואה הצפויה במסגרת השת"פ עם עם להב - תשואה של 8.5% בפרויקט ותשואה על ההון של 18.6%, ובהמשך אם יוקמו מתקני אגירה וישווק חשמל לציבור הרחב - היא צופה תשואה של 13.5% בפרויקט ותשואה על ההון של 53%.

בראיון לביזפורטל אמר מנכ"ל החברה ירון קיקוז שהחברה "ערה לחשש של השוק מהיכולת הפיננסית שלנו; נגייס הון". הוא התייחס גם לתוכניות החברה לרכוש בחזרה את האג"ח שלהם: "יש לנו תכנית רכישה אך בגלל בעיות סחירות ומגבלות שונות לא הצלחנו. נבחן את האפשרות הזאת בהמשך. יש עוד מספר צעדים ונדווח עליהם כשיבשילו", ועל המניה: "אחרי שנצלח את ההקמה זה יבוא לידי ביטוי בשוק".

מניית פריים אנרג'י נסחרת כעת במחיר של 1.48 שקל למניה ושווי שוק של 43.7 מיליון שקל. במהלך 12 החודשים האחרונים המניה התרסקה ב-79%.
למידע נוסף על מניית פריים אנרג'י לחצו כאן
גרף מניית פריים אנרג'י
גרף מניית פריים אנרג'י

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות