מחירי הנפט בירידה בעקבות חשש מצמיחה נמוכה מדי בסין והורדת ריבית מחר
העליות בסוף השבוע שעבר הובילו את הנפט לסיים שבוע ירוק (עליה של 2.3% בחישוב שבועי), וזאת אחרי שהזהב השחור סגר שלושה שבועות רצופים של ירידות. אבל השבוע החדש נפתח עם ירידות, לא גדולות אמנם, במחירי הנפט. כעת מחיר חבית גולמית WTI יורד ב-0.3% ונסחר תמורת 71.5 דולר לחבית, ואילו מחיר חבית מסוג ברנט יורד ב-0.2% ונסחר תמורת 76.5 דולר. עם זאת, מחירי הנפט עדיין נמצאים בעלייה של יותר מ-10% מתחילת השנה.
הסיבה לירידה כעת היא החשש לגבי הצמיחה של יבואנית הנפט הגדולה בעולם - סין. בתי הזיקוק במדינה אמנם פועלים במרץ אבל האטה פירושה ירידה בצריכת הנפט וירידה כוללת בביקוש לנפט. מחר צפויה סין להוריד את ריבית הפריים על ההלוואות ל-3.55% לעומת 3.65% כעת.
בינתיים חווה סין התאוששות איטית מדי בכלכלה, גם לאחר שהמדינה הסירה את מגבלות הקורונה החריפות. מדד המחירים ליצרן לחודש מאי הצביע על ירידת מחירים של 4.6% ומדובר ברמה הנמוכה ביותר מאז 2016.
גם תחזיות הצמיחה לכלכלה הסינית נמצאת בהאטה, כאשר בגולדמן זאקס למשל צופים שהתמ"ג יצמח ב-5.4% (הורדה לעומת צפי קודם של 6%). לדבריהם, "הנפט סיים את השבוע חזק על רקע אופטימיות על הביקוש בסין, שקיבלה עידוד אחרי דיווח בבלומברג לפיו מועצת המדינה הסינית שוקלת מגוון של הצעות תמריצים להגברת הצריכה, כמו גם תמיכה במגזרים כולל רכוש", אבל, מוסיפים שם ומזהירים שרמות התמריצים הנוכחיות בסין לא יספיקו כדי לתמוך בהתאוששות הכלכלית - ובמילים אחרות הם מניחים שהריבית במדינה תמשיך לרדת. בשבוע שעבר סין גם הורידה את הריבית לטווח הקצר והבינוני שלה וזה סייע למחירי הנפט בסוף השבוע שעבר.
יצוין כי מזכיר המדינה האמריקני אנטוני בלינקן פגש בסוף השבוע את שר החוץ הסיני צ'ין גאנג. מדובר בפגישה הראשונה של בכירים אמריקאים-סינים מזה חמש שנים. אבל שני הצדדים דיווחו על התקדמות מועטה בתיקון היחסים המעורערים - כשהנושא המרכזי הוא חילוקי דעות בנוגע לטייוואן, מרכז ייצור השבבים העולמי, שסין רואה בו טריטוריה שבכלל שייכת לה.
ובארה"ב - ביום רביעי הקרוב צפוי להעיד בקונגרס יו"ר הפד', ג'רום פאואל, ואולי יספק תובנות נוספות אחרי החלטת הריבית האחרונה של הפד' ביום רביעי שעבר. השבוע גם צפויים לנאום בכירים נוספים בפד' ואולי גם הם יתנו רמזים בנוגע למדיניות הפד' הצפויה.
הפד' כזכור השאיר את הריבית ללא שינוי בטווח של 5% עד 5.25%, לראשונה מאז תחילת העלאת הריבית בשנה שעברה, אך במקביל הפד' גם צופה שתי העלאות ריבית נוספות כך שהריבית תהיה בטווח של 5.5% עד 5.75% לפני שתתחיל לרדת בשנה הבאה, בהנחה שהאינפלציה תמשיך להיעצר.
האינפלציה בארה"ב ירדה בחודש מאי לרמה של 4%, קצת יותר טוב מצפי הכלכלנים, ושיפור משמעותי לעומת השיא של 9.1% אליה הגיעה האינפלציה בחודש יולי בשנה שעברה. הפד' מעלה את הריבית כדי לעצור את האינפלציה ובינתיים מצליח בכך. נכון, זה לוקח זמן והפיל את השווקים בשנה שעברה - אבל הסכנה הגדולה יותר היא אינפלציה שלא תעצור. אינפלציה שוחקת את ערך הכסף וגורמת לכך שהוא יהיה שווה פחות, וכדברי צ'ארלי מנגר, שותפו של וורן באפט "אינפלציה היא נושא רציני מאוד. אפשר לומר שזו הדרך שבה דמוקרטיות מתות"
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.לא ירד כלום. מהבוקר נסחר בין 71.5 ל72 (ל"ת)אנונימי 19/06/2023 16:44הגב לתגובה זו2 0סגור
-
1.רפורמה עכשיופקיד טיפש 19/06/2023 15:26הגב לתגובה זו3 0הכל אשמה הרפורמה....חחחחחסגור