הנפט דווקא בדרך למטה? לפי החוזים העתידיים - כן

מחירי הנפט מטפסים לאחרונה על רקע החששות ממחסור בהיצע - אבל החוזים העתידיים נמוכים יותר מבד"כ ולמרות זאת, המצב כנראה יהיה גרוע יותר לפני שישתפר
 | 
telegram

מחירי הנפט עולים בחודשים האחרונים, בעיקר על רקע החששות ממחסור במלאים, ומי שנהנות בינתיים הן חברות האנרגיה כאשר סקטור האנרגיה בוול סטריט כבר עלה ב-17% מאז חודש יוני - הרבה יותר מכל סקטור אחר. אבל אם מסתכלים על החוזים העתידיים אפשר לראות משהו מעניין - החוזים העתידיים של חודש ינואר כבר צופים מחיר של 88.5 דולר לחבית נפט, לעומת החוזים של דצמבר שצופים מחיר של 90.5 דולר לחבית והמחיר הנוכחי של 91 דולר לחבית.

ההבדל בין החוזים של דצמבר לחוזים של ינואר עומד על 2 דולר - הבדל גדול יותר מבדרך כלל. לאנליסטים בבנק אוף אמריקה יש צפי לטווח הארוך למחיר של 80 דולר לחבית נפט מסוג ברנט שנסחרת היום במחיר של 95 דולר, והם צופים שהנפט הגולמי ירד בצורה דומה. ובכל זאת, המחסורים במלאים כמו זה שבמאגר קושינג שבאוקלהומה בשילוב עם צמצום ההיצע מצד ערב הסעודית, כנראה ימשיכו להחזיק את מחירי הנפט לפחות באזור הרמה הנוכחית.

"עד שתתקבל ההחלטה להעלות את ייצור הנפט, שוק האנרגיה העולמי יישאר הדוק כשבמהלך התקופה הזו הסיכון לתיקון גדול עדיין נמוך יחסית", אמר אולה הנסן, מ-Saxo Bank. ערב הסעודית ורוסיה שחברות בארגון המדינות שמייצאות נפט הנקרא אופ"ק הודיעו לא מזמן כי יקצצו את ייצור הנפט ב-1.3 מיליון חביות עד לסוף השנה. השווקים חוששים שמא מאגרי הנפט הגולמי בארה"ב עלולים לרדת מתחת לרמות התפעול המינימליות, הרמות הנמוכות ביותר של נפט שנדרשות על מנת שהמתקן ימשיך לפעול ביעילות ואפקטיביות. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לפי הנתונים שפורסמו מוקדם יותר השבוע, מלאי הנפט הגולמי בארה"ב ירד ב-2.2 מיליון חביות בשבוע שעבר ל-416.3 מיליון חביות, כשהאנליסטים ציפו לירידה של 320 אלף חביות בלבד. מלאי הנפט הגולמי במרכז קושינג, אוקלהומה, שמשמש כמרכז האחסון ונקודת האספקה לחוזים עתידיים ירד ב-943 אלף חביות השבוע לקצת פחות מ-22 מיליון חביות, הנתון הנמוך ביותר מאז יולי 2022. "החדשות הגדולות היו המלאי בקושינג, מה שגרם לקפיצה בנפט. הדאגה הגדולה ביותר בקרב הסוחרים היא המלאי בקושינג שמתקרב לשפל תפעולי רב חודשי. זהו נתון שורי למחירי הנפט הגולמי", אמר דניס קיסלר, מ-BOK Financial.

חשוב גם לזכור שההשפעה של אספקת הנפט הגלובלית ההדוקה עשויה להתמתן במידה ושיעור הריבית יצליח לבלום את הביקוש. ריבית גבוהה מגדילה את עלויות ההלוואות, מה שעלול להאט את הצמיחה הכלכלית וכך להפחית את הביקוש לנפט.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות