"גיאופוליטיקה היא רק 'רעש' בשביל הנפט, החששות יתפוגגו"

נורברט רוקר, ראש כלכלה ומחקר הדור הבא בבנק ניהול העושר יוליוס בר, כותב שלמרות החששות מהתפשטות הלחימה שמחזיקים את מחיריהנפט גבוהים - המשך הלחימה ללא הסלמה משמעותית, גם לאורך זמן, יגרום להיחלשות ההשפעה של המצב על המחירים
 | 
telegram
(1)

המלחמה בישראל ממשיכה להשפיע על מחירי הנפט, מתוך החשש שהעימות יזלוג לאזור המפרץ הפרסי הכה חשוב לתעשיה. האירוע החריג ביותר מהבחינה הזו בימים האחרונים היה ניסיונות התקיפה של החות'ים, הנתמכים על ידי איראן, באמצעות מל"טים וטילי שיוט שיורטו על ידי ספינות מלחמה אמריקאיות. שיגורים אלו הינם רלוונטיים מבחינת הסיכונים לתשתיות הנפט והובלת הנפט במפרץ הפרסי. מדד ה-OVX, המדד לתנודתיות הגלומה באופציות הנפט הגולמי, זינק לרמה הגבוהה ביותר מזה חצי שנה.

למרות זאת, ביוליוס בר טוענים שהשוק אולי כבר התרגל למלחמה ובקרוב היא תפסיק להשפיע על מחירי הנפט כלפי מעלה: "הסכסוך במזרח התיכון גורם למחירי הנפט להישאר גבוהים, אך במידה והלחימה לא תתרחב באופן משמעותי אנחנו נראה ירידות במחירי הנפט לקראת השנה הבאה", כותב נורברט רוקר מבנק העושר.

"הסכסוך הצבאי הטרגי שפרץ בישראל לפני יותר משבועיים נמשך בעוצמה ללא שינוי. עם זאת, העליות שנמדדו בביקוש למקלטים בטוחים, כמו זהב, אג"ח ממשלתיות והדולר, מתפוגגות בהדרגה. גיאופוליטיקה נוטה להיות אלמנט רועש, אך ברוב המקרים היא אינה מזעזעת את השוק באופן יסודי לאורך זמן, ובעיקר גורמת לאי וודאות וחששות בטווח הקצר." מוסיף הכלכלן האמריקאי.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בינתיים מספר אירועים בזמן האחרון דווקא דוחפים להגדלת ההיצע בשוק - בארה"ב התשומות לבתי הזיקוק היו 15.4 מיליון חביות ביום בשבוע שהסתיים ב-13 לאוקטובר 2023, 192 אלף חביות ליום יותר מאשר בשבוע הקודם. בצד ההיצע העולמי, היוזמה האמריקנית לבחון את הסרת הסנקציות על ונצואלה פעלה לשחרר חלק מן הלחץ לפוטנציאל עליית המחירים.  על פי דיווח בוושינגטון פוסט, הסנקציות על תעשיית הנפט של ונצואלה יוקלו, ובכלל זה תוך מתן אישור לחברת הנפט הממשלתית PDVSA לשוב ולעשות עסקים עם ארה"ב.

"לדעתנו, פרמיית הסיכון הגלומה במחירי הנפט תיעלם תוך מספר שבועות, כאשר התרחיש של 'משבר נפט' אינו סביר במיוחד. הסלמה נוספת של הלחימה תביא לכך שמחירי הנפט יישארו גבוהים למשך זמן רב יותר, לקראת סוף השנה. בהתחשב בהתפתחויות האחרונות, המעצמות באזור הסתמכו עד כה על דיפלומטיה ולא על פעולה צבאית. נראה שהחשש מפני ההשפעה הכלכלית והאינפלציה במחירי הדלק מונעת תגובות קיצוניות". מוסיף רוקר

רוקר מסכם וכותב: "העימותים הצבאיים באזור לבנון לא התגברו בצורה משמעותית וגם הכניסה לרצועת עזה נמשכת זמן רב מהצפוי בתחילה. שווקי הנפט מנותקים במקצת מההשפעות היסודיות שאנו מזהים ואנו צופים שמחירי הנפט ירדו כבר בשנה הבאה, כאשר פער ההיצע והביקוש אמור להיסגר בעתיד".

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    התנודתיות במחיר הנפט קיימת כבר כמה וכמה חודשים
    המגיב 24/10/2023 16:36
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אין קשר למה שקורה בישראל
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות