"המשברים הגיאו-פוליטיים נתנו תמריץ ליוזמות בתחום אנרגיה מתחדשת"

רו"ח דורון גבור, ראש מגזר נדל"ן ואנרגיות מתחדשות בפירמת היעוץ וראיית החשבון, דלויט: "בעולם אוטופי, גם רכבים חשמליים יהיו ספקי חשמל"; "הבעיה העיקרית עם הקמת טורבינות רוח בעומק הים היא שעדיין הטכנולוגיה מאוד יקרה"
 | 
telegram
(1)

"בעולם אוטופי, גם רכבים חשמליים יהיו ספקי חשמל". כך אומר רו"ח דורון גבור, שותף ביקורת ומוביל מגזר הנדל"ן והאנרגיה המתחדשת בפירמת היעוץ וראיית החשבון, דלויט Dloitte ישראל, בהמשך לדו"ח שהוציאה דלויט באחרונה, על תחום האנרגיות המתחדשות. בשיחה עם ביזפורטל, עמד גבור על מאפייני תחום האנרגיות המתחדשות בכלל ובישראל בפרט, ולדבריו, על רקע הצורך להגדיל את ייצור האנרגיות המתחדשות, נבחנות אפשרויות שונות, שאחת מהן היא אף הפקת אנרגיה מסוללות של רכבים חשמליים. 

על אנרגיות מתחדשות ונושאים נוספים ידברו בוועידת ההשקעות באנרגיה - לפרטים נוספים והרשמה לחצו כאן. 

לדברי גבור, בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר, הייתה פגיעה בענף האנרגיות המתחדשות בישראל, שכן רבים מהפרוייקטים של אנרגיות מתחדשות ממוקמים באיזור העוטף, ופעילותם נעצרה בשל המלחמה, וחודשה רק באחרונה. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בישראל, לדבריו, אנרגיה מתחדשת תופסת נתח של פחות מ-20% בייצור החשמל, בעוד שבעולם, הצפי הוא כי התחום יתפוס כ-25% מייצור החשמל. למרות שהעולם פונה לכיוון הגדלת ייצור החשמל מאנרגיות מתחדשות, הרי שלא ניתן להסתמך רק על כך, אלא  העולם האנרגטי צריך להסתמך על ריבוי טכנולוגיות, שכל אחת נותן מענה היכן שהאחרת לא. 

בהמשך לדו"ח, ולפיו נושא הפקת אנרגיה מטורבינות רוח, לא מצליח להתרומם, אומר גבור כי בישראל הנושא רלבנטי לרמת הגולן, הודות למשטר רוחות מתאים, אלא שהנושא תקוע כעת, בשל פוליטיקה. 

גבור ציין, כי באחרונה היה הייפ בכל הנושא של הקמת טורבינות רוח בעומק הים, ואולם "הבעיה העיקרית היא, שעדיין הטכנולוגיה מאוד יקרה. למרבה האבסורד, החברות המובילות בתחום הזה הן חברות חיפושי הנפט, מאחר שהן מנוסות בהקמת תשתית בעומק הים, ומבחינתן העיסוק בכך מחפה על העיסוק המזהם בחיפושי נפט". 

באשר לפאנלים סולאריים, אומר גבור, כי בישראל התפתחה בשנים האחרונות הקמת פאנלים על גגות, בשל מצוקת קרקעות. כיום, לדבריו, נבחנת גם הקמת גדרות שהן למעשה פאנלים, וכן יש דיבור בנושא אגרו סולאר - ייצור חשמל לצד גידולים חקלאיים. "מדברים על זה הרבה זמן, אך דה פקטו זה לא מתרומם מספיק", הוא אומר.  

גבור אומר עוד, כי "החסם העיקרי בפני היזמים בתחום בישראל, הוא נושא רשת החלוקה, שהיא כיום ריכוזית ולא מבוזרת". לדבריו, בקשות בעניין זה המופנות לחברת החשמל, מקבלות מענה שלילי. 

ברמה הגלובאלית, הוא אומר כי המשברים הגיאופוליטיים, ובמיוחד משבר הנפט בעקבות מלחמת רוסיה אוקראינה, הבהירו את הצורך של המדינות לייצר לעצמן חשמל באופן עצמאי ונתנו תמריץ ליוזמות השונות. 

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    זה כל מה שצריך (ל"ת)
    אנונימי 10/04/2024 14:13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות