מניות האנרגיה הטובות של השנים האחרונות ומניות האנרגיה הטובות לשנים הבאות
תחום האנרגיה מספק לאורך שנים תשואה עודפת. האם זה יימשך? מה צפוי בתחחום האנרגיה המתחדשת בשנים הבאות והאם קידוחי הגז יובילו לתגליות נוספות? אלו רק חלק מהשאלות שננסה לענות עליהן בפאנלים ובשיחות בוועידת ההשקעות באנרגיה שתתקיים ביום שלישי הקרוב - לפרטים והרשמה.
בוועידה נציג את ההצלחות הגדולות של ישראל בתחום ונבחן לאן הולך התחום בשנים הקרובות. כמו כן, נארח את היזמים, המנהלים והבעלים שסיפקו לכם ערך פנומנלי על פני שנים, לשיחה על ההצלחה ועל העתיד.
נתן חץ שישתתף בוועידה הוא יזם נדל"ן מוערך, שלפני מעל 15 שנה הבין שהנדל"ן שלו מתחבר לחזון של אנרגיה מתחדשת. הוא הקים בתוך אלוני חץ פעילות אנרגיה מתחדשת שניצלה שטחי גגות להפקת אנרגיה והכנסות. בהמשך, הפעילות הפכה לחברה בשם אנרג'יקס וכך בהדרגה וברציפות הפעילות הלכה וגדלה לשווי של 7.3 מיליארד שקל.
יהודית ויהודה ברוניצקי הקימו את אורמת ב-1965. זה היה מיזם ביתי שהפך לחברת האנרגיה המתחדשת עוד לפני שקרו לזה "מתחדשת". אורמת מקימה תחנות כוח גיאותרמיות ברחבי העולם והיא מהמובילות בתחומה. לפני 7 שנים אמרו הברוניצקים - "עד כאן" ומימשו את המניות באורמת לפי שווי של 4 מיליארד דולר. יהודית תשתתף בוועידה.
יצחק תשובה הוא איש עסקים, איש נדל"ן, אבל יותר מכל הוא האיש שלקח סיכון ענקי וקדח בים התיכון כשכולם אמרו - "מי המשוגע הזה, ששופך כסף על קידוחים". הוא הצליח, הוא הצליח יותר מהמצופה. קבוצת דלק על שלוחותיה מצאה גז בקידוח תמר וקידוח לוויתן ובהמשך רכשה פעילות גדולה בים הצפוני - אית'קה שממשיכה לגדול. הקבוצה של דלק שווה בשוק 8.2 מיליארד שקל, כשבשנים האחרונות היא עברה טלטלות.
במשבר הקורונה, במקביל לצניחה במחירי הנפט, השווי הנכסי של דלק נפל לרצפה. מחזיקי החוב כבר הפנימו שהחברה הולכת להסדר, תשואות האג"ח היו דו ספרתיות גבוהות. עידן וולס, המנכ"ל של הקבוצה, הצליח לממש במהירות נכסים לא סינרגטיים, לדחות את הפירעונות של מחזיקי החוב, לשכנע את הבנקים לתת קצת אוויר, ובסוף הוא הצליח לחלץ את הקבוצה מהבוץ. בזמן אמת זה נראה לרבים (גם לנו) כחסר סיכוי, אבל אולי יש ניסים. תשובה וולס ישתתפו בוועידה.
יגאל לנדאו, בדומה לתשובה, הוא האיש מאחורי רציו. שותפות הגז שכבר כמעט ונמחקה לגמרי, חזרה לחיים ושווה כיום כ-3.4 מיליארד שקל בזכות לוויתן. לנדאו מתרחב גם בעולם כשרציו בוחנת את הרחבת הפעילות שלה בקידוחים נוספים. לנדאו ישתתף בוועידה.
גלעד יעבץ הוא יזם נוסף שחלם בגדול. יעבץ האמין באנרגיה מתחדשת כשהתחום בארץ היה בחיתולים. הוא הקים פעילות קטנה שמוגה לשלד בורסאי, ובהדרגה הלכה וגדלה והתרחבה למקומות נוספים בעולם. בשנה שעברה הוא הנפיק את אנלייט בוול סטריט גם כי חלק מרכזי מהפעילות של החברה הוא בארה"ב. אנלייט שלו שווה 7.2 מיליארד שקל, אבל היא לא רק "שלו".
לזכותו של יעבץ ייאמר שהוא, לצד יאיר סרוסי היו"ר המשפיע, ידעו לשתף. היתה להם אפשרות לצמוח ממקורות עצמאיים והיתה להם אפשרות לצמוח דרך הנפקות לגופים מוסדיים. הם בחרו באפשרות השנייה. בעלי המניות דוללו, אבל רק ככה הם הצליחו לגדול לחברת הענק שהם כיום. סרוסי ישתתף בוועידה.
אלו רק חלק מהחברות וחלק מהיזמים-מנהלים שיופיעו בוועידת ההשקעות באנרגיה. הם ידברו בפאנלים ובשיחה של אחד על אחד, על האני מאמין שלהם, על ההצלחה, על האתגרים, על יזמות ועל העתיד.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה