גדעון תדמור על הזינוק במניית נאוויטס: "השוק מבשיל להכיר בפוטנציאל הכלכלי ובמימושו"
מניית שותפות חיפושי נפט וגז בארה"ב וקנדה, נאוויטס נאוויטס פטר יהש +0.63% נאוויטס פטר 6,099 +0.63% בסיס:6,061 פתיחה:6,061 גבוה:6,100 נמוך:6,000 תמורה:3,055,740 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , זינקה בשנה האחרונה ב-110% למחיר של 40.5 שקל ולשווי שוק של 4 מיליארד שקל. לאחרונה פרסמה החברה דו"ח עתודות מעודכן לפרויקט שננדואה, פרויקט הדגל של השותפות, כאשר התזרים המהוון בפרויקט עלה ב-22% ל-3.5 מיליארד דולר, כששאר התזרים המהוון בפרויקט הינו בשיעור היוון של 10%.
לפני קצת יותר משנה כתבנו על התשואה האפקטיבית שגלומה בחברות הנפט, וכתבנו גם על נאוויטס - אז היא נסחרה במחיר של 17.8 שקל למניה ושווי של 1.6 מיליארד שקל. מנכ"ל נאוויטס, גדעון תדמור, התארח אתמול בועידת ההשקעות באנרגיה של ביזפורטל לשיחה עם עורך האתר, אבישי עובדיה.
השקעתם במניה והיא עלתה פי 2.5, הסיכוי שתישארו איתה גבוה או נמוך? הרי הברירה הטבעית של משקיעים אחרי שעולה 200% היא לממש. בד"כ אחרי עליות מגיעות ירידות. אני אומר את זה בלי אמירה חדה אבל אומר את זה בהמשך לכך שאתמול קראתי את הדו"חות ולפני שנה וחצי עקבנו אחריהן וראינו פוטנציאל מאוד גדול בקידוחים במיוחד באחד מהם, הגדול ביותר. היא עלתה מאז. אמרתי לעצמי זה בטח קרוב לשיא. אבל אני קורא, יש טבלאות שמדברות על שוויים מאוד משמעותיים.
"זה לא קידוח, זה פרויקט. וצריך להסביר, זה מאוד חשוב. זה חלק מהאסטרטגיה שלנו, לא מחפשים נפט, מפתחים ומפיקים. זו לא תאוריה. האתגר לפתח שהוא האתגר הלא בינארי. האתגר הבינארי זה למצוא. האתגר לפתח הרבה פחות מאתגר מהבחינה הזו שאם אתה לוקח ויש לך מימון זה אחד הארביטראז'ים, היכולת ללכת לשוק ההון הישראלי ולהביא ממנו מקורות לפיתוח פרויקטים שהתגלו. זה מה אנחנו יודעים לעשות. זו אסטרטגיה שלנו שיחידה במינה בכל העולם הזה של ה-UP STREAM. המספרים מייצגים את ה-MPV".
המספרים אומרים לוקחים את הקידוח, מהוונים להיום, כמו שאתה אומר, הסיכון עדיין קיים אבל אם מהוונים בריבית של 10%, מגיעים לשווי של מיליארדי דולרים. תיקחו את המימון, מטה ועוד דברים, עדיין מגיעים לשווי שהוא דרמטית גבוה יותר מהשווי הנוכחי, למרות עלייה של פי 2.5 במחיר המניה. זו לא המלצה. יש סיכונים. יש סיכון קטן שהתממש בזמן האחרון.
"הייתה תאונה בזמן הקמה של אחד המתקנים שאמור להיות חלק מהפרויקט. הפגיעה לא מהותית ודיווחנו על כך בתחילת ההפקה. אלה מגה פרויקטים במורכבות שלהם. הנקודה החשובה שיש ודאות שהפרויקט יפותח, יכולות להיות עליות וירידות. הפרויקטים שהייתי מעורב בהם, תמר, לוויתן, ים טטיס, ועוד, נגמרו בזמן ובתקציב, אני מאוד BLESSED בהקשר הזה. כל מי ששיפץ בבית אמבטיה או מטבח יודע שיכולות להיות תקלות כאלה ואחרות. אם אתה לוקח קבלנים מהשורה הראשונה הפרויקטים מסתיימים בצורה מוצלחת".
הסיום אמור להיות ב-2025?
"תחילת ההפקה אמורה להיות ברבעון השני של 2025".
כמה הפקה מלאה אמורה להניב בהינתן מחיר הנפט הנוכחי?
"מעל מיליארד דולר. כל הפרמטרים, הפקה ליום, EBITDA, הכנסות, כל פרמטר שתבחר יוכפל בערך פי 10 ברגע ששננדואה תתחיל להפיק ויש את פרויקט SEA LION שהוא הדבר הגדול הבא".
תכף נשאל על יזמות, אבל רגע להבין מה השוק מפספס. יש לנו בשנה מלאה של הפקה הכנסות של מיליארד. עשינו חשבון גס, בשנה התחתונה יהיה חצי מיליארד במינימום. שווי השותפות 4 מיליארד שקל, מה המשקיעים מפספסים?
"יש פה תהליך שרואים אותו, דיברת על יעד דרמטי. עלינו בבורסה ב-85%. השנה עלינו בסדר גודל של 20%. כאן השוק מבשיל להכיר בפוטנציאל הכלכלי ובמימוש הפוטנציאל הכלכלי. זה כוחם של יזמים. היו יזמים לפניי שהקימו תעשייה מפוארת וראו לפני השוק. במובן מסוים אנו רואים לפני השוק. כמו שאתם רואים, אני רץ למרחקים ארוכים ולא קצרים. אני לוקח VIEW לטווח ארוך, אני מאמין כמו שהאמנתי במה שעשיתי בדלק קידוחים. את הפוטנציאל הזה ביכולתנו לממש. באסטרטגיה מאוד ייחודית, רוב הכנס היה של מתחדשות, אלא בעולם הפוסילי הטוב והישן שיישאר עוד הרבה שנים איתנו. יש שם הזדמנויות אדירות".
שווי של 10 מיליארד שקל לנאוויטס עוד 2-3 שנים אפשרי מבחינתך?
"אני לא נותן תחזיות. אלה מספרים שמפורסמים ע"י דו"חות ע"י צדדים שלישיים. בהנחה שהמספרים מתממשים האריתמטיקה מאוד פשוטה. נפרסם מדיניות דיבידנד וחושבים שאנו בהחלט עוברים פאזה מחברת צמיחה לחברה שיודעת לחלק דיבידנדים וזה דבר שנמצא אצלנו בתוכנית העבודה".
איזה סיכון יכול להיות שימנע את הפקת הנפט בפרויקט הגדול?
"לא רואה סיכון שימנע את ההפקה. במגה פרויקטים תמיד יכולים להיות דחיות ועלויות נוספות. הפרויקט הזה כמעט שם והשקענו בו 70% מהכסף. זה פרויקט שנמצא בשלבי הבשלה מאוד מתקדמים. הסיכונים הגדולים ביותר זה תת הקרקע. בקידוח הזה קדחנו 3 מתוך 4 קידוחי פיתוח. זה הסיכון שאותי מטריד. כשאתה קודח תוכנית פיתוח, שתפגוש את מה שציפית לפגוש".
למה אתה רץ לפרויקטים נוספים?
"כי בסוף חברה כמו נאוויטס בנויה מאגריגציה של פרויקטים. זה בדיוק מה שעשיתי בישראל. היה ים טטיס, שאלו למה אתה הולך לתמר? אם לא היינו הולכים לתמר איפה היינו? למה אחרי זה הולכים ללויתן? לנצל את היתרון היחסי שלנו, לחשוב מחוץ לקופסא שבמקרה שלנו זו קלישאה. ברחבי העולם מסתכלים עלינו כחברה שהיא סוג של קסם. מה שחשוב היא ההישנות, היכולת לעשות זאת פעם אחר פעם והתזמון של הפרויקטים, לא להיחשף יותר מדי בהשקעות פרויקט עד שלא מבשיל. זה פרויקט שעשינו בהשקעה".
אמרו לי שאתה מצליח להגיע לסגירה מימונית, ההשקעות סגורות מראש. איך אתה עושה את זה?
"זה היה מאוד מאתגר, במיוחד עם שננדואה ב-2021 כשה-ESG, פעם זה היה רלוונטי ולאחרונה פחות פופולארי, בנקים נמנעו מלהלוות לפרויקטים פוסיליים בגלל ESG. כל הגופים, גם כאלה שבעבר נמנעו יושבים בנאוויטס, זה נותן לנו כוח אדיר, בלעדיהם לא היינו מגיעים לאן שהגענו. אנו מתמחים בסגירות פיננסיות והצלחנו לסגור המימון עבורנו ועבור שותפינו לפרויקט שננדואה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.איך רציו תהיה אימפריה?יש לפניה ישרמקו דלק..התשובה בפניםחציץ 087 25/04/2024 08:10הגב לתגובה זו0 0רק באמצעות רציו פטרוליום בגאינה ופלפינים ומרוקו.גזור ושמור..ולכן הסיכוי שירכוש בכפיה =0..או מחיר הוגן כ 250 אג..או שיחלוםסגור