דיתה ברוניצקי: "יכולנו להיות במקום אחר"

כך אמרה מייסדת אורמת, דיתה ברוניצקי, בהתייחס למצבה של ישראל בתחום האנרגיה החלופית. ברוניצקי  אמרה את הדברים בוועידת ההשקעות באנרגיה של ביזפורטל. בני הזוג ברוניצקי קיבלו אות הוקרה על ייסוד אורמת לפני כ-60 שנה
 | 
telegram
(1)

"העובדה שישראל היום לא עומדת ביעדים של יעדי פריז, זו אכזבה גדולה". כך אמרה דיתה ברוניצקי, מייסדת חברת האנרגיה אורמת, יחד עם בעלה, יהודה, בוועידת ההשקעות באנרגיה של ביזפורטל, לפני כשבועיים.  בני הזוג ברוניצקי קיבלו אות הוקרה בוועידה, על תרומתם לתחום האנרגיה החלופית, בהקמת אורמת לפני כ-60 שנה.  


אורמת, הנסחרת בנאסד"ק ובבורסה התל אביבית לפי שווי של כ-3.7 מיליארד דולר,  מקימה ומתפעלת תחנות כוח הפועלות על אנרגיה חלופית. לפני כשבע שנים מימשו בני הזוג ברוניצקי  את מניותיהם באורמת, יחד עם פימי, שנכנסה לצידם לשליטה באורמת שש שנים קודם לכן, לפי שווי של כ=3 מיליארד דולר. הברוניצקים קיבלו עבור מניותיהם כ=750 מיליון שקל, ופימי רשמה על המניות רווח של כ=300 מיליון דולר בתוך שש שנים.

ברוניצקי, שהתייחסה בין היתר למצבה של האנרגיה החלופית בישראל, אמרה ש"יכולנו להיות במקום אחר". היא הזכירה שכבר בשנות החמישים ניצלה ישראל את אנרגיית השמש, עם פיתוח של חלוץ חוקרי האנרגיה הסולארית, צבי תבור, של קולטי שמש. בהמשך, בשיתוף עם אורמת הקים תבור פרוייקט של בריכות שמש; ובשנות השמונים, פרוייקט משותף של אורמת וחברה נוספת, ניסה לת פיתרון גם לאגירה וגם לייצור חשמל. "הכל היה, חוץ מממשלה שתדע לתמוך בזה. לכן פספסנו, וחבל".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ברוניצקי אמרה עוד כי מבחינתם יש תחושת סיפוק גדולה על כך שאורמת נשארה בישראל. " כשהקמנו את אורמת, רצינו לקיים תעשיית ייצוא בישראל, ייצוא מהארץ ושתהיה עבודה לעובדים ישראלים, ושתהיה אנרגיה נקייה. עוד לא דיברו אז על CLIMATE CHANGE, אבל כן דיברו על אנרגיה נקייה ולא מזהמת. כשמסתכלים היום ממרום 60 שנה, בשני הדברים יש סיפוק לא רע. האחד זה מיקומה של אורמת כמובילה באנרגיה חליפית, אבל לא פחות, העובדה שגם היום הייצור נשאר בארץ. המפעל היצרני בישראל שמונה היום 600 עובדים, הוא זה ששולח יחידות  כוח לכל העולם. אין סיפוק גדול מזה. "

בהתייחס לחלקו של שוק ההון בהצלחתה של אורמת , אמרה ברוניצקי:
"כשאורמת עשתה מעבר מיצרן ציוד לבעלים של תחנות כוח זה היה בהדרגה, בהתחלה יצרן, אח"כ ציוד, אח"כ מפעיל של תחנות כוח ובעלים של תחנות כוח, זה מעבר שאי אפשר היה לעשות אותו בלי כמות גדולה מאוד של הון עצמי. במימון פרויקטים אפשר לממן פרויקט עם הון עצמי של 15-20% אבל 20% של פרויקט זה הרבה מאוד הון עצמי ,וקשה מאוד היה לעשות את זה בלי שוק ההון. "

יהודה ברוניצקי התייחס בדבריו לחברת הפאנלים הסולאריים, סולאראדג', שהפכה בשנה האחרונה מחביבת המשקיעים לאכזבת המשקיעים, שספגה ירידות של כ-80%. "יש עליות וירידות", אמר ברוניצקי, "אבל צריך להסתכל לטווח ארוך".

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    יש עליות וירידות
    אכן 30/04/2024 12:54
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אך אורמת היתה תמיד סולידית,חוץ מפסק הזמן בו גזית ניסתה להשתלט
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות